RX 9070 - Psu ile Böyle Bağladım Sorun Teşkil Ediyor Mu ?

Bir de attığın linkte böyle bir şey yazmıyor yazıyorsa direkt orayı alıntıla.
Evet haklısın. Ingilizce metin uydurdum kafamdan, Turkce ye cevirdim. Burada insanları kandırıyorum.
Ekran kartina 2 tane 8 pin koyan mühendisler de zaten dediğin gibi daisy-chain olarak bağlayın diye koymuşlar. Haklısın.

Evet haklısın. Ingilizce metin uydurdum kafamdan, Turkce ye cevirdim. Burada insanları kandırıyorum.
Ekran kartina 2 tane 8 pin koyan mühendisler de zaten dediğin gibi daisy-chain olarak bağlayın diye koymuşlar. Haklısın.
İnglizce metinde zaten öyle bir iddia yok onu nasıl öyle Türkçeye çevirdin onu anlamadım. 300W taşıma kapasitesi olan kablonun 150W güçle (o da stres testinde) yanacağını düşünüyorsan seninle daha fazla tartışmaya girmeyeceğim sen RX 9070 alırsan 1000W PSU kullan.

İnglizce metinde zaten öyle bir iddia yok onu nasıl öyle Türkçeye çevirdin onu anlamadım. 300W taşıma kapasitesi olan kablonun 150W güçle (o da stres testinde) yanacağını düşünüyorsan seninle daha fazla tartışmaya girmeyeceğim sen RX 9070 alırsan 1000W PSU kullan.
Yalnız ATX standartına göre düz 8 pin 18 AWG PCI-e kablonun maksimum kapasitesi 150W. O 300W olan kablolar 16AWG oluyor. Corsair'in Gen4 kablosu buna örnek. 5070 ile erime yaşayanları görmüştüm.

PCI-e slotundanda 75W gelebildiğdiğinden toplam kapasite 225W oluyor. Kurtarıyor yani.

Yalnız ATX standartına göre düz 8 pin 18 AWG PCI-e kablonun maksimum kapasitesi 150W. O 300W olan kablolar 16AWG oluyor. Corsair'in Gen4 kablosu buna örnek. 5070 ile erime yaşayanları görmüştüm.

PCI-e slotundanda 75W gelebildiğdiğinden toplam kapasite 225W oluyor. Kurtarıyor yani.
değiştirmeme gerek var mı ?

Valla ben de 9070xt böyle kullanıyordum sıkıntı olma ihtimali yüksek diye değiştik şansa bırakmamak lazım. Eğer bu durum da karta zarar gelir ve servis anlarsa geçmiş olsun servis dışı

O da 300W taşıyor ama 150-200W üstü yüklere bindirilmesi çok önerilmiyor ısınma olmasın ve peak durumlarda fazla güç çekip kabloyu eritmesin diye. 16AWG de taşıma kapasitesi 500W civarlarına çıkıyor o kabloyla da 300Wı kayıpsız olarak çok iyi bir güvenlik payı ile kullanabiliyorsun.

İlk yazdığım mesajda da dediğim gibi PSU da 2 kablosu olan kullansın kablo başı 75-100W yükle sıfır sıkıntı kullanılır ama tek kablo varsa da kaliteli PSU lar için tehlike oluşturacak bir durum yok 200+75W altında güç çeken kartlarda.

değiştirmeme gerek var mı ?
Seçim senin burada. Ben görevimi yaptım, seni uyardım.
Kullandığın ekran kartinin garanti şartlarında "Usulsuz kullanim" diye bir başlık var.
Kablonun kaç watt i kaldırıp kaldıramayacağı değil konu.
Yaptığın daisy chain usulsüz kullanıma giriyor. Yarın herhangi bir sorundan dolayı kartin servise gider, soketler incelendiginde 1 soket diğerine göre cok daha sararmış, kart garanti dışı derlerse üzülürüm.
Yok kullan garantisi benim diyen babayiğit varsa saygı duyuyorum

O da 300W taşıyor ama 150-200W üstü yüklere bindirilmesi çok önerilmiyor ısınma olmasın ve peak durumlarda fazla güç çekip kabloyu eritmesin diye. 16AWG de taşıma kapasitesi 500W civarlarına çıkıyor o kabloyla da 300Wı kayıpsız olarak çok iyi bir güvenlik payı ile kullanabiliyorsun.
Hoca 500W civarı nasıl oluyor? Tek PCI-e ile 5090 besleyelim o zaman... 12x6 saçmalığındanda kurtulmuş oluruz hem değil mi?

16AWG kablo normal 18AWG kabloya göre normalde %40, %50 falan daha fazla akım taşıyor. Yani 250W civarı bir şey yapıyor. Corsair bile zaten 2x8 to 12x6 kablolarda böyle diyor. Bizim kablomuz 300W taşıyor diye.

Ki dediğim gibi 5070 ile erime vakalarına denk geldim. Bu kartta aynı şekilde 220W civarı çekiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta isterseniz 16AWG kablo ile test yapayım. Kendi kullandığım güç kaynağının kabloları 16AWG. Tek pine 120W yükleyince nolacak bakarım. 18AWG kabloda var elimde.

Hoca 500W civarı nasıl oluyor? Tek PCI-e ile 5090 besleyelim o zaman... 12x6 saçmalığındanda kurtulmuş oluruz hem değil mi?

16AWG kablo normal 18AWG kabloya göre normalde %40, %50 falan daha fazla akım taşıyor. Yani 250W civarı bir şey yapıyor. Corsair bile zaten 2x8 to 12x6 kablolarda böyle diyor. Bizim kablomuz 300W taşıyor diye.

Ki dediğim gibi 5070 ile erime vakalarına denk geldim. Bu kartta aynı şekilde 220W civarı çekiyor.
O kartlarda kablo değil bağlantı noktası eriyor genelde. Tek kablodan tüm gücü veriyor şu Nvidianın yeni standardı ve temas pinleri çok ince, o pimlerin tamamı değil %30u falan temas edince o nokta çok ısınıyor ve eritiyor, 8 pinlik kabloda pinler büyük ve iletilen güç daha az olduğundan o durum çok fazla yok zaten tek 8 pin kablo 150W iletiyor en fazla, 2 kablo takıyorsun karta.

Benim bahsettiğim sınırlar kablonun taşıma kapasitesi, o kapasite ile kullanılması zaten genelde önerilmez biraz güvenlik payı bırakılır. Belki 500W yerine 450W desek daha doğru olabilir 16 için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,798
Üyeler
199,223
Son üye
urued

Geri