Beklesin ya, 3700x var aynı fiyatta ama arada hatrı sayılır fark var.5600x 3 haftadır falan stokta yok
Tamamdır@Berke Gözükara Rust yapamam da yarın CS yaparım uygunsa
R7 3700x İLE neredeyse aynı fiyattalar sanırım, onun yerine 3700x alıp darboğazsız oynamam daha mantıklı olmaz mı? Ama alamıyorum çünkü her şekilde bütçemi aşıyor. Tek aşmayan şey İ5 10600. Onda da darboğaz olur mu diye hala endişelerim var. @cfrankoBeklesin ya, 3700x var aynı fiyatta ama arada hatrı sayılır fark var.
5600x 3700x’ten daha iyi dostum.R7 3700x İLE neredeyse aynı fiyattalar sanırım, onun yerine 3700x alıp darboğazsız oynamam daha mantıklı olmaz mı? Ama alamıyorum çünkü her şekilde bütçemi aşıyor. Tek aşmayan şey İ5 10600. Onda da darboğaz olur mu diye hala endişelerim var. @cfranko
3700x şu anda çok boş bir işlemci. 5600X var onun fiyatına çok ama çok daha iyi olan ama stokta değil. Stoklara gelmesini bekleyin bence yoksa çok pişman olursunuz.R7 3700x İLE neredeyse aynı fiyattalar sanırım, onun yerine 3700x alıp darboğazsız oynamam daha mantıklı olmaz mı? Ama alamıyorum çünkü her şekilde bütçemi aşıyor. Tek aşmayan şey İ5 10600. Onda da darboğaz olur mu diye hala endişelerim var. @cfranko
Acil değil, beklerim. Eğer stoğa hâlâ gelmezse 10600 için Asus ROG Strix B460-H Gaming anakart iyi midir?3700x şu anda çok boş bir işlemci. 5600X var onun fiyatına çok ama çok daha iyi olan ama stokta değil. Stoklara gelmesini bekleyin bence yoksa çok pişman olursunuz.
Acil ise I5 10600 alın
Intel anakartlar hakkında pek bilgi sahibi değilim. Biraz internetten baktım fakat B460 için de fazla kaynak yok hep Z490 için kaynaklar bulabildim.Acil değil, beklerim. Eğer stoğa hâlâ gelmezse 10600 için Asus ROG Strix B460-H Gaming anakart iyi midir?
Peki son olarak bir şey sormak istiyorum, ben R5 3600X aldığımda darboğaz çok fazla mı olur? Yani oyun oynanmayacak bir hâl alır mı? Her oyunu 60FPS üstü oynamak istiyorum yüksek ayarlarda veya orta ayarlarda. Yani pişman olur muyum. @cfrankoIntel anakartlar hakkında pek bilgi sahibi değilim. Biraz internetten baktım fakat B460 için de fazla kaynak yok hep Z490 için kaynaklar bulabildim.
Ama kendi bilgimden yola çıkarsak B460 Tomahawk anakartın Rog Strix B460 H dan daha iyi olması lazım
3600X alma. Silikonu eski olduğundan normal 3600 e göre daha kötü. Kağıt üzerinde daha iyi olsa bile.Peki son olarak bir şey sormak istiyorum, ben R5 3600X aldığımda darboğaz çok fazla mı olur? Yani oyun oynanmayacak bir hâl alır mı? Her oyunu 60FPS üstü oynamak istiyorum yüksek ayarlarda veya orta ayarlarda. Yani pişman olur muyum. @cfranko
Şu anda 3600 stoklarda yok, beklerim. Peki ya 3600XT nasıl? Veya 3600 gelmezse 3600X'e soğutucu alırım.3600X alma. Silikonu eski olduğundan normal 3600 e göre daha kötü. Kağıt üzerinde daha iyi olsa bile.
Eğer normal 3600 alıp soğutucu alırsan 4.5 GHz yaparsın.
Bu şekilde sıkıntı yaratmayacak minik darboğazlar ile sıyrılmış olursunuz