Iffalcon 50u95a Detaylı Kullanıcı İncelemesi

Hocam ben baya bir oyun oynadım bu model ile. Görüntü kalitesi, yüksek kontrast ile birlikte çok iyi gözüküyor. Bir de panel devasa olmadığı için dokular vs. çok keskin gözüküyor.

Sadece FC26 gibi oyunlarda ve özellikle koyu yeşil, siyah gibi tonlardaki oyun sahnelerinde ufak bir smearing/ghosting hissi oluyor. O da karartı şeklinde değil hafiften hareket bulanıklığı şeklinde. Zaten yarım saatte alışıyorsunuz içeriğe odaklanıp gidiyorsunuz.
Bence özellikle oyun için aldıysan 55'te rahat edemeyebilirdin. Yerinede cuk oturmuş, mimar sinan bey tarzı ayrı bi hava katmış ortama. Bloomingi ben sadece blooming testinde gördüm. Testte bi tık fazla geliyorda kullanımda, hiç farkedilmiyor. Göz alışıyor zaten 1 günde sonraki gün normal geliyor. Birde alıcı arkadaşlar 50 inç modelden sağ üstte rozet gibi bir şey var üstünde QD-Miniled yazıyor onu çıkarılabilir zannedip zorlamayın o çıkmıyor. Birde kenarda 2 kalem piliniz olsun, servislerde genelde pil olmuyor. Kutudan pilsiz çıkıyor. Kurulumu onlara yaptırırsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam elinize sağlık, iyi bir inceleme olmuş, iffalcon 50u95a tam f/p Tv sidir.
Son çıkan v643 yazilimi bilgisayara indirip fat32 yapılmış flaş belleğe atin Tv nin mavi usb den yükleyin derim, Tv de görüntü ve ses iyileşmeler var, Tv nizde Google TV Android 14 olur.
Bunu yapan çok duydum ama garantiden çıkarıyor tarzı bi muhabbet vardı cihazın yazılımına müdahale olduğu için birden fazla kişi söylemişti fakat doğruluğunu bilmiyorum. 3 yıl garantiyi emin olmadan riske atmayın.

Bence özellikle oyun için aldıysan 55'te rahat edemeyebilirdin. Yerinede cuk oturmuş, mimar sinan bey tarzı ayrı bi hava katmış ortama. Bloomingi ben sadece blooming testinde gördüm. Testte bi tık fazla geliyorda kullanımda, hiç farkedilmiyor. Göz alışıyor zaten 1 günde sonraki gün normal geliyor. Birde alıcı arkadaşlar 50 inç modelden sağ üstte rozet gibi bir şey var üstünde QD-Miniled yazıyor onu çıkarılabilir zannedip zorlamayın o çıkmıyor. Birde kenarda 2 kalem piliniz olsun, servislerde genelde pil olmuyor. Kutudan pilsiz çıkıyor. Kurulumu onlara yaptırırsınız.

Bunu yapan çok duydum ama garantiden çıkarıyor tarzı bi muhabbet vardı cihazın yazılımına müdahale olduğu için birden fazla kişi söylemişti fakat doğruluğunu bilmiyorum. 3 yıl garantiyi emin olmadan riske atmayın.
Firmaya mail attım OTA ile gelme durumu veya bir takvim var mı diye. Flash ile yüklemek garantiden çıkarır mı bunu da sordum, dönüş yaparlarsa konuda paylaşırım.

Hocam yok öyle bişey, bu yazılımlar Tcl kendi yazılımı, Tcl globalde yayılıyor, şimdiye kadar ben çevremizde yüzlerce kişi her cikan yeni yazilimlari indirip Tv ye kuruduk.Bu yazılımlar OTA yazılımı zaten, Tv nin sistemine bir zararı bişeyi yok, şimdiye kadarda hiç bir Tv sahibi garanti bozuluyor gibi bir şeyle karşılaşmadi, zaten Tcl in kendi yazılımı. Bu yeni yazılımlar bazen cok geriden geliyor, bizler ayni yazılımı hemen indirip Tv ye yüklüyoruz. V643 de Tv de görüntü ve seste iyileşmeler olduğunu fark edeceksiniz, tabi yüklerseniz.

Hocam yok öyle bişey, bu yazılımlar Tcl kendi yazılımı, Tcl globalde yayılıyor, şimdiye kadar ben çevremizde yüzlerce kişi her cikan yeni yazilimlari indirip Tv ye kuruduk.Bu yazılımlar OTA yazılımı zaten, Tv nin sistemine bir zararı bişeyi yok, şimdiye kadarda hiç bir Tv sahibi garanti bozuluyor gibi bir şeyle karşılaşmadi, zaten Tcl in kendi yazılımı. Bu yeni yazılımlar bazen cok geriden geliyor, bizler ayni yazılımı hemen indirip Tv ye yüklüyoruz. V643 de Tv de görüntü ve seste iyileşmeler olduğunu fark edeceksiniz, tabi yüklerseniz.
Yok dediğinizi ben anladım zaten. TCL'in kendi yazılımıysa zaten sorun olmaması lazım ama ben şahsen sorup yüklerdim elde mail olsunda, TR'de garanti işleri biraz garip. Ne cihazları ne bahanelerle garantiden çıkartıyorlar. THH'dede bilgisiz birine denk gelirsen kendini anlatman zor ve uğraştırıcı yani.

Yok dediğinizi ben anladım zaten. TCL'in kendi yazılımıysa zaten sorun olmaması lazım ama ben şahsen sorup yüklerdim elde mail olsunda, TR'de garanti işleri biraz garip. Ne cihazları ne bahanelerle garantiden çıkartıyorlar. THH'dede bilgisiz birine denk gelirsen kendini anlatman zor ve uğraştırıcı yani.
Hocam öyle tek bir örnek dahi yok, olsa biz tavsiye etmeyiz, yüklemeyiz.
Tv nize sterimo Cloudstream Nuvio gibi Apk leri yükleyip film dizi mac izleyebilirsiniz bu arada.

Hocam öyle tek bir örnek dahi yok, olsa biz tavsiye etmeyiz, yüklemeyiz.
Tv nize sterimo Cloudstream Nuvio gibi Apk leri yükleyip film dizi mac izleyebilirsiniz bu arada.
Ben onları biliyorum zaten. APK vanced vs. zaten çıkarmaz, kullandığın tüm uygulamaların zaten apk'sı var uygulama sahipleri kendisi yayınlar. Doğrudan işletim sistemine müdahale etmenle çıkıyor. Ben zarar vermeyeceğini zaten biliyorum, sadece firmadan ben teyit alırdım dedim. Alınması gerekir gerekmez farklı konu, ben alırdım. Bazen beta yazılımlar oluyor, millet erken çıktı diye direk çekip yüklüyor. Cihaza zarar verme ihtimali oluyor. TCL C6K olarak bunu kendi sitesinde kararlı sürüm olarak yayınladıysa ve yazılımı oradan alıyorsan zaten sorun olmaz. Kararlı sürüm olmadan çektiğin yazılımda bir sorun olursa mesuliyet sana ait olur. Benim kastettiğim durum o. Sizin meslek TV sanırım o yüzden süreç kısmını benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Son düzenleme:

Ekler

• 56183.webp
    56183.webp
    20 KB · Hit: 27
  • 56182.webp
    56182.webp
    20.2 KB · Hit: 28
Siz söyledikten sonra merak ettim baya bir arattım sonunda buldum 😂
Valla tam yazarken bende buldum :D

Önceki televizyonumda (Next YE-55IDG11 55") 84 Karartma noktası vardı.
Gece film izlemeye çalıştığımda filme asla odaklanamadım. Üst ve alttaki siyah barlar efektler geldikçe parlıyordu, sağdan sola veya soldan sağa giden ışıklı bir hareker gelince barların bir kısmı farklı diğer kısmı farklı oluyodu. Ekran ips olunca kontras değeride düşük haliyle ips glow eklenince kenarlardan sanki tvye ışık tutuyorlarmış gibi oluyodu.

Teorik olarak bu modelde 180 tane varsa eğer karartma kabiliyeti 98" olana göre çok daha avantajlı kalmaz mı?
Şimdi diyeceksiniz ki ne saçmalıyorsun.
Hemen anlatayım.
98" → 1 karartma bölgesi yaklaşık 9.2 inç² alanı kontrol ediyor 50" → 1 karartma bölgesi yaklaşık 6.8 inç² alanı kontrol ediyor Bu nedenle 50" modelin lokal kararttma yoğunluğu yaklaşık %35 daha yüksek.
Bu bir avantaj mı? Evet veya hayır diyemem çünkü inç yükseldikçe izleme mesafesi artıyor. İnç düştükçe, aynı oranda izleme mesafesi azalıyor. Doğal olarak bu %35 lik fark durumu kısmen eşitliyor. Yani boyutu küçük olan tv'de bir dez avantaj oluşturmuyor.

(Yazdıklarım teorik olarak, kanıtlanmaya muhtaç kendi fikirlerimdir. Varsayılan panel kodunun o olduğunu ve karartma noktası sayısının 50" de 180 olduğunu varsayıyorum.)

Son düzenleme:
Ben onları biliyorum zaten. APK vanced vs. zaten çıkarmaz, kullandığın tüm uygulamaların zaten apk'sı var uygulama sahipleri kendisi yayınlar. Doğrudan işletim sistemine müdahale etmenle çıkıyor. Ben zarar vermeyeceğini zaten biliyorum, sadece firmadan ben teyit alırdım dedim. Alınması gerekir gerekmez farklı konu, ben alırdım. Bazen beta yazılımlar oluyor, millet erken çıktı diye direk çekip yüklüyor. Cihaza zarar verme ihtimali oluyor. TCL C6K olarak bunu kendi sitesinde kararlı sürüm olarak yayınladıysa ve yazılımı oradan alıyorsan zaten sorun olmaz. Kararlı sürüm olmadan çektiğin yazılımda bir sorun olursa mesuliyet sana ait olur. Benim kastettiğim durum o. Sizin meslek TV sanırım o yüzden süreç kısmını benden daha iyi biliyorsunuzdur. Ben yazılımdaki süreç kısmını ilettim.
Tamam hocam, siz zaten bu konular ile ilgili epey bi bilginiz var, ben de ek yapayım dedim sadece. Bakalım ne cevap verecekler, is bilmez bi eleman klasik bisey yazıp da gönderebilir 🙂 ben hobi olarak yazıyorum hocam meslek çok farklı 🙂
Telegramdaki 2352 uyeli sayfaya da bakabilirsiniz, bilgili ve deneyimli bir cok kişi var
Tekrardan hayırlı olsun hocam, güle güle kullanin...

Gece film izlemeye çalıştığımda filme asla odaklanamadım. Üst ve alttaki siyah barlar efektler geldikçe parlıyordu, sağdan sola veya soldan sağa giden ışıklı bir hareker gelince barların bir kısmı farklı diğer kısmı farklı oluyodu. Ekran ips olunca kontras değeride düşük haliyle ips glow eklenince kenarlardan sanki tvye ışık tutuyorlarmış gibi oluyodu.

Teorik olarak bu modelde 180 tane varsa eğer karartma kabiliyeti 98" olana göre çok daha avantajlı kalmaz mı?
Hemen anlatayım.
98" → 1 karartma bölgesi yaklaşık 9.2 inç² alanı kontrol ediyor 50" → 1 karartma bölgesi yaklaşık 6.8 inç² alanı kontrol ediyor Bu nedenle 50" modelin lokal kararttma yoğunluğu yaklaşık %35 daha yüksek.
Bu bir avantaj mı? Evet veya hayır diyemem çünkü inç yükseldikçe izleme mesafesi artıyor. İnç düştükçe, aynı oranda izleme mesafesi azalıyor. Doğal olarak bu %35 lik fark durumu kısmen eşitliyor. Yani boyutu küçük olan tv'de bir dez avantaj oluşturmuyor.

(Yazdıklarım teorik olarak, kanıtlanmaya muhtaç kendi fikirlerimdir. Varsayılan panel kodunun o olduğunu ve karartma noktası sayısının 50" de 180 olduğunu varsayıyorum.)
Hocam 98" lerde local dimming sayilari yüksek, 512, 3840 gjbi

Teorik olarak bu modeldr 180 tane varsa eğer.

Bence karartma kabiliyeti 98" olana göre çok daha avantajlı kalmaz mı?
Hemen anlatayım.

Hocam karartma performansı belki de iyidir, bunu farklı bir mini-led model kullanmadığım için tam anlamıyla bilemiyorum fakat eğer derin siyah beklentisi varsa, şuan üzerinde bulunan fabrika çıkış yazılımı ile (Android 12) siyah performansı OLED'in yakınından geçecek seviyede değil. Benim mini-led olan bir TV'den tek beklentim siyah bar olan içeriklerde siyahı siyah verebilmesiydi fakat bu modelde siyah kısımlar bence bilinçli şekilde kullanılan algoritma yüzünden karartılmıyor.

Bunun dışında black bar bulunmayan 16:9 içeriklerde, yüksek parlaklık seviyesi ve kaplamanın görüntüyü çamur etmemesi sayesinde kontrast anlamında çarpıcı bir görüntü kalitesi sunduğu sahneler oluyor.

Fiyatı ile alakalı tabii her şey, C7K serisinin 55" olan versiyonu 50000TL bandına satıldı geçtiğimiz hafta. Oled çekincesi olup daha derin siyahlar, daha çok parlaklık isteyenler farkı ödeyip alabilir ve 700 küsür karartma bölgesi ile muhtemelen çok daha iyi deneyim alır.

Yine şuan güncel olarak Grundig 55" Oled modeli 45 bin TL dolaylarına satılıyor Vatan'da. Bence o model de tercih edilebilir eğer yerel yayınlar uzun saatler seyredilmeyecekse. Fakat günün sonunda 50" olan iffalcon modelin fiyat/özellik bakımından alternatifi yok.

Tamam hocam, siz zaten bu konular ile ilgili epey bi bilginiz var, ben de ek yapayım dedim sadece. Bakalım ne cevap verecekler, is bilmez bi eleman klasik bisey yazıp da gönderebilir 🙂 ben hobi olarak yazıyorum hocam meslek çok farklı 🙂
Telegramdaki 2352 uyeli sayfaya da bakabilirsiniz, bilgili ve deneyimli bir cok kişi var
Tekrardan hayırlı olsun hocam, güle güle kullanin...

Hocam 98" lerde local dimming sayilari yüksek, 512, 3840 gjbi
Hocam özel mesaj olarak bana da gönderebilir misiniz telegram grubunu?

Geri