Öneri 240 Hz Üstü Monitör Önerileri

Espor ile normal kullanıcı arasında fark var hocam ve genellikle 24 inç sadece espor odaklıdır
Normal kullanıcı video izler, hikayeli oyun oynar vb bunlar için 27 inç mantıklı

Sen CS2, Valorant gibi oyunlar için 27" mantıklı dedin. Şimdi ise normal kullanıcı diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. 24" sadece e-spor odaklı değil, FHD monitörlerde 25"ten yüksek alınmamalı zaten; güzel görüntü olmaz.

Espor ile normal kullanıcı arasında fark var hocam ve genellikle 24 inç sadece espor odaklıdır
Normal kullanıcı video izler, hikayeli oyun oynar, cs2 oynar vb 27 inç mantıklı
24 inçte cs2 azcık daha iyi diye video izlemeyi hikayeli oyun oynamayı çöpe atmak mantıksız
Hikayeli oyun yok denecek kadar az oynuyorum. Rekabetçi Tarafındaki avantajlar benim için daha cezbedici olur.

Neden bu modelim kötü olduğunu düşünüyorsunuz. Birkaç test videosu izledim ve vaat ettiklerini verdiğini gördüm.

1783896380964.webp

Parlaklık ve kontrast değerleri böyle. İkiside berbat. Attığım 24G4HRE modelinin 1600:1 kontrast 310nit parlaklığı var mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Normal kullanıcı video izler, hikayeli oyun oynar, cs2 oynar vb 27 inç mantıklı
24 inçte cs2 azcık daha iyi diye video izlemeyi hikayeli oyun oynamayı çöpe atmak mantıksız

27" FHD ile video ve hikayeli oyun oynarken zevk alamazsın zaten. Piksel sayarsın elinle.

Sen CS2, Valorant gibi oyunlar için 27" mantıklı dedin. Şimdi ise normal kullanıcı diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. 24" sadece e-spor odaklı değil, FHD monitörlerde 25"ten yüksek alınmamalı zaten; güzel görüntü olmaz.
Sadece espor odaklı olmasa neden 24" oled monitör yok

Alıntıyı görüntüle

Parlaklık ve kontrast değerleri böyle. İkiside berbat. Attığım 24G4HRE modelinin 1600:1 kontrast 310nit parlaklığı var mesela.

27" FHD ile video ve hikayeli oyun oynarken zevk alamazsın zaten. Piksel sayarsın elinle.
Hocam ne piksel sayması saçmalamayın lütfen

Alıntıyı görüntüle

Kontrast ve nit aşırı önemli değil benim için dediğim gibi hikayeli oyun çok az oynuyorum. Hz tarafındaki avantaj benim için daha iyi olur

Piyasada 24" OLED olmamasının sebebi e-spor değil; OLED panellerin üretim maliyeti 27" altını ekonomik olarak kurtarmaması. Konuyla alakasını da çözemedim. Konumuz çözünürlük ve boyut ilişkisi. 1080p çözünürlükte 27 inç monitör aldığında piksel yoğunluğu düşer ve görüntü netliğini kaybeder. Zevk alamazsın.

Kontrast ve nit aşırı önemli değil benim için dediğim gibi hikayeli oyun çok az oynuyorum. Hz tarafındaki avantaj benim için daha iyi olur

Tepki süresi olarakta gayet iyi bir model zaten attığım 24G4HRE modeli. Yüksek Hz istiyorsan Lenovo 25-10 veya GS25F2A alabilirsin.

Hocam ne piksel sayması saçmalamayın lütfen

Biraz araştırıp yorum yapar mısın?

Piyasada 24" OLED olmamasının sebebi e-spor değil; OLED panellerin üretim maliyeti 27" altını ekonomik olarak kurtarmaması. Konuyla alakasını da çözemedim. Konumuz çözünürlük ve boyut ilişkisi. 1080p çözünürlükte 27 inç monitör aldığında piksel yoğunluğu düşer ve görüntü netliğini kaybeder. Zevk alamazsın.
Bende 1080p 55 inç TV var yinede zevk alıyorum
Gayet de zevk alınıyor hocam saçmalamayın

Tepki süresi olarakta gayet iyi bir model zaten attığım 24G4HRE modeli. Yüksek Hz istiyorsan Lenovo 25-10 veya GS25F2A alabilirsin.

Zaten!?
Kendi tecrübelerim

27 inç 1080p monitöre uzaktak bakınca bir fark ayırt edilemez zaten. Monitöre yakın durduğunda ppi yoğunluğu az olduğundan piksel arası boşluklar göze çarpar ve keyif vermez

Zaten!?
Kendi tecrübelerim

Bahsettiğin şey TV zaten. Uzaktan izliyorsun ya onu. Yakından bakarak CS2 oynayacaksın ya hani. Piksel sayarsın. Hiç bilgin yoksa bir AI'ya falan sor en azından.

27 inç 1080p monitöre uzaktak bakınca bir fark ayırt edilemez zaten. Monitöre yakın durduğunda ppi yoğunluğu az olduğundan piksel arası boşluklar göze çarpar ve keyif vermez
Ben dediğim 55 inç 1080p televizyona yakın duruyordum ve ona rağmen fena değildi

Bahsettiğin şey TV zaten. Uzaktan izliyorsun ya onu. Yakından bakarak CS2 oynayacaksın ya hani. Piksel sayarsın. Hiç bilgin yoksa bir AI'ya falan sor en azından.
Yapay zekaya neden sorayım kendi tecrübelerim var
Ayrıca Ai'ye sorup cevap verme bilgilerin doğruluğunu kontrol et

Ben dediğim 55 inç 1080p televizyona yakın duruyordum ve ona rağmen fena değildi

Yapay zekaya neden sorayım kendi tecrübelerim var
Ayrıca Ai'ye sorup cevap verme bilgilerin doğruluğunu kontrol et

AI sorup cevap vermiyorum zaten sana en azından biraz bilgin olsun diye sor diyorum.

Ekran büyüdükçe aynı çözünürlükte ppi değeri düşer. Monitöre bir masa mesafesinde bakıldığında çözünürlük tatmin etmez 27 inçte zaten 27 alacak olsam 2k alırım hiç 1080p düşünmem bile

Teşekkürler önerin için 24G11ZE modeli ve lenovo ile aralarında karşılaştırıp seçimimi yapacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,781
Üyeler
199,222
Son üye
Crtales

Geri