Yardım Tecrübesiz Biri Nasıl Araba Almalı

Piotek

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba, beyler araba almak istiyorum ama bazı sıkıntılar var, ehliyeti alalı 1.5 yıl felan oldu onun haricinde araba kullanmadım hiç tecrübem yok. İstanbul'da yaşıyorum bizim buranın sokakları dar hep. 1-1.2M TL bütcem var havalimanına gidip gelmek için araba alıcam orada çaşlışıyorum, acaba bu paraya direk bir araba alsammı yoksa tecrübe için 600 700 e araba alıp bir süre kullansam mı ? aklımda Opel corsalar var hem şekli güzel hem de küçük park ve sürüş daha kolay olur. Bana fikir verirmisiniz. NOT: yaşadığım yer yokuşlu aynı zamanda

Son düzenleme:
piyasası hızlı, 2-3 değişen 2-3 boyalı bir araç almak başlangıç için daha mantıklı, Corsa yerine Clio öneririm.

Senin yerinde olsam 1.0 toyota yaris alırdım. Fiyatı uygun arızası az piyasası var ve küçük.

Ya bir yandanda param varken alıp geçmek istiyorum 1m civarına yani 500 liralık arabalar içime sinmiyor karaksız kaldım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin yerinde olsam 1.0 toyota yaris alırdım. Fiyatı uygun arızası az piyasası var ve küçük.
otomatik vites bakayım dimi satarken uğraştırırmı bu araç peki

Ya bir yandanda param varken alıp geçmek istiyorum 1m civarına yani 500 liralık arabalar içime sinmiyor karaksız kaldım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

otomatik vites bakayım dimi satarken uğraştırırmı bu araç peki
Otomatik veya manuel bakabilirsin. Manuel daha ucuz olur ve manuel vites öğrenirim diyorsan güzel ama acemi ve istanbulun kalabalık trafiğinde manuel eziyet olabilir.
Piyasası kötü değil satarsın elinde kalmaz. İlk başta bu tarz ucuz arabayla öğren çizdiğinde veya vurduğunda çok masraf etmiş olma.

Bütçene göte ekonomik, otomatik ve küçük bayan işi bir araba alabilirsin.

Hybrid Yaris veya 1.0 Clio olabilir

Geri