Ddr5 Sistem Reset Sorunu

mehmet323

80+
Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni sistem kurdum ama reset sorunundan kurtulamadım pc belirsiz zamanlarda reset atıyor bazen 3 4 gün boyunca hiç reset atmazken bazen 10dk da bir reset atıyor, ilk zamanlar reset atınca kendinden açılıyordu şimdi dram ve cpu ışığı yanıyor kalıyor sistem açılmıyor. Kapatıyorum 10dk falan bekleyince tekrar açılıyor, internette gördüğüm bütün ayarları denedim ama nafile, konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Sistemdeki parçalar şu şekilde;
Anakart Msi b850 gaming pro wifi6 e
Ram curicial pro ddr5 6400mhz cl38
Cpu Ryzen 7 7800x3d
Gpu Rx 9070xt

Ramlar stabil çalışmıyor olabilir kaç mhz de kullanıyorsunuz XMP/EXPO açık mı ? ramlar doğru eğitilmemiş olabilir amd işlemciler biraz ramde hassastır. vrm voltajları ile oynadınız mı? işlemci OC yaptınız mı?

Ram mhz değerlerini auto da denedim 4800 den başlayarak 6000 mhzye kadar denedim , expo açık ve kapalı denedim, sadece voltaj değerleriyle oynamadım diyebilirim, stock ayarları da denedim ama her türlü reset atıyor

Ramlar stabil çalışmıyor olabilir kaç mhz de kullanıyorsunuz XMP/EXPO açık mı ? ramlar doğru eğitilmemiş olabilir amd işlemciler biraz ramde hassastır. vrm voltajları ile oynadınız mı? işlemci OC yaptınız
Hocam hw monitör indirip cpu voltajlarının olduğu kısmı (genelde en üstte VIN PIN VOD seklinde olur) cpu sıcaklıklarını ve çekirdekleri (detaylı + işaretine basarak) görsellerini iletir misiniz? ayrıca ramlar kalç Volt ile çalışıyor görmeliyim. ekranda DRAM voltage DIMM voltage kısımlarını da ekran görüntüsünü alarak paylaşır mısın?

Hocam hw monitör indirip cpu voltajlarının olduğu kısmı (genelde en üstte VIN PIN VOD seklinde olur) cpu sıcaklıklarını ve çekirdekleri (detaylı + işaretine basarak) görsellerini iletir misiniz? ayrıca ramlar kalç Volt ile çalışıyor görmeliyim. ekranda DRAM voltage DIMM voltage kısımlarını da ekran görüntüsünü alarak paylaşır mısın?
Doğru atmışımdır umarım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekler

• 1000189050.webp
    1000189050.webp
    713.9 KB · Hit: 11
  • 1000189049.webp
    1000189049.webp
    688.6 KB · Hit: 12

Ekler

• 1000189052.webp
    1000189052.webp
    748.6 KB · Hit: 8
Hocam expo kapalı ise gördüğüm değerler gayet normal. bana kapanma şeklini anlatır mısınız? mavi ekran mı? donup sonra reset mi? yoksa aniden siyah ekran fanlar hiç durmadan direkt dram ve cpu ışıkları mı ? yoksa pc kendini komple shutdown atıp sonra tekrar mı başlatıyor?

Arkadaşlar Merhaba,

Yeni sistem kurdum ama reset sorunundan kurtulamadım pc belirsiz zamanlarda reset atıyor bazen 3 4 gün boyunca hiç reset atmazken bazen 10dk da bir reset atıyor, ilk zamanlar reset atınca kendinden açılıyordu şimdi dram ve cpu ışığı yanıyor kalıyor sistem açılmıyor. Kapatıyorum 10dk falan bekleyince tekrar açılıyor, internette gördüğüm bütün ayarları denedim ama nafile, konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Sistemdeki parçalar şu şekilde;
Anakart Msi b850 gaming pro wifi6 e
Ram curicial pro ddr5 6400mhz cl38
Cpu Ryzen 7 7800x3d
Gpu Rx 9070xt
bana işlemci ya da ekran kartında ufak bır montaj hatası varmış gibi geldi.

Hocam expo kapalı ise gördüğüm değerler gayet normal. bana kapanma şeklini anlatır mısınız? mavi ekran mı? donup sonra reset mi? yoksa aniden siyah ekran fanlar hiç durmadan direkt dram ve cpu ışıkları mı ? yoksa pc kendini komple shutdown atıp sonra tekrar mı başlatıyor?
Expo kapalı, anlık olarak donuyor ve yaklaşık 10-15 saniye sonra reset atıyor ve dram ışığı yanıyor bazen de hem dram hem de cpu ışığı ikisi bir yanıyor kalıyor sistem açılmıyor, mavi ekran yok

bana işlemci ya da ekran kartında ufak bır montaj hatası varmış gibi geliyor
Hocam iksini de kontrol ettim hata olsa sistem hiç açılmaz diye düşünüyorum

Psu ne

Hocam iksini de kontrol ettim hata olsa sistem hiç açılmaz diye düşünüyorum
sistemi arkadaki şalterden kapat ekran kartını sök güç girişine bir bak toz ya da başka bir şey varmı kontrol et. aynı şeyi güç kablosuna da yap. Başka bir psu ile deneme şansın varsa deneyebilirsin. Ya daa bulundugun yerın elektırıgı aşırı kötüdür psu kendisini korumaya da alabılıyor olabılır. Direk sistemi başka bir semtte ya da mahallede deneyebilirsen daha iyi olur.