İtalya'da Bilgisayar Müh. mi, Türkiye'de Veterinerlik mi?

Selamlar arasında kaldığınız durum çok anlaşılır. Çoğu genç şuan benzer ikilimlerle boğuşuyor. Yakın zamanda bir arkadaşım dereceyle çok iyi ünide bilgisayar mühendisliği okuyordu. Ülkemizde bu mesleğin önünü pek göremediği için kaydını silip almanyada devam etti. kaldı ki bende benzer düşünüyorum. şuan okuduğunuz bölümü türkiyede devam etmeyi istememeniz ve italya düşünmeniz çok mantıklı.

siz bence çoktan karar vermişsiniz. mantıklı ve geleceğe dönük olan kısım italya bunu biliyorsunuz ama hala arayıştasınız. zamanında bende böyle bir ikilemdeydim. inşaat okumak ile makine okuma arasında kalmıştım. çevrem ve bağllantılarım inşaat alanında önümü aşırı açık yapıyordu ama yine de makineyi seçtim. şuan pişman da sayılmam mesleğe başlamak üzereyim. içten içe hep makine isterdim. inşaatta eminim çok daha başarılı olurdum ama bence hayat o an yaşadığımda mutluysam istediklerimi almaya yetecek kadar da kazanıyorsam başarılmış demektir. makine tercihimden mutluyum. akşam yattığında kendini veteriner hissediyorsan. o meslekte kendini özgüvenli görüyorsan. kendinden eminsen düşünmeye çok da gerek yok

gün sonunda herkes olması gereken yerde olduğunda mutlu. bi kuşu denizde yüzdürmek akıl işi değil

klavye arızalı çift basıyor virgül yok. yazim hataları için özür dilerim
Teşekkürler yanıtınız için. Tam da doğru söylediniz. Mantıklı olan İtalya'ya gitmek fakat bir ikilem içerisindeyim. İşin kötü kısmı iki seçenek arasında dağlar kadar fark olması. Ne kadar mantığı ne kadar kalbi dinlemek gerek onu kestirmek zor. Bunlar, karar vermeyi zorlaştıran şeyler. Yeniden teşekkürler.

Abi bence fedakarlık yapılır ya, yurtdışından diplomanı alır,ya bir şekilde ondan devam edersin ya da başka bir mesleğe yönelirsin

Yurt dışında yaşamanın maliyeti Türkiye'de yaşamaktan daha yüksek. Karşılayacak olan ailen buna razı gelmeyebilir.

Bir de yabancı dil sıkıntısı var.

İtalya vize vermiyormuş.
yok öyle bir şey. geçen seneydi davalık şuan italya hükümetiyle vize alamayan öğrenciler. ayrıca büyük kısmı öğrencinin kusuru. italya hükümeti hesabında 11 bin euro falan göstermeni istiyor bu sayı birkaç yerde farklıydı o yüzden insanların kafası karıştı. Vize vermeme durumu söz konusu değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yurt dışında yaşamanın maliyeti Türkiye'de yaşamaktan daha yüksek. Karşılayacak olan ailen buna razı gelmeyebilir.
İtalyada yaşadınız mı hiç? Ben yaşadım ve hayır değil. Kira bir tık daha pahalı ama bilmediğiniz şeyler var. Burs gibi

Bir de yabancı dil sıkıntısı var.
Cevabınız için sağ olun ama konumuz aslında bu değil. Şartlar ideal varsayıldığında pratik olarak ne yapılmalı bunu düşünüyorum daha çok. Yine de ek olarak söyleyeyim:
İtalya burs imkanı veriyor. Üstünü tamamlamaya da ailem yardımcı olacak. Bölüm de ingilizce veriliyor. Bölüme kayıt için de IELTS şartı var. Dolayısıyla bu anlamda da sorun yok. Yeniden teşekkürler.

yok öyle bir şey. geçen seneydi davalık şuan italya hükümetiyle vize alamayan öğrenciler. ayrıca büyük kısmı öğrencinin kusuru. italya hükümeti hesabında 11 bin euro falan göstermeni istiyor bu sayı birkaç yerde farklıydı o yüzden insanların kafası karıştı. Vize vermeme durumu söz konusu değil

İtalyada yaşadınız mı hiç? Ben yaşadım ve hayır değil. Kira bir tık daha pahalı ama bilmediğiniz şeyler var. Burs gibi
İtalya'da yaşadığınız için sizin deneyime dayalı görüşünüzü duymayı çok isterim. Teşekkürler şimdiden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,766
Üyeler
199,025
Son üye
kapalak

Geri