Kuranda Çok Garip Bir Çelişki Buldum ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Kanka zirve her zaman tek kişiliktir ? Bir moda yarışmasında ''2 tane en güzel''olamaz.Biri diğerinden daha az/fazla güzellikte olur.Eğer ikiside en güzel olabilir/en zalim olabilir dersen yanılırsın çünkü,, en kelimesini kullandığın için rakipsiz tek en üstün olmak zorundadır.Çünkü ayetteki ''daha kim olabilir''demek aynı zamanda daha zalimi yok manasına gelir.Yani en zalimi manası.Ayrıca yıllarca bodruma kızını kitleyip tecavüz eden insanlar varken savaşta esirlere günlerce işkence ederek öldüren insanlar dururken neden ayetlere inanmayan yüz ceviren insanı en zalim ilan etmiş bu bile mantık dışı yani ?
Kur'an genel yargılardan oluşur dostum kuran ayetinde işkence ve sebepsiz öldürme günah denebilir ancak orada Bodrum'a kitleyerek işkence etmesi yazması mümkün değil çünkü bir çok günah var
Ayrıca burada güç sistemi yapar gibi günahlar için net sınırlar cizmek de normal bir kitaba sığmaz bir sürü günah var zaten bunların hepsi Mizan da halledilecek

Birbirinin ikizi tamamen aynı iki kişi en güzel iki kişi olarak seçilebilir
Burada da bu yazan şeylerin aynı düzeyde seni zalim yapacağı belirtilmiş :)
Ozaman ikisinede ''EN GÜZEL''Diyemezsin.İkisi eşit güzellikte diyebilirsin.Senin mantığına göre şöyle olurdu ozaman;

Bir dövüşte 2 boksör var.Birisi diyorki en güçlü benim ötekide diyorki en güçlü benim.Bu iki önermeyide senin mantığınla kabul edersek ozaman bu boksta yenilen olamaz.Buda bilimsel dilbilgisel ve felsefik olarak çelişkili bir cümledir.

Ozaman ikisinede ''EN GÜZEL''Diyemezsin.İkisi eşit güzellikte diyebilirsin.Senin mantığına göre şöyle olurdu ozaman;

Bir dövüşte 2 boksör var.Birisi diyorki en güçlü benim ötekide diyorki en güçlü benim.Bu iki önermeyide senin mantığınla kabul edersek ozaman bu boksta yenilen olamaz.Buda bilimsel dilbilgisel ve felsefik olarak çelişkili bir cümledir.
Burada daha önce belirttigim gibi bir vurgu var muhtelen zalim yerine en zalimdir gibi konunun ciddiligine dikkat çekmek için bu şekilde edebi bir kullanım yapılmış
Dostum en zalim adamın birden fazla kötü özelliği olamaz mı
Dinen uygun olmayan şeyler yapanlara bir ayette en kotu bir ayette en zalim bir ayette en berbat diye ayırmaya gerek var mı burada asıl amaç insanlara bunları yapmanin zalimce olduğununun anlatılması
tabii dediğim gibi sana hala mantiksiz gelebilir Kur'an yoruma çok müsait bir kitap sonuçta konu tekrar ettiğinden benden bu kadar sağlıcakla kal

Kur'an genel yargılardan oluşur dostum kuran ayetinde işkence ve sebepsiz öldürme günah denebilir ancak orada Bodrum'a kitleyerek işkence etmesi yazması mümkün değil çünkü bir çok günah var
Ayrıca burada güç sistemi yapar gibi günahlar için net sınırlar cizmek de normal bir kitaba sığmaz bir sürü günah var zaten bunların hepsi Mizan da halledilecek
Kuran genel yargılardan oluşuyorsa bu ayetin kuranda ne işi var ? Net sınırlar çizse kitaba sığmaz bir sürü günah var diyorsun.Bu ayetin faydası ne mesela insanlığa bunu yazacağına daha önemli şeyler yazılabilirdi.Ha madem bir çok günah var ozaman en zalimi şudur diye belirtmeyecek hocam.Hadi diyelim belirtti ozaman 3 ayette de farklı farklı anlatmyacaktı çünkü çelişki oluyor.

Ey Muhammed! Hanımlarından dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından arzuladıkların olursa dilediğini yanına almanda sana bir günah yoktur.(Ahzap 51)

Şimdi peygamberin eşleriyle hangı sıralamayla ilişki yaşayacağı,biz bütün insanlığa ne faydası var dostum ? Hani kuran genel yargılardan oluşur dedin ya ?

Kuran genel yargılardan oluşuyorsa bu ayetin kuranda ne işi var ? Net sınırlar çizse kitaba sığmaz bir sürü günah var diyorsun.Bu ayetin faydası ne mesela insanlığa bunu yazacağına daha önemli şeyler yazılabilirdi.Ha madem bir çok günah var ozaman en zalimi şudur diye belirtmeyecek hocam.Hadi diyelim belirtti ozaman 3 ayette de farklı farklı anlatmyacaktı çünkü çelişki oluyor.

Ey Muhammed! Hanımlarından dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından arzuladıkların olursa dilediğini yanına almanda sana bir günah yoktur.(Ahzap 51)

Şimdi peygamberin eşleriyle hangı sıralamayla ilişki yaşayacağı,biz bütün insanlığa ne faydası var dostum ? Hani kuran genel yargılardan oluşur dedin ya ?
Dostum ben normal bir insanim Kuran'da hangi ayetlerin olup olmaması gerektiğini bilemem veyahut o dönem neler yaşanmış, o dönem neler olmuş da bu ayetler inmiş bilemem elbette kulağa bu ayetler bu dönemin şartlarında ilk başta mantıklı gelmiyor olabilir ama tarihi belgelerin incelenmesinde olduğu gibi o dönemin şartlarında düşünmek gerekir ki o tarihler hakkında bilgimiz yok

Son düzenleme:
Burada daha önce belirttigim gibi bir vurgu var muhtelen zalim yerine en zalimdir gibi konunun ciddiligine dikkat çekmek için bu şekilde edebi bir kullanım yapılmış

tabii dediğim gibi sana hala mantiksiz gelebilir Kur'an yoruma çok müsait bir kitap sonuçta konu tekrar ettiğinden benden bu kadar sağlıcakla kal
Tamam bende anladım edebi olarak günahın boyutu o kadar yüksek ki daha zalim kim olabilir diye soruyor günahın şiddetini anlatabilmek için.

Fakat eğer anlatım olarak bunu yaparsa,çelişkiye düşmüş oluyor CÜMLE GRAMER OLARAK.ÇÜNKÜ;

''Nvida'dan daha iyi kim kart çıkarabilir..'' = Nvida'dan daha iyi kimse kart çıkaramaz''demektir.
''Mustafadan daha iyi kim ingilizce bilir..''= Mustafadan daha iyi ingilizce bilen yok''demektir

Cümle kuralları gereği bu soruyu sormak,ötesi için başkası olamaz manasını doğuruyor hocam.O yüzden sen çıkıp onuncu sayfada en iyi ingilizce bilen mustafa dersen,başka sayfada da en iyi ingilizce bilen ahmet dersen ÇELİŞİRSİN.

Tamam bende anladım edebi olarak günahın boyutu o kadar yüksek ki daha zalim kim olabilir diye soruyor günahın şiddetini anlatabilmek için.

Fakat eğer anlatım olarak bunu yaparsa,çelişkiye düşmüş oluyor CÜMLE GRAMER OLARAK.ÇÜNKÜ;

''Nvida'dan daha iyi kim kart çıkarabilir..'' = Nvida'dan daha iyi kimse kart çıkaramaz''demektir.
''Mustafadan daha iyi kim ingilizce bilir..''= Mustafadan daha iyi ingilizce bilen yok''demektir

Cümle kuralları gereği bu soruyu sormak,ötesi için başkası olamaz manasını doğuruyor hocam.O yüzden sen çıkıp onuncu sayfada en iyi ingilizce bilen mustafa dersen,başka sayfada da en iyi ingilizce bilen ahmet dersen ÇELİŞİRSİN.
Dostum güzellik örneği verdin cevapladim peşine sadece özneleri degistirip birbirinin aynısı 3 örnek daha veriyorsun yine aynı şeyleri mi yazayım yani sen böyle anliyorsan sorun değil ama konuyu uzatmanın manası yok. Sonuçta Kuran yoruma açık bir kitap
Sağlıcakla kal

Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim olabilir ? (Hud 18)
=>Bu ayete göre en zalim kişi allaha yalan uyduran.

Mescidlerde Allah'ın anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır ? (Bakara 114)
=> Bu ayete göre'de en zalim kişi mescidlere maddi/manevi saldıran.

Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? (Secde 22)
=> Bu ayete göre'de en zalim kişi kuranı öğrenip öğüt aldığı halde vazgeçen.

Şimdi sorum şu dostlar;
K
urana göre en zalim kişi kim ? Her bir ayet niye birbiriyle çelişiyor ? Herşeyi bilen kusursuz en üstün varlık olan allah, niye''en zalim''dediği kişiyi her ayette farklı anlatıyor sizce bu bir mantık hatası değil midir ?
Ya bilader proje misin sen tü Allahım...

Dostum güzellik örneği verdin cevapladim peşine sadece özneleri degistirip birbirinin aynısı 3 örnek daha veriyorsun yine aynı şeyleri mi yazayım yani sen böyle anliyorsan sorun değil ama konuyu uzatmanın manası yok. Sonuçta Kuran yoruma açık bir kitap
Örneği anla diye farklı vereyim dedim.Kısaca hocam 2-3 şey aynı anda EN olamaz.Ne felsefik olarak,ne bilimsel olarak nede mantıki olarak.

Madem kuran yoruma açık bi kitap,neden ben farklı yorumladım diye sonsuza kadar ebedi cehennemde yanıyorum ? Sonuçta milyarlarca insan geldi geçti herkes farklı yorumlamıştır illaki.Mantığıma yatmıyor diye niye sonsuz cehennemde yanıyorum ?

Ya bilader proje misin sen tü Allahım...
Rahatsız oluyorsan gelme.Burada güzel bi tartışma ortamı kuruyoruz küfürsüz sessiz sakin

Son düzenleme:
Sağlıcakla kal
Ayrıca yapay zeka bile kabul etti ayetlerdeki hatayı hatta benden daha güzel anlatmış bi okur musunuz rica etsem ?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (1759).webp
    Ekran Görüntüsü (1759).webp
    40.1 KB · Hit: 7
  • Ekran Görüntüsü (1760).webp
    Ekran Görüntüsü (1760).webp
    90.4 KB · Hit: 7
Burada bir çelişki yok, tamamen edebi bir anlatım (istifham-ı inkari) söz konusu. Ayetlerdeki "Daha zalim kim olabilir?" sorusu, matematiksel bir sıralama yapıp tek bir kişiyi seçmez. Bahsedilen eylemlerin (yalan uydurmak, ibadeti engellemek, ayetten yüz çevirmek) her birinin zulmün en üst sınırında (zirvede) olduğunu vurgular. Tıpkı günlük hayatta hem "Vatan haininden daha alçağı var mıdır?" hem de başka bir tartışmada "Bir çocuğa işkence edenden daha zalimi var mıdır?" diyebilmemiz gibi. İki eylem de kendi kulvarında kötülüğün zirvesidir; aralarında bir mantık hatası yoktur.
yok abi 1. sırada olanlar 2. sirada olanlar ayrı ballondor siralaması gibi düşün Dünya genelindeki sahabeler en cok hangi kötü işi puanlarlarsa o 1. yani en büyük zalim oluyor.herneyse insanlarin kuranda hâlâ celiski aramaya calismasi komik geliyo

Senin ne haddine sorgulamak, hadsiz! Ateistliğini burada sergileme.Hala sorguluyor.Neymiş "daha" denmişte işte neden öyle denmiş en zalimi bir tane olur tırı vırı.Adamlar cevabını veriyor hala aynı soruyu soruyor.Kafa basmıyor.

Örneği anla diye farklı vereyim dedim.Kısaca hocam 2-3 şey aynı anda EN olamaz.Ne felsefik olarak,ne bilimsel olarak nede mantıki olarak.

Madem kuran yoruma açık bi kitap,neden ben farklı yorumladım diye sonsuza kadar ebedi cehennemde yanıyorum ? Sonuçta milyarlarca insan geldi geçti herkes farklı yorumlamıştır illaki.Mantığıma yatmıyor diye niye sonsuz cehennemde yanıyorum ?

Rahatsız oluyorsan gelme.Burada güzel bi tartışma ortamı kuruyoruz küfürsüz sessiz sakin
Küfretmedim ki zaten. Burası Sözler Köşkü Değil bro sorularının cevaplarını Burda alman pek olası değil.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,661
Üyeler
199,007
Son üye
SIGMABOYTHOMASSHELBYSIGMA

Geri