Rehber Ryzen 5 3600 2080 Supere darboğaz yapar mı sorusunun cevabı.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Reaksiyon skoru
28,618
Merhaba herkese, @EthemAslan Bir kaç gün önce bu darboğaz konusu hakkında konu açtı çünkü o da R5 3600 ve 2080 Super kombosunu yapmak istiyordu ama darboğaz kısmında emin olamadı. Bende elimde imkan varken bunun farklı oyunlarda testini yapıp herkesle paylaşmak istedim. Biliyorsunuz ki yüksek bütçelerde kimisi Ryzen 7 3700x ve 2070 Super tercih ediyor kimisi 3600 + 2080 Super düşünüyor bu konu hakkında çelişki yaşayanlar yardımcı olabilmek adına yaptım bu testleri aynı zamanda. Testlerin linklerini aşağıya bırakıyorum iyi seyirler :). (Sistemimin tamamını imzadan görebilirsiniz)

Ilk 1920x1080 test yaptım sonra 2k test yaptım. Videoları izleyecek zamanı olmayanlara sonuçları söyleyeyim Watch_Dogs 2 de darboğaz oldu diğer oyunlarda ise olmadı. Bence gönül rahatlığıyla alınabiliecek bir kombo.

EDIT: Fortnite ve Valorant eklendi

Assassins Creed Oddysey:

Watch Dogs 2:

GTA 5:

Fortnite:

Valorant:

Son düzenleme:
AC Odyssey'de de var gibi biraz. İşlemciyi stok mu kullandınız? CPB açık mı?
Işlemci Stok soğuutcu CPB kapalı yoksa 90 derecelere çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha fazla oyunda test etmen mümkün mü?(PUBG,cod,warzone gibi)
Warzone yaparım 75 GB güncellemesi var diye ekleyemedim her yeni oyun eklediğimde konuyu yükseltirim

Işlemci Stok soğuutcu CPB kapalı yoksa 90 derecelere çıkıyor
Yani OC yapmadan mı kullandınız demek istemiştim sanırım evet OC suz kullandınız.
Voltaj sabitleyip biraz da OC yaparak gayet besleyebilirmiş. Stok soğutucu ile kullanılmaması gereken bir işlemci.
Test yararlı daha fazla oyun ile yapıp konuya eklerseniz süper olur. Elinize sağlık.

Yani OC yapmadan mı kullandınız demek istemiştim sanırım evet OC suz kullandınız.
Voltaj sabitleyip biraz da OC yaparak gayet besleyebilirmiş. Stok soğutucu ile kullanılmaması gereken bir işlemci.
Test yararlı daha fazla oyun ile yapıp konuya eklerseniz süper olur. Elinize sağlık.
3.6 GHz yani evet OCsuz

Bu durumda 3500X'de RTX 2080S'e darboğaz yapmaz.

Ayrıca 2080S alıyosan bi zahmet 2K oyna la.

Geri