Yardım Anakart Yeterli Midir

Reaksiyon skoru
4
Rtx 5070ti ve AMD Ryzen7 7800x3d ile bir sistem kurucam anakart olarakta MSI pro B850mp wifi veya B850p almayı düşünüyorum B850p de PCI 4.0 ve 5.0 desteği bulunuyor diğerinde ise sadece 5.0 desteği var
Alacağım SSD xpg blade mars 1tb ve bu SSD 5.0 daha sonraları 1 Tb yetmez diye 4.0 almayı düşünüyorum yani B850p ye daha yakınım sizce gerek var mı

kurduğun mantık yanlış pcie slotları geriye uyumlu çalışır yani anakartta 5.0 olması 4.0 ssd takamazsın demek değil direkt takar kullanırsın o yüzden 4.0 desteği aramana gerek yok iki anakart da o ssd yi çalıştırır hangisinin fiyatı daha uygunsa ya da özellikleri hoşuna gidiyosa direkt onu al geç

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Yukarda yazılan tüm anakrtlar ,8 pin CPU beslemeli ve hepsinde en alt seviye ayrık mosfetler kullanılmış.

7800X3D için daha güçlü bi VRM yapısı olan anakrt kullanmakta elbette yarar var. Bu anakart ,12 faz ve üst seviye DRMos mosfetlere sahip. CPU beslemesi de ,8+4 pin.Fiat olarak da ,çok hesaplı.

Hocam sen ürünün üreticisi misin nası yağladın balladın öyle. 7800x3dnin render dahil 90 wattı geçtiğini görmedim ben. Oyunlarda 50 60w zaten. 6 faz yeterli oluyor

VRM yapısı olarak daha güçlü bi anakrtı ,daha ucuza almak var iken,daha zayıfını almak, mantıklı değil bence.

Bunun yağlamak ile ne alakası var,anlamadım,yani.

VRM ler zorlanmayacağı için anakrt daha az ısınır dahada uzun ömürlü olur ayrıca.Son karar,konuyu açan arkadaşa ait tabi ki.:)

Son düzenleme:
VRM yapısı olarak daha güçlü bi anakrtı ,daha ucuza almak var iken,daha zayıfını almak, mantıklı değil bence.

VRM ler zorlanmayacağı için anakrt daha az ısınır dahada uzun ömürlü olur ayrıca.Son karar,konuyu açan arkadaşa ait tabi ki.:)
Sen hangisini öneriyorsun anakart olarak

Yok anakarta lafım yok fiyatına göre güzel de bunu anlatış biçimin garip geldi

Geri