Teknik ölçümlere göre tepki süresi yüksek görünse de "vasat" denecek seviyede değil. Lenovo tarafında da 20-40 ms arası değerler görüyorduk. Tek oyunculu oyunlarda genellikle sorun yaratmaz ancak Valorant, CS2, Warzone veya BF6 gibi rekabetçi oyunlarda bazı oyuncular ghosting ve bulanıklığı hissedebilir. Bu durum kişiden kişiye değişir.Valla ikisi arasında asus beni daha cezbediyor 16 512 ama işlemcisi az daha iyi ve bunun paneli bilmiyorum ama diğerinde ghosting yapıyormuş bunun panelde ghosting muhabbeti varmı bilen varmıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam sen biliyor musun ghosting vs. varmıdır?
Lenovoda dedim benim yazdığım şeyden sonra yazıyorsanAsus tufda da mı ghosting var vay arkadas ne alacaz biz![]()
Adam döktürmüş eline sağlık.Teknik ölçümlere göre tepki süresi yüksek görünse de "vasat" denecek seviyede değil. Lenovo tarafında da 20-40 ms arası değerler görüyorduk. Tek oyunculu oyunlarda genellikle sorun yaratmaz ancak Valorant, CS2, Warzone veya BF6 gibi rekabetçi oyunlarda bazı oyuncular ghosting ve bulanıklığı hissedebilir. Bu durum kişiden kişiye değişir.
Ayrıca ilk çıkan incelemelerdeki değerler son kullanıcı deneyimini her zaman birebir yansıtmayabilir. Üreticiler zaman zaman güncellemelerle panel sürüş ayarlarını optimize ederek tepki sürelerini iyileştirebiliyor.
IPS panellerde özellikle laptop tarafında fabrikadan çıkan ham tepki süreleri çoğu zaman 20-30 ms seviyelerindedir. Üreticiler overdrive ve çeşitli yazılımsal optimizasyonlarla bu süreleri düşürürken bazen renk doğruluğu, parlaklık veya görüntü kalitesinden bir miktar feragat edebiliyorlar. Laptoplarda güç tüketimi ve pil ömrü dengesi de bu ayarları etkileyen önemli faktörlerden biri.
G-Sync veya FreeSync faydalı olsa da, HDMI 2.1 üzerinden çalışan VRR (Variable Refresh Rate) desteğinin ghosting ve görüntü akıcılığı konusunda daha etkili sonuçlar verdiğini düşünüyorum.
Öte yandan Warzone ve BF6 gibi oyunlar zaten işlemciyi oldukça zorlayan yapımlardır. Bu nedenle yaşanan performans sorunlarının bir kısmı panelden değil, CPU darboğazından da kaynaklanıyor olabilir. Özellikle orta seviye işlemcilerde düşük çözünürlükte veya rekabetçi ayarlarda işlemci sınırına takılmak oldukça yaygındır.
Bu 1x16 mı 2x8 mi bilen varmı
Bu asusun ekran 165hz 3ms olması lazım hocam.Alıntıyı görüntüle
paneli tahminen işaretlediğim ile aynı gecikme idare eder renk gamutu berbat panel ama 2k sürümdenki panel daha iyi
Farketmemişim sağolasın Bi yandan iyi bi yandan sıkıntı en azından 2 tane ram almama gerek yok 32 yaparken
Bence 1-2 gün sürer sonra 52'ye geri çıkar o da 1 hafta sürer.Farketmemişim sağolasın Bi yandan iyi bi yandan sıkıntı en azından 2 tane ram almama gerek yok 32 yaparken
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bilen varmı ne kadar sürer bu indirimler tahminen kredi kartım yok açana kadar bitmese iyidir.
300 nit kötü bir parlaklık değeri değil ekran direkt güneş görmediği sürece yeterli.güzel bilgisayar ama ekranına çok gömüyorlar 300 nit diye.
Yav bunu diyenlerin hiçbir konuda fikri yokgüzel bilgisayar ama ekranına çok gömüyorlar 300 nit diye.
Alamadık.Artmış.