Ryzen 9 9950x3d Ye Overclock Nasıl Yapılır?

txnatr01

80+
Reaksiyon skoru
0
Asus tuf gaming b950 e wifi anakartım var
buna overclock yapacağım bios ayarlarım nasıl olmalıdır yapılırken çok tehlikeli olabilirmi sistem bozulabilirmi?

Asus tuf gaming b950 e wifi anakartım var
buna overclock yapacağım bios ayarlarım nasıl olmalıdır yapılırken çok tehlikeli olabilirmi sistem bozulabilirmi?
overclock bireysel kullanim icin gerekli degilki hatta underwolt yapsan daha cok isine gelir. biraz fps farki ne isine yarayacakki.

yani işlemci en tepe modellerden birisi oc yapıp daha ne olabilir mantıksız ki aksine arkadaşın dediği gibi undervolt yapman daha mantıklı hem ısıyı azaltırsın hem de ısı azaldığı için işlemci kendini kısmaz performans daha fazla olur bende ryzen 7 5800x var ben de undervolt yaptım ısıdan şikayet ettiğim için yükte 90derece gören işlemci saniyeler içinde occt de tabi şu an 16 dakikalık test de 80 max ki kuletipi 4 bakır borulu bir soğutma mevcut bende

o islemciye normal diyebilirzde underwolt yapip biraz daha ısı düşürebilirsin.
sağolun birde darboğaz konusu var ben işlemcimin valorant testini izledim 1000 fps lere kadar çıkıyor bende yarı yarıyas zar zor 1000 görüyorum parçaları yazacağım teker teker
CPU: 9 9950X3D
GPU:ASUS PRİME RTX 5080
Ram:Viper venom 16 gb çift kanal 32 gb
ssd:mld m500 ultra 1 tb
sıvı soputma:friby fcl - 360 b
anakart:b850 e wifi truf gaming
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemciyi ne için kullanacaksın?
Render ve oyun

Son düzenleme:
sağolun birde darboğaz konusu var ben işlemcimin valorant testini izledim 1000 fps lere kadar çıkıyor bende yarı yarıyas zar zor 1000 görüyorum parçaları yazacağım teker teker
CPU: 9 9950X3D
GPU:ASUS PRİME RTX 5080
Ram:Viper venom 16 gb çift kanal 32 gb
ssd:mld m500 ultra 1 tb
sıvı soputma:friby fcl - 360 b
anakart:b850 e wifi truf gaming
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Render ve oyun
Render için biraz oc işine yarayabilir belki ama sıcaklık artacağı için totalinde performansın düşecek muhtemelen. Bi ufak undervolt daha çok yardımcı olir sana. Sıcaklık düşeceğinden daha uzun süre daha stabil çalışır.

Oyunda aldığın fpslerde oyun içi ayarlar, oyun dışı ayarlar, arkaplan uygulamaları vs çok fazla değişken olduğundan biraz fark olması normal.

9950x3d sadece oyun amaçlı alındıysa yanlış bir tercih olmuş. oyun performansı kötü değil ama para israfı (9800x3d varken).
bu videodaki core parking olayı valorant cs gibi oyunlarda fps stabilitesini arttırıyor gördüğüm kadarıyla. yapmanı öneririm.

9950x3d sadece oyun amaçlı alındıysa yanlış bir tercih olmuş. oyun performansı kötü değil ama para israfı (9800x3d varken).
bu videodaki core parking olayı valorant cs gibi oyunlarda fps stabilitesini arttırıyor gördüğüm kadarıyla. yapmanı öneririm.
Arkadaş renderde yapacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,675
Üyeler
199,011
Son üye
Nothing39

Geri