Öneri Bu İkinci El H610 Anakartlardan Hangisini Almalıyım?

Sizce hangisini almalıyım

• Oy kullanan toplam üye
    6

SencerSof

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
461
3 seçenek var

1- Asrock 8 faz 1900tl. https://shbd.io/s/o8c6vCJc

Açıklaması: Hocam 1.5 sene önce vatandan aldım faturası nerede bilmiyorum ben ddr4 den ddr5 geçtim ondan dolayı boşa çıktı işlemci ramları falan sattım elimde bi anakart kaldı sağlam herhangi bi sorunu yok ztn 1900 için insan kandırmam zaten
Faturasını bulamadım ramları falan hep sattım bi tek anakart kaldı

2- Gigabyte. 5 faz 1800tl https://shbd.io/s/oyBiDqrM
2025 Mart ayında itopyadan alınmış kutu fatura tam. Fotoğraftan temiz görünüyo dışına
bakınca
1000116439.webp

3- Asus. 8faz 2000tl https://shbd.io/s/ljy2jzNg

2022 Kasım ayında da-v6 sistemi ile alınıp hiç kullanılmadan sökülüp kenara konmuş o zamandan beri yatıyormuş.
1000116443.webp1000116442.webp1000116441.webp1000116440.webp

@HacıSOFU

Son düzenleme:
Asus > Asrock > MSI şeklinde tercih edebilirsiniz.

MSI ı çıkardım hocam seçenekler arasından direkt. Asusun uzun süre yatmış olması bir sıkıntı yaratır mı 2022 Kasım alınmış
Hayır yaratmaz. Elinde pc parçalarıyla git adamın yanına diz dene adamla birlikte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada giga imiş aman uzak dur secure boot sorunu var bios vs uçar sonra uğraş dur...

Hayır yaratmaz. Elinde pc parçalarıyla git adamın yanına diz dene adamla birlikte.
Sadece işlemcim var :( yavaş yavaş dizmeyi planlıyorum işlemcimi bile test etmedim ama aldığım kişi kullandığı biglisayardan söküp aşağı indirdi o yüzden kafam rahat

Sadece işlemcim var :( yavaş yavaş dizmeyi planlıyorum işlemcimi bile test etmedim ama aldığım kişi kullandığı biglisayardan söküp aşağı indirdi o yüzden kafam rahat
Adama sorsana anakarti takıp deneyebilir miyiz diye elimde işlemci var de belki ddr4 ram ve psu ekran kartı vardır adamda

Adama sorsana anakarti takıp deneyebilir miyiz diye elimde işlemci var de belki ddr4 ram ve psu ekran kartı vardır adamda
Yoktur muhtemelen hocam ddr5 e geçmişti galiba öyle dedi ama yarın sorarım. Diğer türlü alıp gelsem belki risk ama çok yüksek ihtimalle çalışıyordur ya sorunu olacağını sanmıyorum

Hocam birde asrock olana ilerde 13600k falan taksam rahatlıkla çalıştırır mı galiba asrock alıcam arada kaldım. Asrock 1.5 senelik ama kullanılmış o süre boyunca. Asus ise 4 yıla yakın süredir yatıyor kullanılmamış

Yoktur muhtemelen hocam ddr5 e geçmişti galiba öyle dedi ama yarın sorarım. Diğer türlü alıp gelsem belki risk ama çok yüksek ihtimalle çalışıyordur ya sorunu olacağını sanmıyorum
Herkes iyi niyetli değil ram ve anakart parani biriktirip öyle deneyip almanı tavsiye ederim.

Hocam birde asrock olana ilerde 13600k falan taksam rahatlıkla çalıştırır mı galiba asrock alıcam
Tam güçte tam verim almak zorlar bi tık da takılabilir. Asrock alabilirin. Oyunda sorun olmaz ama renderde işlemci kısar kendini.

Herkes iyi niyetli değil ram ve anakart parani biriktirip öyle deneyip almanı tavsiye ederim.

Tam güçte tam verim almak zorlar bi tık da takılabilir. Asrock alabilirin. Oyunda sorun olmaz ama renderde işlemci kısar kendini.
Render falan anlamam hocam ben gündelik kullanırım arada valo cs GTA pubg rdr2 falan oynarım yani birde robotik kodlama ile uğraşıyorum amatör olarak o da PC yi yoracak bişi depildir zaten

Canavar gibi oynarsın :)
Tamamdır.
Hocam bu arada şu MSI anakart satan adam benim 2 bine 12100f aldığımı duyunca ah be geçen hafta 2500e 12400f verdim dedi ihtimal var mı ben ilanlara baktım ful 5k falan ilanlar yani merak ettim sorayım dedim.

Bu sisteme ram SSD ekran kartı ne önerirsiniz birde SSD yi ikinci el alma diyorlar sıkıntı olur mu alırsam. Ben ucuza düşürebilir sen 1tb m2, 8x2 3200mhz ram ve 1660 Super falan düşünüyorum PSU da 500w yeter herhalde bunu böyle 12 13 e toplayabilir miyim eğer yapabilirsem kendimi başarmış sayıcam 😀

3 seçenek var

1- Asrock 8 faz 1900tl. https://shbd.io/s/o8c6vCJc

Açıklaması: Hocam 1.5 sene önce vatandan aldım faturası nerede bilmiyorum ben ddr4 den ddr5 geçtim ondan dolayı boşa çıktı işlemci ramları falan sattım elimde bi anakart kaldı sağlam herhangi bi sorunu yok ztn 1900 için insan kandırmam zaten
Faturasını bulamadım ramları falan hep sattım bi tek anakart kaldı

2- Gigabyte. 4 faz 1800tl https://shbd.io/s/oyBiDqrM
2025 Mart ayında itopyadan alınmış kutu fatura tam. Fotoğraftan temiz görünüyo dışına
bakınca
Alıntıyı görüntüle

3- Asus. 8faz 2000tl https://shbd.io/s/ljy2jzNg

2022 Kasım ayında da-v6 sistemi ile alınıp hiç kullanılmadan sökülüp kenara konmuş o zamandan beri yatıyormuş.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

@HacıSOFU
asus veya asrock tercih et. bu seçenekler arasından

Tamamdır.
Hocam bu arada şu MSI anakart satan adam benim 2 bine 12100f aldığımı duyunca ah be geçen hafta 2500e 12400f verdim dedi ihtimal var mı ben ilanlara baktım ful 5k falan ilanlar yani merak ettim sorayım dedim.

Bu sisteme ram SSD ekran kartı ne önerirsiniz birde SSD yi ikinci el alma diyorlar sıkıntı olur mu alırsam. Ben ucuza düşürebilir sen 1tb m2, 8x2 3200mhz ram ve 1660 Super falan düşünüyorum PSU da 500w yeter herhalde bunu böyle 12 13 e toplayabilir miyim eğer yapabilirsem kendimi başarmış sayıcam 😀
12400f e kullanıcısına denk gelirsen 2.5 görmedim de 3 ila 3.5 falan sattıklarını gördüm.
ram olarak 2x8 3200mhz sogutuculu ram al. marka fark etmez. sağlam olsun yeterli
ssd 2el alırsan da fazla kullanılmamış sağlık yüksek olan bişey bak. mümkünse elden al görerek
gtx1660 super güzel kart ama 2060 2060s 3050 falan da bakabilirsin. rtx kartlar daha iyi

asus veya asrock tercih et. bu seçenekler arasından

12400f e kullanıcısına denk gelirsen 2.5 görmedim de 3 ila 3.5 falan sattıklarını gördüm.
ram olarak 2x8 3200mhz sogutuculu ram al. marka fark etmez. sağlam olsun yeterli
ssd 2el alırsan da fazla kullanılmamış sağlık yüksek olan bişey bak. mümkünse elden al görerek
gtx1660 super güzel kart ama 2060 2060s 3050 falan da bakabilirsin. rtx kartlar daha iyi
Öneriler için sağolun hocam. Ekran kartı olarak bahsettiğiniz ekran kartları 6 7k üstünde fiyatları var 3050 belki daha yüksektir bakmadım bile bana böyle 4 5 ki bandında 1660 Super tarzında bişi fazlasıyla yetecektir.

Bunu gördüm mesela mahallemde bi arkadaş satıyor dün öylesine mesaj attım 4k ya alabilirim diye olur dedi termal bakım falan yapılmış açılmış bi kart ancak çok da temiz duruyor bilemedim. Alınır mı bu tarz bi kart bu fiyata

Geri