50-55k Bütçe OEM Paket Önerisi

S1th

80+
Reaksiyon skoru
2
Kuzenim için başlıkta yazdığı gibi 50-55k arası OEM paketi arıyorum. Daha fazla FPS oyuna odaklı nadiren de hikayeli oyun oynayacak.
Bu sisteme gözüm çarptı 16gb VRAM iyi gibi. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

hocam bende aynı fiyatlarda bi sistem arıyorum birkaç gündür başkada 16gb ekran kartlı sistem göremedim bu fiyatlarda ama indirim beklenmeli mi bilmiyorum bence mantıklı sistem hemde taksit seçenekleri çok iyi

Ben de indirim bekliyim mi diye arada kaldım. Dediğin gibi bu sistem çekilebilir sırf taksit avantajı sayesinde birkaç düşük kalite parça var onlar da sonra değiştirilebilir gibi geldi

Hocam size daha iyi bir öneri veriyim
Ekran kartı:arc b580

İşlemci:7800x3d

Anakart:Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS V14

Ram:24 GB ram

SSD:1 TB Kioxia SATA SSD

Power supply:750 w 80+ bronze

Kasayı ve işlemci soğutucuyu kendin seçersin
Bence böylesi daha mantıklı
Bu şekilde kendin toplardan daha iyi olur

Bu sistem bana da çok mantıklı geliyor şu anda. FPS oyunları için X3D işlemciler daha avantajlı ama bu sistem alınıp sonradan işlemci upgrade edilebilir bence. Ekstra olarak yanında gelen sıvı soğutma satılıp düzgün bir hava soğutma çekilirse tadından yenmez. Taksit avantajı olması güzel. AMD ekran kartına da sıcağım diyorsanız ve bütçe artarsa buna en yakın f/p sistem 9070xt 7500x3d li sistem bence sinerjide ki. Eksisi 3 taksit olması.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasayı kendin seçersin
Parça kalitesinin dışında sırf işlemci upgrade'i için Arc B580 almak ne kadar mantıklı belki ben ön yargılıyımdır ama oyunlarda driver'larla sorunları olduğunu okumuştum. Bu durum düzeldi mi ? Bir işlemci soğutucu ve kasa eklenecek bunlara ek olarak. Evet ram avantajı var ama SSD'lerin fiyatının farkında olsam da. m2 SSD indirimi bekleyip SATA SSD yerine m2 SSD almak çok daha mantıklı değil mi ?

Bu sistem bana da çok mantıklı geliyor şu anda. FPS oyunları için X3D işlemciler daha avantajlı ama bu sistem alınıp sonradan işlemci upgrade edilebilir bence. Ekstra olarak yanında gelen sıvı soğutma satılıp düzgün bir hava soğutma çekilirse tadından yenmez. Taksit avantajı olması güzel. AMD ekran kartına da sıcağım diyorsanız ve bütçe artarsa buna en yakın f/p sistem 9070xt 7500x3d li sistem bence sinerjide ki. Eksisi 3 taksit olması.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parça kalitesinin dışında sırf işlemci upgrade'i için Arc B580 almak ne kadar mantıklı belki ben ön yargılıyımdır ama oyunlarda driver'larla sorunları olduğunu okumuştum. Bu durum düzeldi mi ? Bir işlemci soğutucu ve kasa eklenecek. Bunlara ek evet ram avantajı var ama SSD'lerin fiyatının farkında olsam da. m2 SSD indirimi bekleyip SATA SSD yerine m2 SSD almak çok daha mantıklı değil mi ?
Hocam driver sorunlarını düşünmenize gerek yok
Arc b580 sık sık güncelleme alıyor
Buyur
Daha yeni güncelleme almış

Hocam sata SSD günlük kullanımda ve oyunlarda M2 ye göre farkı çok hissedilmez

Hocam en baştam x3d işlemci olması daha iyi değil mi

Hocam tek tek alırsanız taksit derdiniz olmaz

Hava soğutma konusunda haklısın 30 dk kullanımdan sonra sıvı soğutucunun cılkı çıkıyor

Ayrıca linkini paylaştığım anakartda 2 tane pcie x16 girişi var ekran kartı yükseltmeye uygun

Kasayı ve işlemci soğutucuyu kendin seçersin
Hocam tavsiyeniz için çok teşekkürler fakat dediğim gibi arada güncel hikayeli oyunları da oynayacağı için ekran kartından bu kadar kısmak mantıklı gelmedi. O kadar üst düzey FPS oynamayacak zaten x3d işlemci fazla olur bence. Yine de tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam tavsiyeniz için çok teşekkürler fakat dediğim gibi arada güncel hikayeli oyunları da oynayacağı için ekran kartından bu kadar kısmak mantıklı gelmedi. O kadar üst düzey FPS oynamayacak zaten 3d işlemci fazla olur bence. Yine de tekrardan teşekkürler.
Hocam b580 kötü bir ekran kartı mı
5060'ı falan tokatlıyor bazen de 9060 XT ile yarışıyor

x3d işlemcinin farkını söylemeyim bile

Hocam b580 kötü bir ekran kartı mı
5060'ı falan tokatlıyor bazen de 9060 XT ile yarışıyor

x3d işlemcinin farkını söylemeyim bile
Haklısınız hocam kötü bir kart değil fakat biraz daha geleceğe dönük bir sistem toplamak istiyorum. 5060ti teknoloji olarak o avantajı sağlıyor bence. En azından 3-4 yıl yeni bir oyun çıkarsa rahatça oynanabilsin istiyorum.

Haklısınız hocam kötü bir kart değil fakat biraz daha geleceğe dönük bir sistem toplamak istiyorum. 5060ti teknoloji olarak o avantajı sağlıyor bence. En azından 3-4 yıl yeni bir oyun çıkarsa rahatça oynanabilsin istiyorum.
Neyden bahsediyorsun hocam Intel de çok köklü bir firma ve alanlar da memnun

Teknoloji olarak da mükemmel adamlar b580'e mfg getirdiler hem de söylentilere göre gecikme azmış

Hocam sence bu kart 3-4 yıl sonra eskir mi
Hocam hem yetmezse ekran kartını yenilersiniz
7800x3d 7500f'e göre çok daha güçlü olduğundan ekran kartı yenilemeye daha elverişli olacaktır

Bu x3d işlemcileri gözünüzde fazla büyütüyorsunuz cs de fazladan 50 fps vermek dışında bir espirileri yok. Bir de arada 7500x3d falan denmiş aman hocam sakın ha 9700x 105w modunda 7800x3d ile aynı performansı daha ucuza veriyorken paranı çöpe atma. Ayrıca da sistem güzel alıcaksan fazla zaman kaybetme bence.

Bu x3d işlemcileri gözünüzde fazla büyütüyorsunuz cs de fazladan 50 fps vermek dışında bir espirileri yok. Bir de arada 7500x3d falan denmiş aman hocam sakın ha 9700x 105w modunda 7800x3d ile aynı performansı daha ucuza veriyorken paranı çöpe atma. Ayrıca da sistem güzel alıcaksan fazla zaman kaybetme bence.
Aynen hocam
13:21'i aç

Okumadan veya dinlemeden konuşmak bizim millete fena moda olmaya başladı :) 7800x3d tekli veya çoklu işlemci gücünde asla 9700x’le denk değil gerisinde kalıyor bunu da 105w modunda yaptığını zaten yazmıştım. Türkçe ve yabancı içerikli videolarda da gözüküyor, özellikle bir bölümünü değil her anını uzun uzun izleyebilirsin. Kendim kullanıyorum ve güzel işlemci ancak fabrikasyon olarak aşırı sınırlandırılmış geliyor asla kendi sınırlanının üstüne potansiyeli olmasına rağmen çıkmıyor ve buna müdahele edemiyorsunuz. Diğer yandan 9700x bunu rahatlıkla yapabiliyor fazla fazla enerji tüketerek.

Geri