Iffalcon 50u95a Detaylı Kullanıcı İncelemesi

Tamam hocam, siz zaten bu konular ile ilgili epey bi bilginiz var, ben de ek yapayım dedim sadece. Bakalım ne cevap verecekler, is bilmez bi eleman klasik bisey yazıp da gönderebilir 🙂 ben hobi olarak yazıyorum hocam meslek çok farklı 🙂
Telegramdaki 2352 uyeli sayfaya da bakabilirsiniz, bilgili ve deneyimli bir cok kişi var
Tekrardan hayırlı olsun hocam, güle güle kullanin...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 98" lerde local dimming sayilari yüksek, 512, 3840 gjbi
Evet hocam ben mesela u95a ve c6k dan örnek verebilmek için bahsettim.
98" de 512 zone var.
50" de 180, teorik olarak 50inç dimming zone miktarı olarak %35 avantajlı inç başına kontrol edilebilen bölge olarak hesapladığımda. Tabi bu teoride böyle. Gerçekteki durum farklıdır belki. Sadece matematiksel konuşuyorum.

Next 55 inçe bile 84 bölge koymuşken burada 50" de 180 bölge olması bence baya iyi. Umarım bana gelen ekranda uniformity/dirty screen effect gibi bişey yoktur da ürünü kullanıp önceki tvler ile tecrubemi bende paylaşabilirim. Bu tvler ile alakalı inceleme haricinde pek böyle herkesin ulaşabileceği gerçek kullanıcı yorumları neredeyse yok gibi...

Evet hocam ben mesela u95a ve c6k dan örnek verebilmek için bahsettim.
98" de 512 zone var.
50" de 180, teorik olarak 50inç dimming zone miktarı olarak %35 avantajlı inç başına kontrol edilebilen bölge olarak hesapladığımda. Tabi bu teoride böyle. Gerçekteki durum farklıdır belki. Sadece matematiksel konuşuyorum.

Next 55 inçe bile 84 bölge koymuşken burada 50" de 180 bölge olması bence baya iyi. Umarım bana gelen ekranda uniformity/dirty screen effect gibi bişey yoktur da ürünü kullanıp önceki tvler ile tecrubemi bende paylaşabilirim. Bu tvler ile alakalı inceleme haricinde pek böyle herkesin ulaşabileceği gerçek kullanıcı yorumları neredeyse yok gibi...
Hocam ben size yerel karartma kapalıyken %50 parlaklıkta gözüme gözükene en yakın şekilde çektiğim fotoğrafı atıyorum bunu referans alarak alıp size gelen ürünü kontrol edelbilrisiniz. Gözle gördüğüm %100 parlaklıkta dahi grilik olsa bile griliğin tüm panel boyunca eşit şekilde dağıldığı şekilde fakat TV'yi %100 parlaklığa alıp fotoğraf çekince ortada siyahlıkı çıkıyor sanırım VA panelin açıları ile alakalı çünkü gözüm hala tamamen eşit griler görüyor.

Yerel karartma aktifken siyah ekran çektiğimde TV kapalı gibi gözüküyor bu yüzden uniformiti testi için yerel karartmayı kapattım.

Ekler

• IMG20260710015502.webp
    IMG20260710015502.webp
    46.5 KB · Hit: 29
Hocam ben size yerel karartma kapalıyken %50 parlaklıkta gözüme gözükene en yakın şekilde çektiğim fotoğrafı atıyorum bunu referans alarak alıp size gelen ürünü kontrol edelbilrisiniz. Gözle gördüğüm %100 parlaklıkta dahi grilik olsa bile griliğin tüm panel boyunca eşit şekilde dağıldığı şekilde fakat TV'yi %100 parlaklığa alıp fotoğraf çekince ortada siyahlıkı çıkıyor sanırım VA panelin açıları ile alakalı çünkü gözüm hala tamamen eşit griler görüyor.

Yerel karartma aktifken siyah ekran çektiğimde TV kapalı gibi gözüküyor bu yüzden uniformiti testi için yerel karartmayı kapattım.
Sence uniformity testi yaparken parlaklığı kaça almalıyım. Arttırmak mı iyi yoksa azaltmak mı ona pek dikkat etmedim.
Karartmayı kapatacağım. O aklıma gelmemişti.
Başka önerin varsa eğer unutmayayım.
Gerçi amazondan aldım bişey olursa süreç pek sorunlu ilermezde en azından gözümden kaçan bişey olmasın

Herkese selam.

Bugün, geçtiğimiz aylarda ülkemize giriş yapan Iffalcon markasının TCL C6K/Q6C serisine benzerliği ile dikkat çeken U95A serisinin en uygun fiyatlı ve en küçük boyutlu modeli olan 50U95A modelinin kullanıcı incelemesini yapacağım.

Bu incelemenin yayınlandığı tarihte 30 bin TL civarındaki satış fiyatı ile hem mini led arka aydınlatma hem de yüksek yenileme hızı destekleyen en uygun fiyatlı TV modeli olduğu için bu incelemenin birçok kişiye fayda sağlayacağını düşünüyorum.

A-) Sipariş ve Kurulum Süreci / 3 Yıl Garanti Kampanyası – 10/10

Ürünü Amazon üzerinden sipariş verdikten sonra, DHL kargo ile ertesi gün elime ulaştı. Elime ulaştıktan sonra öğlen civarında Iffalcon müşteri hizmetlerini arayarak kurulum randevusu aldım ve aynı gün akşamüstü 16:00 civarında gelip kurulumu tamamladılar.

Ürünün satış sayfasında 3 yıl garantili olduğu yazıyordu. Kurulum tamamlandıktan sonra faturam ve Amazon’daki kampanya görseli ile birlikte Iffalcon’a uzatılmış garanti hakkında mail attım, belirtilen serilerde belirtilen tarih aralığında yapılan tüm satın alımlarda +1 yıl ek garanti sağlandığı tarafıma teyit edildi.

B-) Tasarım ve Malzeme Kalitesi – 7/10

Fiziksel özellikler anlamında, çok büyük bir TV olmadığı için kutusu da kendisi de çok fazla ağır değil. Ayaklar takılmadan ağırlığı ortalama 9 KG civarında, hemen her askı aparatı ile uyumlu olacağını tahmin ediyorum. İnce kasaya sahip bir TV değil fakat kenarlara doğru inceltilerek geldiği için ince algısı yaratabiliyor.

Arka kısım plastikten oluşuyor ve daha büyük boyutlu U95A serisindeki gibi subwoofer kısmı bu modelde yok. Askı için 300x300 vesa desteği mevcut. Vesa vida girişleri kalın değil, iki vida ürünün üzerinde takılı geliyor ve askı aparatlarının içerisinden çıkan vidalarla uyum sağlıyor.

Ön kısım ince çerçeveler ve yine ince ve hafif parlak tasarlanmış gri bir çene kısmı ile geliyor. Çoğunluğu ekran olsa da gri çene kısmı şıklık katmış. Alt orta kısımda kumanda için bir algılayıcı sensör bulunuyor ve kumandaya basıldığında beyaz bir LED yanıyor. Led, kumandaya basılma haricinde kapalı kalıyor. TV kapalıyken hep yanıyor.

Ürünün stant tipi iki adet ters V tarzı ayak şeklinde ve ayaklar metalden üretilmiş. Ben genelde ortada bulunan taban tarzı stantları daha çok sevsem de bu da işini yapıyor. İki ayak arasındaki mesafe 85 cm civarında.

Son olarak üretim ve montaj kalitesi anlamında sorunsuz bir ürün. Panel ile kasa birleşim yerlerinde herhangi bir montaj problemi, açıklık veya farklı fiziksel problemler bulunmuyor. Alt çerçevenin de montajı düzgün, herhangi bir şekilde arka aydınlatmayı gösterecek boşluk bulunmuyor.

C-) Ekran Paneli Özellikleri ve Kalitesi – 7/10

Gelelim bir TV’nin en tercih sebebi kıstası olan ekran paneli özelliklerine.

Ürün 50” boyutunda HVA olarak isimlendirilen QLED katmanına sahip 4K çözünürlüklü VA bir panel ile geliyor. Bu panel tipi, 180 adet mini led arka aydınlatma sistemi ile desteklenmiş. Ayrıca 4K çözünürlükte 120Hz ve 144Hz yenileme hızlarını destekliyor.

Bana gelen ünitenin kalitesi oldukça iyi seviyede. Herhangi bir ışık sızması, bulutlanma veya ölü piksel gibi problemler yok. Renklerin üniformitesi de çoğunlukla iyi sayılır, yaptığım testlerde renkler panelin geneline iyi şekilde yayılıyor.

1-) Yerel Karartma Performansı

Mini led konusuna gelecek olursak, 180 adet mini lede sahip olduğu için giriş seviyesi bir model olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu TV, yerel karartma sistemini tepe modellerde olduğu gibi OLED ile yarışacak siyahlar üretebilmek için değil, sahnelerin kontrastını yükseltmek amacında olan bir algoritma ile tasarlanmış. Yani gidip bir OLED Demo videosu açarsanız, simsiyah ekranda tek ve çok parlak bir obje olduğu için OLED etkisi yaratabiliyor fakat bunun dışında, ekranın daha büyük çoğunluğunun aydınlatıldığı senaryolarda siyahlar tam siyah olmuyor. Bu durum özellikle siyah şerit içeren 21:9 formatlı filmlerde ortaya çıkıyor, film sahnesi çok karanlık değilse üst ve alt siyah barlara ışık sızabiliyor.

2-) Parlaklık Seviyesi, SDR ve HDR Deneyimi

Bunun dışında, mini ledin en büyük avantajlarından biri yüksek parlaklık seviyelerine çıkması ve bu modelde çok net şekilde hissedilebiliyor. Bu TV SDR kullanımında çok iyi bir parlaklık seviyesine sahip. Yerel karartma açık iken tepe parlaklık modunu ekstra yükseltme seçeneği sunuluyor ve bu modu aktif ederseniz on dakika baktığınızda gözünüzü ciddi rahatsız edecek çok yüksek bir parlaklık seviyesine ulaşıyor. Bu yüzden ben, özellikle SDR oyun ve içeriklerde parlaklık seviyesini genellikle %40 - %50 seviyesinde kullandım ve yine de çok parlak bir deneyim elde edebildim. HDR içeriklerde ise, sahne geneli daha karanlık olsa da ışık efektleri ve güneş ışığı gibi parlak sahneler esnasında yüksek parlaklık hissedilebiliyor. Özellikle bir süper kahraman filminde elektrik ışınları saçan süper kötünün olduğu bir sahnede HDR etkisi çok net şekilde kendini belli etti ve oldukça keyifliydi.

3-) Renkler

Renkler anlamında bir OLED monitör sahibi ve severi olan beni tatmin edebildi. Beyaz dengesine, renklerin doygunluğuna, siyah seviyelerine çok detaylı müdahale edilebildiği için göz zevkime uygun bir ayar yapabildim. Hali hazırda birkaç renk modunun haricinde Filmmaker renk modu ve Filmmaker modu seçili iken seyredilen içeriğe göre renk profili ayarlama gibi özellikler de var. Özellikle Marvel’s Spider-Man 2, Forza Horizon 6 gibi cıvıl cıvıl renkli oyunları oynamak bu TV ile çok keyifli.

4-) Keskinlik ve Monitör Benzeri Kullanım

Ben ürünü biraz mesafeli olacağım şekilde pc monitörü olarak da kullanıyorum. Özellikle küçük boyutun getirdiği bir avantajı var, 4K çözünürlükte 50” boyutta 88 ppi gibi 25” – 1080P monitörlere yakın bir piksel yoğunluğu sunabiliyor. Bu anlamda, %175 - %150 gibi ölçeklendirmelerde ekran yeterince keskin, yazılar gayet okunaklı ve net şekilde kalabiliyor.

5-) Oyun Performansı ve Özellikler

ALLM ve VRR desteği bulunan bir ürün olduğu için giriş gecikmesi ve akıcılık anlamında iyi seviyede bir ürün. Konsolda 4K 120Hz, PC’de 4K 120/144Hz desteği mevcut. Eğer monitör gibi kullanmak isterseniz, fare hareketleri oldukça tepkisel ve gecikmesiz şekilde çalışıyor.

VA panellerin laneti, ghosting ve black smearing gibi sorunlardır. Bu TV’de de ghosting ve black smearing problemleri mevcut. Ghosting testi yaptığımda, dandik VA panel monitörler kadar kötü durumda değil. Black smearing de buna bağlı olarak, özellikle koyu yeşil renklerde bir miktar hissediliyor ama tamamen titreyen, iz bırakan veya deneyimi mahvedecek kadar kötü değil. Sadece, OLED monitörden sonra bu ürünle oyun oynadığımda bu etkileri fark edebildim.

Bir diğer VA laneti de scanline mevzusu. Bu sorunu tanımlamak zor olsa da, özellikle yüksek yenileme hızı destekleyen VA panellerde turuncu, mavi, kırmızı gibi renklerde yatay çizgiler ile dokulu gibi gözükme problemi olarak tanımlayabilirim sanırım. Bu kimi için çok rahatsız edici olabiliyor, kimisi hiç takmıyor. Ben bu konuda biraz titizim. Bu TV’de yaptığım testlerde, 120Hz modunda hiçbir şekilde ve renk profilinde scanline durumuna rastlamadım, fakat 144Hz modunu aktif ettiğimde birçok renkte fark edilebilir seviyede scanline sorunu mevcut. Bu yüzden ben bu TV’yi PC’de 120Hz modunda kullandım.

Genel olarak görüntü kalitesi iyi bir TV olduğu için oyunları 50” gibi büyük sayılabilecek bir ekranda oynamak çok keyifli. VRR, RTX 5070 Ti kartımda sorunsuz şekilde çalışıyor. VRR aktifken herhangi bir gecikme, yavaşlama, stutter hissedilmiyor ve son derece akıcı şekilde oyun deneyimi sunuyor. Oyunlar, filmlerden daha etkileyici görünüyor çünkü genel olarak siyah bar içermiyor. Oyunlarda hareket bulanıklığı, özellikle FPS 100’ün altına indiği senaryolarda hissedilebilir oluyor. Oyunlarda, karanlık sahnelerdeki kontrast seviyesi oldukça iyi. Karanlık bir sahnede bir patlama veya parlayan ışıklara denk gelindiğinde görüntü çok etkileyici olabiliyor.

6-) Uydu Yayını Performansı

Ürünün kendi uydu alıcısı vasıtasıyla anten kablosu taktıktan sonra otuz saniye içinde kanalları tarayıp açabildim. Uydu üzerinden alınan 1080i çözünürlüğündeki kanallardaki kalitesi benim için yeterliydi. Fakat 15 bin liraya daha önce aldığım Next 55” IPS TV ile kıyaslayınca biraz şaşırdım açıkçası çünkü onun uydu yayını gösterimi ve upscale olayı biraz daha kaliteli görünüyordu. Yine de renkler düzgün, yazılar keskin, hareketli görüntü ayarları çok abartılmazsa görüntü gayet akıcı.

7-) Görüş Açısı Bozulmaları ve Kaplama Kalitesi

Ürün, yine VA panelin dezavantajlarından biri olan görüş açısına karşı hassas durumda. Firma her ne kadar bu durumu geliştirdik dese de en iyisi değil. Hatta, bu modelden önce kullandığım ve 10 bin TL altına satın aldığım Samsung M7 43” VA monitörün açıları bu üründen daha iyiydi fakat genel olarak tek kişi kullandığım için ekranı tam ortalayabiliyorum ve kendi adıma sorun yaşamadım.

Ürünün üzerinde mat bir kaplama yok. Mevcut kaplama ışığı yansıtsa da görüntü kalitesini bozmayacak ve kumlanma efekti vermeyecek cinsten bir kaplama. Bu açıdan içerikler pürüzsüz ve canlı gözüküyor çünkü kaplama kalitesi görüntü kalitesine doğrudan etki ediyor.

8-) Genel Panel Kalitesi Değerlendirmesi

Ben, ürünün panel kalitesini genel olarak beğendim. Özellikle SDR kullanımında hem çok doygun renkler hem de yüksek parlaklık seviyelerine ulaşması benim kullanım amacıma uygun oldu. Hem oyun hem film – dizi hem de spor yayınlarında benim için tatmin edici bir deneyim sağladı. Özellikle sinematik yapıda olan Sony oyunlarını oynaması çok keyifli çünkü görsel kalite hayli yüksek. Beklentiler doğru ayarlanırsa bu modelden keyif alınabilir fakat daha derin siyahlar isteniyorsa mutlaka ya daha tepe modellere gidilmeli ya da OLED alınarak kökten çözülmeli.

D-) Hoparlör Performansı, Ses Kalitesi – 7/10

Bu model, abilerinde bulunan subwoofer hoparlör sistemiyle gelmiyor. Toplamda 30W olarak belirtilen 2x15W bir ses sistemiyle geliyor. Ses yüksekliği oldukça fazla, ses kalitesi hemen tüm içeriklerde “risksiz” sayılabilecek bir profile sahip. Birçok TV programı için diyaloglar yeterince net, atmosfer seslerinde belli bir noktaya kadar performans verebiliyor. Sesler birbirini ezmiyor, bas ile tiz ayrımı mevcut. Her ne kadar subwoofer olmasa da belli bir oranda bass da hissedilebiliyor fakat bunun için ses seviyesini biraz yükseltmek gerekebilir. Ekstra olarak vaov deyeceğiniz bir kalite/performans yok fakat bir TV hoparlörü için başarılı sayılabilir.

E-) Android TV Performansı, Yazılım Özellikleri, Donanım Özellikleri ve Portlar – 9/10

Ürün kutudan çıktığı haliyle Android TV OS 12 ile geliyor. Güvenlik yaması düzeyi 05.06.2025 tarihinden kalma ve an itibariyle herhangi bir yazılım güncellemesi bulunmuyor.

Donanım anlamında iyi sayılabilecek özelliklere sahip. Dört çekirdekli Mediatek MT5896 (Pentonic 700) Cortex A73 tabanlı bir işlemciye sahip, GPU anlamında Mali G52 var. Bunların dışında 3GB ram, 32GB depolama ile birlikte geliyor. Ayrıca görüntü işlemesi için de TCL ve Iffalcon’da bulunan AIPQ Pro işlemcisi var.

Performansı son derece yeterli, menüler arası geçişler, uygulama açılış hızları ve uygulama performansları yeterli ve tepkisel. Youtube’da hızlandırma destekliyor fakat HDR içeriklerde hızlandırma aktif edildiğinde çözünürlüğü aşağıya çektiği oluyor.

Wifi ve Bluetooth anlamında da biraz geriden gelse de performansı oldukça iyi sayılabilecek bir durumda. Wifi 5 ve Bluetooth 5.4 destekliyor. Port anlamında oldukça zengin bir cihaz. Anten girişi, optik ses çıkışı gibi portların yanında dört adet yüksek hız destekleyen HDMI 2.1 ve USB 3.0 port girişleri de mevcut. Bu anlamda birden fazla cihazla yüksek performansta kullanılacak bol sayıda portu mevcut.

Ayrıca HDR 10, HDR 10+, Dolby Vision, Dolby Atmos gibi standartlara destek veriyor, Widevine sertifikası da L1 seviyesini desteklediği için streaming platformlarından en yüksek kalitede yayın yapmaya olanak sağlıyor.

F-) Sonuç

Ben bu TV’yi kampanyalarla piyasa fiyatının ciddi şekilde altında bir fiyata satın aldım. En yakın giriş seviyesi OLED TV için bile iki katından fazla fiyat farkı ödemem gerekecekti. Bu anlamda üründen oldukça memnun kaldım.

Oyun performansı bana yeterli geldi. Özellikle yüksek grafikli oyunlardan aldığım keyfi artırdı ve iyi bir deneyim sunabildi.

Film – dizi konusunda hala OLED monitörüm kadar keyifli gelmiyor fakat Mini Led arka aydınlatmayı çok derin siyahlar verebilmek için kullanamasa bile sahnelerin kontrastını artırmak ve standart arka aydınlatmanın üzerinde parlaklık değerleri sağlamak için kullanıyor. Bu anlamda, özellikle 4K içeriklerde keskinlik ve renkleri ile pırıl pırıl bir deneyim sundu.

Ben 30 bin TL fiyat etiketini hak edeceğini fakat her kitleye uygun bir ürün olmadığını düşünüyorum. Örneğin, büyük bir salonunuz varsa daha büyük ekranlı Qled modeller tercih etmek mantıklı olabilir. Veya oyun kullanımından ziyade içerik tüketmek için kullanacaksanız Grundig’in 4K 60Hz panelli uygun fiyatlı OLED modellerine gitmek daha rasyonel bir yatırım olacaktır. Bunun dışında hem oyun hem görüntü kalitesi hem de fiyat derseniz bu ürünü alıp keyfini çıkarabilirsiniz.
masayı kıskandım, benim odaya da lazım. monitörler daracık bi masada sıkış tepiş duruyor.

Sence uniformity testi yaparken parlaklığı kaça almalıyım. Arttırmak mı iyi yoksa azaltmak mı ona pek dikkat etmedim.
Karartmayı kapatacağım. O aklıma gelmemişti.
Başka önerin varsa eğer unutmayayım.
Gerçi amazondan aldım bişey olursa süreç pek sorunlu ilermezde en azından gözümden kaçan bişey olmasın
Hocam %0, %50 ve %100 modlarında test yap. Yerel karartma mutlaka kapalı olsun çünkü TV ledleri kapattığı için ekranda siyah olduğu bir senaryoda kapalı gibi gözüküyor.

TV kutudan çıktığı haliyle ucuz TV hissiyatı verebilir, buna sebep olan şey fabrikasyon güç tasarrufu amacıyla yapılandırılmış ayarlar ve VA açıları. Açılara geçmişte VA kullanmadıysan zamanla alışırsın. Renk ayarları konusunda da Spoiler vermiyorum çünkü kişisel bir olay ama istediğin kadar doygun yapabilirsin, panel kalitesi buna müsaade edebiliyor.

Klasik ölü piksel testi ile başla. Benim tavsiyem bir PC'ye 4K olarak bağlayıp "dead pixel test" yazarak her renkte detaylı şekilde incelemen yönünde olur.

TV 144Hz modunda scanline problemi gösterebilir. Bu VA panellerde hızlı piksel süresi modlarında tipik görünen bir sorundur. Sorun olarak görmemekte fayda var. Zaten yakına girmedikçe anlaşılmıyor. 120Hz modunda bana gelen üründe hiç scanline yok.

Bunun dışında köşelerin parlaklığına dikkat et. Dead pixel test yaparken tüm renklerde ekran köşelerine bak. Bazen toz belirtisi veya köşelerde kararma yaşayan kullanıcılar olmuş. Bende ya yok ya ben fark edemedim.

Eğer bu testlerden geçerse TV'nin keyfini çıkarmak kalıyor geriye... Hayırlı olsun şimdiden.

masayı kıskandım, benim odaya da lazım. monitörler daracık bi masada sıkış tepiş duruyor.
Masalar ufak hocam. Bir masa 120x60 bir masa 160x60, ikisini de indirimden almıştım toplam 3000 TL'ye :)
TV'nin standı var tekerlekli ve askılı, onu da Amazon prime day fırsatlarından 1900 küsür liraya aldım. Havada gibi duruyor ama metal bir standa asılı. Duvarı delmek istemedim TV için ve köşeli yerleştirmek istediğim için..

Masalar ufak hocam. Bir masa 120x60 bir masa 160x60, ikisini de indirimden almıştım toplam 3000 TL'ye :)
TV'nin standı var tekerlekli ve askılı, onu da Amazon prime day fırsatlarından 1900 küsür liraya aldım. Havada gibi duruyor ama metal bir standa asılı. Duvarı delmek istemedim TV için ve köşeli yerleştirmek istediğim için..
bende 48 lg oled c5 var, o da simulasyon rige bağlı duruyor. tv koymak icin değil de benim masa yetmiyor, tek 120x60 masa var sanırım ve iki monitörü sığdırmak bile zor

bende 48 lg oled c5 var, o da simulasyon rige bağlı duruyor. tv koymak icin değil de benim masa yetmiyor, tek 120x60 masa var sanırım ve iki monitörü sığdırmak bile zor
120x60 ufacık kalıyor hocam. Bende bir süredir kullandığım seramical 120x60 vardı. Yine ceramical 160x60 aldım ama aynı renk bulamadım ve son aldığım masa kalite olarak geri gitmişti.

LG oled c5 çok iyi tv bu arada, doğru tercih yapmışsınız. Ben 41k civarı iken kaçırdım hala içimde uktedir...

Hocam %0, %50 ve %100 modlarında test yap. Yerel karartma mutlaka kapalı olsun çünkü TV ledleri kapattığı için ekranda siyah olduğu bir senaryoda kapalı gibi gözüküyor.

TV kutudan çıktığı haliyle ucuz TV hissiyatı verebilir, buna sebep olan şey fabrikasyon güç tasarrufu amacıyla yapılandırılmış ayarlar ve VA açıları. Açılara geçmişte VA kullanmadıysan zamanla alışırsın. Renk ayarları konusunda da Spoiler vermiyorum çünkü kişisel bir olay ama istediğin kadar doygun yapabilirsin, panel kalitesi buna müsaade edebiliyor.

Klasik ölü piksel testi ile başla. Benim tavsiyem bir PC'ye 4K olarak bağlayıp "dead pixel test" yazarak her renkte detaylı şekilde incelemen yönünde olur.

TV 144Hz modunda scanline problemi gösterebilir. Bu VA panellerde hızlı piksel süresi modlarında tipik görünen bir sorundur. Sorun olarak görmemekte fayda var. Zaten yakına girmedikçe anlaşılmıyor. 120Hz modunda bana gelen üründe hiç scanline yok.

Bunun dışında köşelerin parlaklığına dikkat et. Dead pixel test yaparken tüm renklerde ekran köşelerine bak. Bazen toz belirtisi veya köşelerde kararma yaşayan kullanıcılar olmuş. Bende ya yok ya ben fark edemedim.

Eğer bu testlerden geçerse TV'nin keyfini çıkarmak kalıyor geriye... Hayırlı olsun şimdiden.

Sağol cevap için.

Teknoloji konusunda pek şansı olmayan birisiyim özellikle şu son 1 yılda.
Umarım şeytanın belini kırdığım ürün bu olur.

Konuya ekleme yapmak istiyorum.
Kendi ilk kurulum sonrası deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Iffalcon u95a almak isteyip gerçek kullanıcı yorumu okumak isteyen olursa diye üşenmeden yazıyorum.

Bu zamana kadar denk geldiğim en iyi panel bunda denk geldi. (iffalcon 50u95a)
Uniformity testte aşırı detaycı bakmama rağmen ekran arkasında hiç bir iz yoktu.
Dse effect asla gözlemlemedim.
1 tane bile ölü/sıkışık piksel yoktu.
Normalde futbol vs izlerken ekran arkasında belli belirsiz göze takılan koyuluklar olur. Bu tv de bana gelen üründe bi toz zerresi bile hatta piksel hatası bile göremedim.
Alt çerçeve muntazam bir şekilde montajlanmıştı. (Şuana kadar bir çok tv deneyimledim çoğunda alt çerçevede parmağımın gireceği boşluklar vardı, ekranın kendisi sallanıyordu vs vs.)
Bu tv de alt çerçeveyi ince hafif inox renkli bir malzemeden yapmışlar. Ekrana cuk diye oturmuş.
Sadece ekranın yanında incecik bir boşluk var okadar özenle bakmama rağmen görebildiğim tek şey o oldu. Ve iğne ucundan bile daha ince. Tamamen güzelce montajlanmış.
Dış kasa ve iç ekran tamamen kusursuzdu diyebilirim.
Ekranda sadece tek görebildiğim şey, kırmızımsı renkte sağ bölgede çok hafif ve rahatsız etmeyecek şekilde turuncuya kaçma gibi bir şey söz konusuydu. Normal kullanımda bunu gözle fark edemiyorum.

Panelin dışında, kumandayı ben çok beğendim. Tuşlara basınca "tık,tık" gelen sesi ne yapmışlarsa sönümlemişler. Ve önceden deneyimlediğim aynı kasa kumandaya göre hafif daha ağır, ele oturan bi hali var.

Yerel karartma bazı anlarda sapıtıyor gibi oluyor. Bunu size nasıl anlatırım bilmiyorum.
Örneğin belli bir siyah içeriğin içinde tarama efekti gibi hızlıca gidip gelme şeklinde seyirmeler yapıyor bir kaç kez denk geldim.

Hareket netliğinde göze tuhaf gelen bazen bişeyler oluyor size bunu anlatmam zor, göstermek çok daha zor olur.

Uydu yayını kalitesi, önceden deneyimlediğim tcl t61c 55" modele göre çok daha iyiydi, ama hala çok iyi be! Waow! Diyemem.
(Enteresan şekilde, uydu yayınları Next YE-IDG11 TV'De en az 5 kat daha iyi olacak şekilde iyiydi.)

Önceki denediğim next tv'de IPS panel, 84 karartma noktası vardı.
Gece film izlerken, üst ve alta gelen siyah barlar beni aşırı derecede rahatsız etmişti.
Ben film izleyemedim, film izleme isteğim kaçmıştı...
Iffalcon 50u95 tv'de benzer şartlarda film açtığımda o üst ve alt barlarda bi anormallik göremedim. Ekran hva olduğu için yerel karartmanın söndürmediği yerlerde ekran kontrastı yüksek olduğu için fark hissedilmiyor. Bendeki tv'de herhangi bir bleeding köşelerde sızma gibi bir sorun yok.
Barlar tamamen karanlıktayken gözle görülemez hale geliyor.

Youtube'da bir gariplik var.
Aynı sorunu tcl t61c'dede yaşamıştım.
Bazı videolarda tv anlık olarak donuyor kare atlıyor. Bunu neden yapıyor bulamadım.
Bazen göz kırpması gibi yapıyor siyahları titretip gösterir gibi yapıyor.
Bunların hiç biri "Daha kötü donanım özelliklerine sahip olan" Next TV'de olmamıştı.

Henüz PC'de 144hz olarak denemedim.
Son olarak ses kalitesi tatmin edici.
Diyaloglar vs güzel anlaşılıyor.

Şu youtube olayının bir tek bende olduğunu sanmıyorum firmanın acilen bunu bulup güncelleme ile çözmesi lazım. (Eğer düşündüğüm gibiyse.)

hocam iyi günler. televizyonu yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. normalde 50/60 hz qled modelli 20-25k fiyatlı televizyon alıcaktım fakat forumda bu modelin baya önerildiğini gördüm. forumdaki mesajlara baktığımda harici olarak bir sürüm yükseltmesi sonrası olan sorunlarında giderildiği söylenmiş. bunun hakkında ve son kullanım olarak bir bilgi verebilir misiniz?

hocam iyi günler. televizyonu yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. normalde 50/60 hz qled modelli 20-25k fiyatlı televizyon alıcaktım fakat forumda bu modelin baya önerildiğini gördüm. forumdaki mesajlara baktığımda harici olarak bir sürüm yükseltmesi sonrası olan sorunlarında giderildiği söylenmiş. bunun hakkında ve son kullanım olarak bir bilgi verebilir misiniz?
Merhaba.

İki sürüm arası oyunlarda bir tık daha hızlı tepki süresi haricinde ben bariz bir değişiklik görmedim. Oyunlardaki durum da ghosting etkisinin azaltılması olarak yorumlayabilirim. OTA güncellemesi geldi diye biliyorum. Fakat ben normal TV olarak kullanmıyorum o kısımda ne gibi değişiklikler var emin değilim. Genelde streaming servisleri ve oyun amacı ile kullanıyorum. Eğer bütçe 30 bin ise ve TV olarak kullanmayacaksanız 40 bin TL civarına 55" grundig oled modellerini değerlendirmenizi öneririm. TV olarak kullanılacaksa fiyatına göre sundukları fazlasıyla iyi.

Merhaba.

İki sürüm arası oyunlarda bir tık daha hızlı tepki süresi haricinde ben bariz bir değişiklik görmedim. Oyunlardaki durum da ghosting etkisinin azaltılması olarak yorumlayabilirim. OTA güncellemesi geldi diye biliyorum. Fakat ben normal TV olarak kullanmıyorum o kısımda ne gibi değişiklikler var emin değilim. Genelde streaming servisleri ve oyun amacı ile kullanıyorum. Eğer bütçe 30 bin ise ve TV olarak kullanmayacaksanız 40 bin TL civarına 55" grundig oled modellerini değerlendirmenizi öneririm. TV olarak kullanılacaksa fiyatına göre sundukları fazlasıyla iyi.
genellikle haber ve maç izlemek için kullanacağım. çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum açıkçası. servis konusunda sıkıntı çıkarmayan bir firma ise tercih edebilirim.

Geri