Android Neye İhtiyacınız Var ?

belli başlı ürünler listele sonra bu ürünlerin artıları ve eksilerini açıklayan şeyler yazabilirsin yani atıyorum ekran kartı olarak RX 9060XT Nitro+ artı olarak soğutma performans eksi olarak fiyat işte stok durumu gibi gibi şeyler bu konuda yapay zeka da çok yardımcı olabilir zamanla bunu daha da fazla büyütebilirsin
bunu düşünücem belki altta yorum yazma kısmı gibide olabilir teşekkür ederim öneriniz için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ettim yulaf için önerdiğin bir şey var mı şunu al gibisinden ?
yok olabildiğince basitinden git en sade hangisi görünüyosa ona yönel

Bence fiyat takip botuna sadece güvenilir daha önce alışveriş sorunsuz gerçekleşmiş market sahipleri butonu gibi bir şey olmalı kurumsal ayrı , güvenilir satıcılar ayrı olacak şekilde mesela telefon bakarken fiyat düştü görünüyor ancak firmalar merdiven altı .Kurumsal satışta bir ürüne ihtiyacımız olduğunda pazaryerini dolaşırken zaten zaman kaybediyoruz . En azından web fiyat araştırması yaparken güvenilir bir yerden hemen ortalama fiyat baz almakla , araştır bul altındaki fiyatları ve satıcıları tek tek incele vs berbat bir iş . Bin TL fazla olsun güvenilir olsun . @Ryzhem'e katılıyorum istediğimiz bildirim açtığımız ürünün anında bildirimi düşmesi çok iyi olur . Takip ettiğimiz ürün listelerinde yine markalar olmalı bu markaların agresif fiyat düşürmesi yaptığında görebilmeliyim . Çünkü bir dünya atıyorum laptop markası var ancak ben Asus , Lenovo , Msı markalarının agesif düşüşlerini görmek istiyorum gibi . Yada sadece rtx 5060 ekran kartlı laptopların fiyat indirimlerini yakalamak istiyorum yine sadece marka şu marka olsun diye kolayca belirtilebilmeli . Genelde aklımızda bir cihaz belirlemiyoruz aklımızda fazla seçenek olduğundan bekleyip indirim oranına göre kovalıyoruz zaten . Cihazların mutlaka data sheeti tek tıkla cihaz bilgilerinde ulaşılabilir olmalı . Bunu satan adam kendim de dahil , bir mail ile distribütörden saniyesinde talep edebilir bütün geçilen siparişlerin data sheetini . Ancak hala satıcılara bunu sormak zorundayız , içerdiği ram , ssd slotlarını , gpu tdp'sini yazmıyorsa eğer Youtube'den yada orjinal sitesinden seri no ile vs bulmak çok vakit kaybettiriyor . Hele kurumsal cihazsa workstation ve Lenovo ise vay haline . Sata power var mı ? 6+2 pin kaç adet var ? M2 nvme ssd aparatı olmadan montajlanabilir mi ? Psu kaç watt ? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi ? :) Şaka bir yana kolay gelsin hocam yolun açık olsun .

Hiç düşünülmemiş veya yapılmamış bir fikir bulmak imkansız. Amerikayı tekrar keşfetmenize gerek de yok. Bir uygulamaya bakıp "şu eksikleri var" diyip aynı uygulama konsepti ile eksiklerini de ekleyerek yeni bir ürün elde etme yoluna girişmeniz daha faydalı olacaktır.

Bence fiyat takip botuna sadece güvenilir daha önce alışveriş sorunsuz gerçekleşmiş market sahipleri butonu gibi bir şey olmalı kurumsal ayrı , güvenilir satıcılar ayrı olacak şekilde mesela telefon bakarken fiyat düştü görünüyor ancak firmalar merdiven altı .Kurumsal satışta bir ürüne ihtiyacımız olduğunda pazaryerini dolaşırken zaten zaman kaybediyoruz . En azından web fiyat araştırması yaparken güvenilir bir yerden hemen ortalama fiyat baz almakla , araştır bul altındaki fiyatları ve satıcıları tek tek incele vs berbat bir iş . Bin TL fazla olsun güvenilir olsun . @Ryzhem'e katılıyorum istediğimiz bildirim açtığımız ürünün anında bildirimi düşmesi çok iyi olur . Takip ettiğimiz ürün listelerinde yine markalar olmalı bu markaların agresif fiyat düşürmesi yaptığında görebilmeliyim . Çünkü bir dünya atıyorum laptop markası var ancak ben Asus , Lenovo , Msı markalarının agesif düşüşlerini görmek istiyorum gibi . Yada sadece rtx 5060 ekran kartlı laptopların fiyat indirimlerini yakalamak istiyorum yine sadece marka şu marka olsun diye kolayca belirtilebilmeli . Genelde aklımızda bir cihaz belirlemiyoruz aklımızda fazla seçenek olduğundan bekleyip indirim oranına göre kovalıyoruz zaten . Cihazların mutlaka data sheeti tek tıkla cihaz bilgilerinde ulaşılabilir olmalı . Bunu satan adam kendim de dahil , bir mail ile distribütörden saniyesinde talep edebilir bütün geçilen siparişlerin data sheetini . Ancak hala satıcılara bunu sormak zorundayız , içerdiği ram , ssd slotlarını , gpu tdp'sini yazmıyorsa eğer Youtube'den yada orjinal sitesinden seri no ile vs bulmak çok vakit kaybettiriyor . Hele kurumsal cihazsa workstation ve Lenovo ise vay haline . Sata power var mı ? 6+2 pin kaç adet var ? M2 nvme ssd aparatı olmadan montajlanabilir mi ? Psu kaç watt ? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi ? :) Şaka bir yana kolay gelsin hocam yolun açık olsun .
Çok güzel bir talepte bulunmuşsun inan bunu yapabilmeyi çok isterim, ama şuan ki aşamamda sitelerin kontrollerinden kaçmak için cloudflare iptal eden insan taklidi yapan kod entegre ettim programa bunu ekleyince oradaki fiyatları sürekli yanlış olarak seçiyor rakamlar sayıları , ve . ları yani korunmadan kaçarken aynı zamanda fiyatlandırmayı kabul etme noktasında sıkıntı yaşıyorum, şuan o sorunu aşmak için uğraşıyorum gemini ile evimdeki kendi yapay zekam kendi içerisinde deneme yanılma yapıyor doğru yapabildiysem şuan birbirlerine sürekli komut yolluyor eve gidince kontrolünü sağlicam
bir diğer konu iyi satıcılar ve kötü satıcılar konusunda bilgilendirme çok rahat sağlanabilir ama bunun hukuki bir sıkıntısı var firma karalama olarak geçiyor ve maddi manevi yaptırımlar yapabilirler onun yerine dolandırıcı veya benzeri şeyler demek yerine belki yıldız sistemi koyabiliriz.
ürünlerin detaylarını görebilme noktasında ise gene ilk başta bahsettiğim sorunu çözersem devamında bu sorunuda çözebilirim aslında aynı mantıkta gidiyor o kodu entegre edebilirsem devamında ürünü bulurken tüm detaylarını tek tıklamayla kullanıcıya sunabilir, çok detaylı ve güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim :)

Hiç düşünülmemiş veya yapılmamış bir fikir bulmak imkansız. Amerikayı tekrar keşfetmenize gerek de yok. Bir uygulamaya bakıp "şu eksikleri var" diyip aynı uygulama konsepti ile eksiklerini de ekleyerek yeni bir ürün elde etme yoluna girişmeniz daha faydalı olacaktır.
insanlar kolay kolay alışkanlıklarından kurtulamıyor yarın whatsapp dan daha hızlı daha az internet tüketen her açıdan daha gelişmiş bir sistem bile yapılsa kimse terketmez orayı, o yüzden olmayan bir şeyi kurmak ve insanların kullanırken bu lazımdı ya demesi gereken bir şey arıyorum, onun dışında takip sistemini yapabilirsem herkes faydalanıcak

cok fazla fikir var aklimda ama hepsi teknik acidan zor
olay birazda senin ne ile ilgilendigin ile alakali.
Kendi bransin veya ilgi alaninin disinda teknik acidan fazla bilgi ve yapmasi fazla emek isteyen bir seyi yapamazsin
Basarisiz olsa bile ben bunu yaptim diyebilecegin bir sey olmali

cok fazla fikir var aklimda ama hepsi teknik acidan zor
olay birazda senin ne ile ilgilendigin ile alakali.
Kendi bransin veya ilgi alaninin disinda teknik acidan fazla bilgi ve yapmasi fazla emek isteyen bir seyi yapamazsin
Basarisiz olsa bile ben bunu yaptim diyebilecegin bir sey olmali
haklısın ve deniyerek öğrenmek istiyorum ben acemiyim kodlamada yapay zekadan destek alarak bişiler yapmaya çalışıyorum ama yapacağım şeyin bana ve etrafımdakilere yarar getirmesini istiyorum sırf yaptım demek için gereksiz bir şey yapmak istemiyorum 1 haftada gereksiz bir şey yapıcağıma 2 ayda işe yarar bir şey apim en aazından

haklısın ve deniyerek öğrenmek istiyorum ben acemiyim kodlamada yapay zekadan destek alarak bişiler yapmaya çalışıyorum ama yapacağım şeyin bana ve etrafımdakilere yarar getirmesini istiyorum sırf yaptım demek için gereksiz bir şey yapmak istemiyorum 1 haftada gereksiz bir şey yapıcağıma 2 ayda işe yarar bir şey apim en aazından
Asil onemli olan sey bence kompleks ve kullanim alani nis bir fikir bulmak daha sonrada onun mimarisini ve uygulamaya nasil entegre edebilecegini dusunmek. Yapay zeka high level coding i zaten iyi yapiyor, kodlama bilmene gerek yok. Bu konularda ogrenmen gereken sey sistem mimarisi ve ogrenmeyi ogrenmek.

Bir de asil amacin nedir mobil uygulama gelistirici mi olmak istiyorsun yani ? Bu alandan nasil para kazanabilecegi kendine fayda saglayabilecegini vs coktan degerlendirdin mi ?

Son düzenleme:
Asil onemli olan sey bence kompleks ve kullanim alani nis bir fikir bulmak daha sonrada onun mimarisini ve uygulamaya nasil entegre edebilecegini dusunmek. Yapay zeka high level coding i zaten iyi yapiyor, kodlama bilmene gerek yok. Bu konularda ogrenmen gereken sey sistem mimarisi ve ogrenmeyi ogrenmek.

Bir de asil amacin nedir mobil uygulama gelistirici mi olmak istiyorsun yani ? Bu alandan nasil para kazanabilecegi kendine fayda saglayabilecegini vs coktan degerlendirdin mi ?
asıl amacım bir oyun geliştirmek güzel bir hikaye yazdım, ancak o konuda ne kadar uğraşsamda başlangıç seviyesini geçemedim bu yüzden önce ufaktan insanların işine yariyabilecek şeylere yönelip biraz sermayede elde ederek insanların gerçekten etkileyeceği bir oyun yapmak, android için yapacağım şey şahsi kazanç sağlayacak elbette ama ileride

asıl amacım bir oyun geliştirmek güzel bir hikaye yazdım, ancak o konuda ne kadar uğraşsamda başlangıç seviyesini geçemedim bu yüzden önce ufaktan insanların işine yariyabilecek şeylere yönelip biraz sermayede elde ederek insanların gerçekten etkileyeceği bir oyun yapmak, android için yapacağım şey şahsi kazanç sağlayacak elbette ama ileride
bence android de uygulama gelistirme isine hic girme o zaman, birbirinden tamamen farkli alanlar, mobil uyg dan kazanc saglayana kadar oyun sektorunu ve hikayeni unutur gidersin, cunku ikiside fazla emek isteyen ve karsiligini alabilmen icinde cok ayirt edici ozellikler kazanman gereken sektorler. Suanda sermayesiz unreal engine, unity vb kullanarak istedigin oyunu gelistirebilirsin. Bir oyununda basarili olmasi icin cok bir butceye sahip olmasi sart degil. Eger oyun gelistirmeye baslayip orada denemeler yaparsan emin ol cok daha basarili olursun gelecekte. Sadece disiplinli ve istikrarli calisman gerekiyor. Ayriyetten planli olman gerekiyor. Bunun icinde daha tecrubeli kisilerle ortaklasa bir seyler hazirlaman lazim tabi. Kendi basina asiri basit oyunlar yapip github profiline ekleyip daha sonra jamlere vs katilarak yada baska sosyal mecralarda senin durumundaki insanlarla tanisip peer-to-peer olarak calismaya devam etmen lazim.
Ayrica oyun hikayesi yazdigini soylemissin, eger o alanda kendine cok guveniyorsan belkide oyun yazarligina yonelmelisin ?
Sana onerim sirasiyla oyun motorlarinin(unity, unreal engine veya godot) temellerini ogrenmek, script yonetimini anlamak. Daha sonra portfolyon icin interaktif ve kisa hikayeli basit oyunlar gelistirmek(ogrenme surecine dahil). Bu oyunlari gelistirirken diyaloglarina karakter derinligi, birbirleri ile olan catismalari, ses tonlari gibi ozellikleri de ekleyebilirsin. Veya sirf bunun uzerine dokumanlar bile yazip portfolyona ekleyebilirsin. Mesela Dunyanin Lore unu anlatan hikayeler yazabilirsin, Gorev tanimlarini, bir gorevin icinde karakterin adim adim yapacagi karsilasacagi seyleri ve o gorevin olasi sonuclarini vb anlatabilirsin. Bu deneyimleri kazandiktan sonrada jamlere katilabilirsin

Diyette iken, diyeti bozduğumda zenci, 2 metre boyunda iki abi gelip beni tokatlayıp gidecek.
Şuan ihtiyacım olan bu.

two men are laying next to each other on a bed and smiling for the camera .

Tavsiyem tek bir alana odaklan, birden fazla alana el atma ilk aşamaları atlatana kadar. Birden fazla alana aynı anda girmeye çalışırsan aralarında kaybolursun ve hiç birisi tam olmaz. Önce birisinde yeterli seviyeye gelip daha sonra ikinci alanda çalışmalar yapmak en doğrusu olur. İki sektörde de yığılma derecesi epey yüksek, o yüzden bir çok kişinin arasından sıyrılabiliyor olman lazım. Bu laflarımı umutsuzluk aşılama gibi algılama, bunları bilerek hareket etmen lazım yoksa ileride tecrübe ettiğinde canın çok sıkılır. Tecrübe etmek de şarttır, değerlidir fakat hazırlıklı olmak ve bilerek hareket etmek motivasyonunu en az seviyede düşürür, herhangi bir olumsuz durumda, diğer türlü motivasyon falan kalmaz. Bu sektörde motivasyon, kararlı olmak, planlı olmak çok önemlidir. Evet AI çağındayız hiç bilmeyen birisi bile gidip kod yazdırabiliyor fakat işler büyüdükçe ve gerçek anlamda bir proje üzerinde çalıştığında bunun pek önemli olmadığını fark edersin. Kodlama özellikle oyun sektörü için işin %20 si ve nispeten en kolay halledebileceğin kısımdır. Sorarsın, araştırırsın, AI desteği alırsın, hazır paketler bulursun bir şekilde halledersin, bunlara rağmen bazen çıkmaza girebilirsin tabi ama bir şekilde çözümü bulunur. O yüzden önce hedeflerini net belirle ve başlangıç için tek bir yoldan ilerle. Basit şeylerden başla, her şeyi mükemmel yapamazsın, tak diye her şeyi de yapamazsın, her şeyi bir anda da yapamazsın. Parça parça düşün ve parçalı ilerle.

bence android de uygulama gelistirme isine hic girme o zaman, birbirinden tamamen farkli alanlar, mobil uyg dan kazanc saglayana kadar oyun sektorunu ve hikayeni unutur gidersin, cunku ikiside fazla emek isteyen ve karsiligini alabilmen icinde cok ayirt edici ozellikler kazanman gereken sektorler. Suanda sermayesiz unreal engine, unity vb kullanarak istedigin oyunu gelistirebilirsin. Bir oyununda basarili olmasi icin cok bir butceye sahip olmasi sart degil. Eger oyun gelistirmeye baslayip orada denemeler yaparsan emin ol cok daha basarili olursun gelecekte. Sadece disiplinli ve istikrarli calisman gerekiyor. Ayriyetten planli olman gerekiyor. Bunun icinde daha tecrubeli kisilerle ortaklasa bir seyler hazirlaman lazim tabi. Kendi basina asiri basit oyunlar yapip github profiline ekleyip daha sonra jamlere vs katilarak yada baska sosyal mecralarda senin durumundaki insanlarla tanisip peer-to-peer olarak calismaya devam etmen lazim.
Ayrica oyun hikayesi yazdigini soylemissin, eger o alanda kendine cok guveniyorsan belkide oyun yazarligina yonelmelisin ?
Sana onerim sirasiyla oyun motorlarinin(unity, unreal engine veya godot) temellerini ogrenmek, script yonetimini anlamak. Daha sonra portfolyon icin interaktif ve kisa hikayeli basit oyunlar gelistirmek(ogrenme surecine dahil). Bu oyunlari gelistirirken diyaloglarina karakter derinligi, birbirleri ile olan catismalari, ses tonlari gibi ozellikleri de ekleyebilirsin. Veya sirf bunun uzerine dokumanlar bile yazip portfolyona ekleyebilirsin. Mesela Dunyanin Lore unu anlatan hikayeler yazabilirsin, Gorev tanimlarini, bir gorevin icinde karakterin adim adim yapacagi karsilasacagi seyleri ve o gorevin olasi sonuclarini vb anlatabilirsin. Bu deneyimleri kazandiktan sonrada jamlere katilabilirsin
mesajın için öncelikle teşekkür ederim, ilk aşama için android üzerinde bir yazılım veya bilgisayardaki botlar üzerinden ilerliyorum, unity ve unreal engine gibi programlar beni çok yordu zamanında bıraktım ve 1 yıl elimi sürmedim o yüzden önce bir şeyler başarmak istiyorum insanlarında işini görcek tarzda şeyler isiyorum devamında umudum bilgisayarda oyun geliştirme kısmına yönelmek

Ben de yazılımın gömülü sistemler alanında geliştirme yapıyorum. Benimde ne kadar ugrasirsam ugrasayim ilerleyemedigimi hissettigim donemler oldu. Oyun gelistirme hakkinda bir fikir sahibi degilim hic denemedimde. Ancak calisir arastirirsan ogrenememen icin bir sebep yok. "ne kadar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim" suana kadar yasadigin tecrube bu olabilir ancak dogru seyle ugrastigina emin misin mesela ?
Yapay zekadan konu ile alakali sana bir ogrenme roadmapi cikarmasini isteyebilirsin. daha sonra o roadmaptede yapay zekadan yardim alarak tamamlayabilirsin. Yapay zeka gibi bir kaynak varken ne kdar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim demen basit bir bahane gibi gozukuyor benim acimdan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,007
Üyeler
199,262
Son üye
exitlude

Geri