Olay Görüntüleyicisi Nvlddmkm Hatası.

alemdarr

80+
Reaksiyon skoru
19
Arkadaşlar merhaba herkese, yaklaşık 2-3 hafta önce oyun oynarken ekranım dondu ve bilgisayarım kapanıp açıldı. Daha sonrasında olay görüntüleyicisine baktığım zaman resmini eklediğim hatayı gördüm. Daha sonrasında tekrardan bilgisayarımı kullanırken bir anda görüntüm gitti, ekran kartı fanlarım %100 hızda çalışmaya başladı ve bilgisayarım yeniden başlatıldı. Şu anda bu sorunu yine yaşıyorum fakat ekran kartı fan hızıyla alakalı bir durum yok sadece bilgisayarım donuyor takılıyor ve bir süre sonra görüntü gidip restart oluyor. Olay görüntüleyicisinde Restart olduğu saate baktığımda nvlddmkm yazıyor. Bu sorunla oyun oynarken, chromeda gezerken veya bilgisayar boştayken herhangi bir zamanda karşılaşıyorum. Daha sık olarak oyun oynarken oluyor. Şu ana kadar yaptığım testler ve deneyip sonuç alamadığım çözümler:

• Bilgisayarıma format attım sıfırdan windows 11 kurdum.
  • DDU ile driverı kaldırıp farklı driverları yüklemeyi denedim eski ve yeni.
  • Regedit vasıtasıyla MPO'yu kapatttım.
  • MSI Afterburnerden clock mem ve clock core hızlarını -100 yaparak düşürdüm (internette bir çözüm olarak görmüştüm).
  • MSI Afterburner ile % 80 power limit uyguladım.
  • Bilgisayarımda ekran kartına giden güç kablolarını çıkarıp yeniden taktım.
  • Ekran kartımı ve ramlerimi söküp yeniden taktım.
  • Ramle alakalı bir sorun olabilme ihtimaline karşın memtest86 ile test ettim ve bir sorun bulunamadı.
  • OCCT ile PSU'mu 20 dakika ve Ekran Kartı vramini yaklaşık yarım saat test ettim herhangi bir problem yaşamadım (görüntüleri ekledim).
  • Furmark ile yaklaşık yarım saat test ettim herhangi bir hata vermedi ve maksimum 81 derece gördüm.
  • BIOS'um günceldi, bir önceki versiyona geçtim.
  • Ramleri biostan default hız ayarına geri çevirdim EXPO açıktı kapattım.

EA FC 26 oynarken karşılaştığım hataları da ekledim. Bir sürü forum gezdim yerli ve yabancı fakat bir çözüm bulamadım. Sizce şu anki durumdan sonra yapmam gereken nedir? Bir bilgisayarcı bu işi çözebilir mi?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem özelliklerim: AMD Ryzen 5 7500F /// Biostar B650M-SILVER DDR5 6000 AM5 (mATX) /// Palit RTX4070Ti Jetstream 12GB 192Bit GDDR6X /// GSkill Flare X5 32GB (2X16GB) 6000MHz CL36 DDR5 DUAL /// Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs /// XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Kasa Siyah

Ekler

• 939a5193-482d-4588-bb43-2641303ac769.webp
    939a5193-482d-4588-bb43-2641303ac769.webp
    44.7 KB · Hit: 15
  • Ekran görüntüsü 2026-06-15 161710.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-15 161710.webp
    201.7 KB · Hit: 13
  • Ekran görüntüsü 2026-06-15 164946.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-15 164946.webp
    198.7 KB · Hit: 13
  • Ekran görüntüsü 2026-06-22 172513.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-22 172513.webp
    28.5 KB · Hit: 11
  • WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.11 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.11 (1).webp
    100.1 KB · Hit: 16
  • WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.11.webp
    WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.11.webp
    447.8 KB · Hit: 18
  • WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.38.webp
    WhatsApp Image 2026-06-22 at 17.38.38.webp
    351.1 KB · Hit: 15
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba herkese, yaklaşık 2-3 hafta önce oyun oynarken ekranım dondu ve bilgisayarım kapanıp açıldı. Daha sonrasında olay görüntüleyicisine baktığım zaman resmini eklediğim hatayı gördüm. Daha sonrasında tekrardan bilgisayarımı kullanırken bir anda görüntüm gitti, ekran kartı fanlarım %100 hızda çalışmaya başladı ve bilgisayarım yeniden başlatıldı. Şu anda bu sorunu yine yaşıyorum fakat ekran kartı fan hızıyla alakalı bir durum yok sadece bilgisayarım donuyor takılıyor ve bir süre sonra görüntü gidip restart oluyor. Olay görüntüleyicisinde Restart olduğu saate baktığımda nvlddmkm yazıyor. Bu sorunla oyun oynarken veya chromeda gezerken herhangi bir zamanda karşılaşıyorum. Şu ana kadar yaptığım testler ve deneyip sonuç alamadığım çözümler:

• MSI Afterburnerden clock mem ve clock core hızlarını -100 yaparak düşürdüm (internette bir çözüm olarak görmüştüm).
  • Ramle alakalı bir sorun olabilme ihtimaline karşın memtest86 ile test ettim ve bir sorun bulunamadı.
  • OCCT ile PSU'mu 20 dakika ve Ekran Kartı vramini yaklaşık yarım saat test ettim herhangi bir problem yaşamadım (görüntüleri ekledim).
  • Furmark ile yaklaşık yarım saat test ettim herhangi bir hata vermedi ve maksimum 81 derece gördüm.

EA FC 26 oynarken karşılaştığım hataları da ekledim. Bir sürü forum gezdim yerli ve yabancı fakat bir çözüm bulamadım. Sizce şu anki durumdan sonra yapmam gereken nedir? Bir bilgisayarcı bu işi çözebilir mi?

Sistem özelliklerim: AMD Ryzen 5 7500F /// Biostar B650M-SILVER DDR5 6000 AM5 (mATX) /// Palit RTX4070Ti Jetstream 12GB 192Bit GDDR6X /// GSkill Flare X5 32GB (2X16GB) 6000MHz CL36 DDR5 DUAL /// Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs /// XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Kasa Siyah
Voltaj dalgalanması ile alakalı bir problem olabilir. İşlemci hızı ve voltaj ayarlarınızı kontrol edin. Windows sürümünden kaynaklı da olabilir. Windows 11'in son sürümlerinde genelde böyle sıkıntılar olduğunu duymuştum. Nvidia tarafında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba herkese, yaklaşık 2-3 hafta önce oyun oynarken ekranım dondu ve bilgisayarım kapanıp açıldı. Daha sonrasında olay görüntüleyicisine baktığım zaman resmini eklediğim hatayı gördüm. Daha sonrasında tekrardan bilgisayarımı kullanırken bir anda görüntüm gitti, ekran kartı fanlarım %100 hızda çalışmaya başladı ve bilgisayarım yeniden başlatıldı. Şu anda bu sorunu yine yaşıyorum fakat ekran kartı fan hızıyla alakalı bir durum yok sadece bilgisayarım donuyor takılıyor ve bir süre sonra görüntü gidip restart oluyor. Olay görüntüleyicisinde Restart olduğu saate baktığımda nvlddmkm yazıyor. Bu sorunla oyun oynarken veya chromeda gezerken herhangi bir zamanda karşılaşıyorum. Şu ana kadar yaptığım testler ve deneyip sonuç alamadığım çözümler:

Varsa tüm ram ayarlarını stokta çalıştırıp deneyin. Bu tarz sorunlar genel olarak ya ram ya da işlemci kaynaklı oluyor. Bios sürümünü sürekli güncel tutmak her zaman iyi bir seçenek değil; stabilizasyon sorunları olabilir. Kendimce deneyimlemiş olarak, voltaj ve ram ayarları yaparak manuel güncel BIOS'ta çökme yaratırken önceki sürümde daha stabil çalıştığını gözlemledim. Siz de aynı şekilde denerseniz belki işe yarayabilir.

Son düzenleme:
Voltaj dalgalanması ile alakalı bir problem olabilir işlemci hız ve voltaj ayarlarınızı kontrol edin Windows sürümünden kaynaklı da olabilir win 11 son sürümlerinde genelde böyle sıkıntılar olduğunu duymuştum Nvidia tarafında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Varsa tüm ram ayarlarını stokta çalıştırıp deneyin. Bu tarz sorunlar genel olarak ya ram ya da işlemci kaynaklı oluyor. Bios sürümünü sürekli güncel tutmak her zaman iyi bir seçenek değil; stabilizasyon sorunları olabilir. Kendimce deneyimlemiş olarak, voltaj ve ram ayarları yaparak manuel güncel BIOS'ta çökme yaratırken önceki sürümde daha stabil çalıştığını gözlemledim. Siz de aynı şekilde denerseniz belki işe yarayabilir.
Hocam sorunu yaşamadan önceki BIOS versiyonuna döndüm ramler de default ayarlarda şu an 4800mhz de. Maalesef fayda etmedi.

Hocam sorunu yaşamadan önceki BIOS versiyonuna döndüm ramler de default ayarlarda şu an 4800mhz de. Maalesef fayda etmedi.
DirectX 12 sürümde oynuyorsan, 11'de çalıştırmayı dene, belki yazılımsal olarak driver falan uyumsuzluk oluyordur. En son çare Windows sürümünden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama kesin değil o konuyu biraz araştır ona göre tekrar win 10 geçmeyi dene

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35&hl=tr-TR bunu indir ve kur. Pc restart yap. Fifa açıkken arkada hiç bir uygulama açık olmasın dc spotify tarayıcı vb. Oc yapıldıysa eski haline geri getir. Directx 11 gelişmişi seç. Cmd yönetici olarak calıştır ve sırayla bu komutları gir ve enter. sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Umarım işe yarar.

Sistem dosyalarının bozuk olmadığına emin olmalıyız. sfc /scannow yapmak lazım

Kart ne? 3 fanlı kalın bir kartsa ve altında yükseltici yoksa “PCB yamulması”ndan ötürü artık kart sağlıklı çalışmayı bırakmış olabilir. Ek olarak overclock veya undervoltun stabil olmamasından kaynaklı verir genelde ama siz kartı stock kullanıyosunuz sanırım?

Nvlddmkm

Bu hata çünkü direkt GPU ile alakalı bi hata

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,856
Üyeler
198,205
Son üye
selimwnchster
Geri