Monitörüm 4k ama Netflixden 4k İzleyemiyorum

fhd üyelik aldım ama adam gibi 1080p vermiyor çoğu içerik 900p gibi görünüyo sanırım sadece türkiyede böyle. yabancı arkadaşıma sordum onda gerçekten 1080p çok daha kaliteli görünüyor. okadar para veriyoruz buna rağmen görüntü kalitesi düşük bu yüzden üyeliği iptal ettim artık ödeme yapmıyorum zaten aşırı pahalı. amazon prime var mı sende? Oradan bir fhd hem 4k açıp izle aradaki farkı anlarsın.
Yok o her yerde öyle, region'a göre farklı bitrate yok diye biliyorum. Yurtdışında da arkadaşlarım aynı sorunu dillendiriyordu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamam ama işlemci olarak da i7 ve üstü de yasıyor şartlarında windows 11 yapsam da işlemciden dolayı 4k yapmazsa bir anlamı kalmaz
Sen dediğimi yap, lazım olan şeyleri at bir diske vs. sonra windows diskini Windows 11'e formatla.

Format sonrası direkt Netflix app'ini indir zaten Edge üzerinden veriyor app'in kendisi arayüz sadece. Normalde 4k olan bir içeriğin üzerine gel ve ibarelere bak

1782847002967.webp

Böyle yazması lazım. Yazmıyorsa 1080p verecektir.

Son düzenleme:
Yok o her yerde öyle, region'a göre farklı bitrate yok diye biliyorum. Yurtdışında da arkadaşlarım aynı sorunu dillendiriyordu.

Sen dediğimi yap, lazım olan şeyleri at bir diske vs. sonra windows diskini Windows 11'e formatla.

Format sonrası direkt Netflix app'ini indir zaten Edge üzerinden veriyor app'in kendisi arayüz sadece. Normalde 4k olan bir içeriğin üzerine gel ve ibarelere bak

Alıntıyı görüntüle

Böyle yazması lazım. Yazmıyorsa 1080p verecektir.
bende böyle yaMıyor ekstra 4k olarak şimdi bir arkadaşıma söyledim onda i7 nesil işlemci var bir test etsin olmadı windows 11 e geçeceğim bu arad gemini a da sormuştum bir test programı indirtti bu testi yap hangi donanımdan kaynaklı anlarsın diye onun fotoğrafını da atayım belki yardımcı olur

bende böyle yaMıyor ekstra 4k olarak şimdi bir arkadaşıma söyledim onda i7 nesil işlemci var bir test etsin olmadı windows 11 e geçeceğim bu arad gemini a da sormuştum bir test programı indirtti bu testi yap hangi donanımdan kaynaklı anlarsın diye onun fotoğrafını da atayım belki yardımcı olur

i7 ile alakalı bir şey olmaması lazım diye biliyorum o eski bir kriterdi sanırsam i7 9.nesil zamanları falandır.

Sen internette bulabildiğin tüm çözümleri dene olmazsa windows 11 formatı atıp bakarsın.

i7 ile alakalı bir şey olmaması lazım diye biliyorum o eski bir kriterdi sanırsam i7 9.nesil zamanları falandır.

Sen internette bulabildiğin tüm çözümleri dene olmazsa windows 11 formatı atıp bakarsın.
gemini sordum bir ton ayar yaptırdı düzelmedi

1-7.nesil İntel işlemci(i5-i7 olması önemli değil.)ve ya ona denk ryzen işlemci 2-Win11 lazım.3-Microsoft store dan HEVC video uzantısını satın alacaksın.4-En az hdmı 2.0 veya Dp 1.4 lazım ve monitörün hdcp 2.2 desteği lazım.

1-7.nesil İntel işlemci(i5-i7 olması önemli değil.)ve ya ona denk ryzen işlemci 2-Win11 lazım.3-Microsoft store dan HEVC video uzantısını satın alacaksın.4-En az hdmı 2.0 veya Dp 1.4 lazım ve monitörün hdcp 2.2 desteği lazım.
gemini cyberlink programı ile test yaptırdı orada donanımsal cpu sorunlu çıktı öyle diyor
IMG_0138.webp

O zaman vakit formatı deneme vakti.

Ben kesin çözeceğini düşünüyorum. Format atarken bloatware yeni boş, gereksiz uygulamalar yüklenmesin istiyorsan bu video ile yap. Aşırı kolay oluyor. Format açıldığında Windows yükleniyor sonra restart atıyor pc o sırada usbyi çıkarıyorsun, tüm her şeyi o yapıyor adım adım. Hepsi cmd komutu.

Bu da çözmüyor bazen.
gemini cyberlink programı ile test yaptırdı orada donanımsal cpu sorunlu çıktı öyle diyorAlıntıyı görüntüle
Bu alakasız hocam yapmak istediğin şey ile.

Hocam sizin başka bir yerde çözüm aramanıza gerek yok. Daha önce attığım linkte netflixin resmi sitesinde teker teker yazmışlar nelerin olması/yapılması gerektiğini. Önce orda gereklilikleri sağlayın. Farklı yerlerden kontrol etme amacıyla uygulama vs indirip de sisteminizi risk altına sokmayın.

Ya aslında DRM olayı Windows 10'da da var ve zamanında çok fazla erişebilen olmuş Windows 10'da iken. Ben daha desteği kesmedikleri zaman denedim her yolu, olmadı. Marifet formattaymış. Artık eski yüklememde neyi kapattıysam veya silip değiştiysem ondan dolayı izleyemiyordum.

O bahaneyle Windows 11'e şans vereyim derken düzelmişti.

O evet Netflix'in adiliği. Gidin Plex veya Jellyfin kurun indirip oradan izleyin daha güzel gözüküyor. Birçoğunda yaşadım onu. Birkaç Netflix Original dışında hepsinin bitrate yerlerde.
Twitterda birileriyle konuştum üyeliğim var ama kaçaktan izliyorum daha kaliteli diyorlar

Twitterda birileriyle konuştum üyeliğim var ama kaçaktan izliyorum daha kaliteli diyorlar
Gerçekten öyle. Ağır rezillik ya. Disney ve HBO özellikle daha da kötü. Bir Apple TV ve Prime o kadar değil onlar yine bazılarını yüksek bitrate veriyorlar ama diğerleri dolandırıcılık direkt. İnsanları alıştırdılar diye şımarıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,134
Üyeler
199,097
Son üye
HasanB01

Geri