Ekran Kartı Boşta 60-62 Derece

efeleow

80+
Reaksiyon skoru
31
Arkadaşlar selam. Ekran kartım boştayken 60-62 dereceye çıkıyor ve ben de aşağıdaki ayarı kullanıyorum. Sizce fanlar sürekli çalıştığından aşırı bir zararı oluyor mudur yoksa 60 derecede kalması normal sayılır mı?
Sistem özellikleri: GIGABYTE AMD RX6600, R5 5500, A520M DS3H, 2x16GB RAM, MSI G244F E2 (sıcaklık monitörün 180hz olmasından kaynaklanıyor)
Alıntıyı görüntüle

Tam aksine, normal bir durum. Toplam çizilebilir çözünürlük artınca ve daha da önemlisi tazeleme oranı yükseldikçe VRAM'e daha fazla veri pompalanır. Burada çok harika anlatılmış:

Ben yaşadığım durumu söylüyorum. Nvidia'da bu durum yoktu. AMD kullandığım zaman neredeyse hep bu sorunu yaşadım. 60hz kullanirken 3-5w tüketip 120hz üstü 20-30w kullanmasi benim için normal değil.
Vega serisi dahil birçok AMD kart kullandığımı belirtmek isterim.

Ben yaşadığım durumu söylüyorum. Nvidia'da bu durum yoktu. AMD kullandığım zaman neredeyse hep bu sorunu yaşadım. 60hz kullanirken 3-5w tüketip 120hz üstü 20-30w kullanmasi benim için normal değil.
Hata yaptın. Onlar geliyor sıgınaklara kac.

Hangi kartı kullanıldınız önceden? Aklınızda bulunsun, Vega serisinde çok yüksek VRAM (framebuffer) genişliği mevcut. Kullandığınız tüm kartları sayabilirseniz size göre cevap verebilirim.

Tamamen sacmalık otesi bir durum zaten normal diyende trolldur niye 180hz e aldım diye kartım bosta 60 derece olsun. Ki benim kartımda yoktu boyle durum olanlarda da yazılımla alakalıdır.

ne saçmalıyon şuan 6700xt takılı boşta iken 6-7w arası tüketiyor 165 hz

ya bunlar amd de oldu diye herkesde oluyo her kartı öyleymiş gibi konuşuyolar anlamıyom baştan beri amd kullandım yok öyle bişey olmadı bana
Tamam amd sorunlu da yigidi oldururum hakkını yemem bu konularda oyle hic hata yasamadım mavi ekrandır bı tarz saçma ısılardır oyunda çökmedir vs.
(6000 serisi icin gecerli onceki nesillerde saydıklarımın hepsini yasadım)

ne saçmalıyon şuan 6700xt takılı boşta iken 6-7w arası tüketiyor 165 hz
Tüm kartlarda var diye bir durum iddia etmedim. Sadece yüksek Hz değil çift monitör yüzünden bu durum oluşuyordu. AMD ekran kartları için yaşadığım genel sorunu söyledim ve çözümünü.
Hangi kartı kullanıldınız önceden? Aklınızda bulunsun, Vega serisinde çok yüksek VRAM (framebuffer) genişliği mevcut. Kullandığınız tüm kartları sayabilirseniz size göre cevap verebilirim.
Hbm2 bellek olduğunu biliyorum. Tek tek sayamam. Yazsam bile değişen bir durum olmaz.

sürücü problemi muhtemelen kendi 6000 serisi kartımda boyle bir problem yoktu. Genel bir sorun olsa internet yıkılırdı bu konuda
Olabilir, RX6600'ü olup bi kac böyle sıcaklık problemi yaşayan da görmüştüm çünkü.

En son ne zaman bakım yaptın?
Hadi kasa kapalı, hava sirkülasyonu zayıf ve yaz ayları vs desek bile o kartın normal şartlarda boş halde maks 50 civarını geçmemesi lazım
1-2 yıl önce sanırım ve kasa yerde hocam hava sirkülasyonu biraz zayıf olabilir.

Geri