2. El Ürün Alırken Risk Alıyor Musunuz?

ens akn

80+
Reaksiyon skoru
6
Sitelerden 2. el ürün alırken param güvende vs açmak istemeyen satıcılardan direkt uzak mı duruyorsunuz? Misal çok iyi fiyattan bir ekran kartı gördüm ve gerçekten alasım vardı, test sonucunu eklemiş, ekran kartının fotoğrafı var garanti etiketi üzerinde statik poşeti de varmış dediğine göre vs. vs. Ama param güvende yapmadığı için emin olamıyorum ve şimdilik almaktan vazgeçtim, bazıları daha yüksek para vermeyi teklif etmiş param güvende açması için onları da reddetmiş, bu tarz durumlarda ne yapyıorsunuz?

Ekran kartı vesaire problem olacağını sanmıyorum ama Piyasada sahte parçalar dolanıyo işlemci ram vesaire alırken onlara param güvende teklif etmen daha doğru olur

param guvende olmadan alirsan parayi gonderdigin an is bitti adamin insafina kalirsin ayrica adamdan kesilicek komisyonu oderim dedigin halde param guvendeyle gondermiyosa muhtemelen dolandiricidir

2010 Forum DH zamanlarında param güvende falan yoktu. Oradan alıştık. Ben de param güvende ile ürün satmam. Alacak adam ya gelir elden alır ya da havale sonrası ben kargo çıkarım.

1) Telefon numarasını internette aratın.
1a) Telefon numarasını Get Contact'da aratın ve nasıl kayıt edilmiş bakın.
2) IBAN adresini internette aratın.
3) Hangi platformdan olursa olsun üyelik tarihine bakın.
4) O platformdaki ad soyadı ile IBAN'ın sahibinin aynı olduğuna emin olun.

Opsiyonel olanlar:

5) Başka ilanları varsa, ürüne ait görsellerin çekildiği arkaplanı analiz edin. Her ürün flaş fiyata ve hepsi farklı mekanlarda çekim ise şüphe duyun.
6) Gerçek ve samimi satıcı "uğraşamam, alırsanız alın" tarzı diyaloglara girmez. Bu sebeple, video isteyin kısa da olsa "hocam senlik bir şey yok da, internette görüyoruz bazen, bir şeyle itham da etmek istemiyorum ama; kısa bir video atabilir misiniz ürüne ait, ciddi alıcıyım" deyin. Atmıyorsa uzaklaşın. Bu video'da da fotoğraflardaki arkaplanı ile video'daki arkaplanı ve ürünün aynı olduğunu teyitleyin.
7) Ürüne dair faturayı GIB sisteminden sorgulayın. Faturanın gerçekliğinden emin olun.

Bunları sağlarsanız çok minimize edersiniz.

Son düzenleme:
Param güvende acmama sebebine bağlı. Bende bişey satarken param güvende asla acmam gel elden gör test et al git. Param güvende alıcıyı inanılmaz koruyor ve satıcı isterse cok rahat bir şekilde alıcıyı mağdur edebiliyor.
Param güvende acmayıp sen parayı at kargolarım diyorsa bu da senin alacağın bir risk asla öyle ticaret yapmam ben.

param guvende olmadan alirsan parayi gonderdigin an is bitti adamin insafina kalirsin ayrica adamdan kesilicek komisyonu oderim dedigin halde param guvendeyle gondermiyosa muhtemelen dolandiricidir
param guvendede satici acisindan sikintili aslinda oylede olabilir suistimale cok acik bir sistem diyelim ekran karti aldin sapasaglam geldi eline sonra kendi elindeki ekran kartiyla degistirdin iade ettin satici hic birsey yapamaz

Ekran kartı vesaire problem olacağını sanmıyorum ama Piyasada sahte parçalar dolanıyo işlemci ram vesaire alırken onlara param güvende teklif etmen daha doğru olur
Ekran kartlarında mining olayından biraz çekiniyorum ben
evet hocam bunun riskini göze alıp almamak arasındayım bakalım biraz daha düşüncem
2010 Forum DH zamanlarında param güvende falan yoktu. Oradan alıştık.

1) Telefon numarasını internette aratın.
1a) Telefon numarasını Get Contact'da aratın ve nasıl kayıt edilmiş bakın.
2) IBAN adresini internette aratın.
3) Hangi platformdan olursa olsun üyelik tarihine bakın.
4) O platformdaki ad soyadı ile IBAN'ın sahibinin aynı olduğuna emin olun.

Bunları sağlarsanız çok minimize edersiniz.
bunlar iyimiş sağ olasın şunları da denerim bi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

param guvendede satici acisindan sikintili aslinda oylede olabilir suistimale cok acik bir sistem diyelim ekran karti aldin sapasaglam geldi eline sonra kendi elindeki ekran kartiyla degistirdin iade ettin satici hic birsey yapamaz
evet evet bu yüzden önceden yüksek miktar olmadığında risk alıyordum ben de ama şimdi meblağ biraz artınca içimde kurt var

Param güvende acmama sebebine bağlı. Bende bişey satarken param güvende asla acmam gel elden gör test et al git. Param güvende alıcıyı inanılmaz koruyor ve satıcı isterse cok rahat bir şekilde alıcıyı mağdur edebiliyor.
Param güvende acmayıp sen parayı at kargolarım diyorsa bu da senin alacağın bir risk asla öyle ticaret yapmam ben.
aynen böyle oluyor çoğu yerde parayı at kargolarım şeklinde dönüyor alışveriş, benim de hoşuma gitmiyor şimdiye kadar sorun yaşamadım ama her an her şey olabilir

Sitelerden 2. el ürün alırken param güvende vs açmak istemeyen satıcılardan direkt uzak mı duruyorsunuz? Misal çok iyi fiyattan bir ekran kartı gördüm ve gerçekten alasım vardı, test sonucunu eklemiş, ekran kartının fotoğrafı var garanti etiketi üzerinde statik poşeti de varmış dediğine göre vs. vs. Ama param güvende yapmadığı için emin olamıyorum ve şimdilik almaktan vazgeçtim, bazıları daha yüksek para vermeyi teklif etmiş param güvende açması için onları da reddetmiş, bu tarz durumlarda ne yapyıorsunuz?
2.el alışveriş yapmamaya gayret gösteriyorum özellikle elektronikte.
Param güvende ye asla güvenme. Çünkü sadece para güvende. Ne alıcı ne satıcı güvende değil

hocam ben her zaman gormeden denemeden almama taraftariyim ha bazi urunler vardir hata cikarma ihtimali dusuktur calisirken bi video istersin alirsin ama onun disinda taklaya gelme ihtimali cok yuksek

hocam ben her zaman gormeden denemeden almama taraftariyim ha bazi urunler vardir hata cikarma ihtimali dusuktur calisirken bi video istersin alirsin ama onun disinda taklaya gelme ihtimali cok yuksek
normalde ben de bu şekilde alım yaparım ama geçen gün güzel bi fiyat görünce kafam karıştı
2.el alışveriş yapmamaya gayret gösteriyorum özellikle elektronikte.
Param güvende ye asla güvenme. Çünkü sadece para güvende. Ne alıcı ne satıcı güvende değil
sıfır piyasası çok arttı ya indirim bekliyorum da en kadar inebilir ki bütçe kısıtlı olunca elden çok bir şey gelmiyor

Ekran kartlarında mining olayından biraz çekiniyorum ben

evet hocam bunun riskini göze alıp almamak arasındayım bakalım biraz daha düşüncem

bunlar iyimiş sağ olasın şunları da denerim bi

evet evet bu yüzden önceden yüksek miktar olmadığında risk alıyordum ben de ama şimdi meblağ biraz artınca içimde kurt var

aynen böyle oluyor çoğu yerde parayı at kargolarım şeklinde dönüyor alışveriş, benim de hoşuma gitmiyor şimdiye kadar sorun yaşamadım ama her an her şey olabilir
Yeni nesil kartlarda mining olmaz rtx 30 40 50 bu serilerde mining olmaz çünkü kartlar yüksek watt gerektiriyo ve kazım değerlerinin hakkını vermiyo genelde Miningciler gtx 1050 1650 1660 super kartlarını kullanır bazı 3060 da kullanılır onu söyliyim ama 50 ve 40 serisi kartların %80 i temiz

Minning kartlara bir şey yapamazsın. Çıkabilir şansına. Olay minning yapılması değil. Olay kötü minning yapılması. Yoksa sıcaklığı iyi korunmuş, temizliğine dikkat edilmiş bir minning kart da okey bana göre.

Haklısın ama artık kimseye güven kalmadı. Birebir elden alabileceğin, aynı şehirden denk getirirsen çok iyi olur. Tabi şans biraz.
Param güvende ile bişey satıyorsun. Mesela 9070 XT. Adam 6600 ile değiştirip geri gönderiyor yada tam tersi. Hukuki olarak çok uğraştırır.

Geri