Vatulian
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 860
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 aydır SSD bağlantı problemleri ile uğraşıyorum. Özellikle CS veya Rainbow Six Siege gibi oyunlara girdiğimde 10-15 sn sonra;
FATAL ERROR Error reading from loaded packed store.
Please verify the integrity of the game files.
File:
D:\SteamLibrary\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\csgo\pak01_228.vpk
ekranını alıyorum ve oyun kapanıyor. Benzer durumlar Rainbow'da da yaşanıyor ancak genellikle bir bildiri ekranı olmadan bu durumlar gerçekleşiyor.
Olay görüntüleyicisini açtığımda ise bu hatalardan sonra NTFS hatalarını görüyorum. En bariz ve sık gördüğüm iki hata NTFS 140 ve 50.
140 için olan:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume2 içinde bozulma olabilir.
Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.
Cihaz GUID'si: {7c226d65-c3ff-d5a4-e4c8-9ea47fa89e71}
Cihaz üreticisi:
Cihaz modeli: KIOXIA-EXCERIA PRO SSD
Cihaz düzeltmesi: EIFA10.1
Cihaz seri numarası: 8CE3_8E03_0093_D5DA_0000_0000_0000_0000.
Veri yolu türü: NVMe
Bağdaştırıcı seri numarası: Z3KA41D6KMX6 _0001
50 için olan:
{Gecikmeli Yazma Başarısız} Windows, D:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu. Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir. Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeyi deneyin.
Sistem bilgilerim:
Güncelleme:
FATAL ERROR Error reading from loaded packed store.
Please verify the integrity of the game files.
File:
D:\SteamLibrary\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\csgo\pak01_228.vpk
ekranını alıyorum ve oyun kapanıyor. Benzer durumlar Rainbow'da da yaşanıyor ancak genellikle bir bildiri ekranı olmadan bu durumlar gerçekleşiyor.
Olay görüntüleyicisini açtığımda ise bu hatalardan sonra NTFS hatalarını görüyorum. En bariz ve sık gördüğüm iki hata NTFS 140 ve 50.
140 için olan:
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume2 içinde bozulma olabilir.
Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.
Cihaz GUID'si: {7c226d65-c3ff-d5a4-e4c8-9ea47fa89e71}
Cihaz üreticisi:
Cihaz modeli: KIOXIA-EXCERIA PRO SSD
Cihaz düzeltmesi: EIFA10.1
Cihaz seri numarası: 8CE3_8E03_0093_D5DA_0000_0000_0000_0000.
Veri yolu türü: NVMe
Bağdaştırıcı seri numarası: Z3KA41D6KMX6 _0001
50 için olan:
{Gecikmeli Yazma Başarısız} Windows, D:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri kaybı oldu. Bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir. Lütfen bu dosyayı başka bir yere kaydetmeyi deneyin.
Sistem bilgilerim:
- Motherboard: MSI B650M GAMING PLUS WIFI (MS-7E24)
- BIOS Version: 1.80
- CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
- GPU: ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti
- RAM: 32 GB (2×16 GB) Patriot Viper DDR5-6000
- System Drive: KIOXIA EXCERIA PRO NVMe SSD
- Secondary Drive: WD Blue SN570 500 GB NVMe SSD
Ek olarak SSD'de sorun olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğüm için KIOXIA servisine eski SSD'mi yolladım ve aynı model yeni bir tane yolladılar fakat yaşanan sorun kesinlikle değişmedi. Eski SSD hata vermeden yaklaşık 1 yıl sorunsuz kullandım fakat son 1 aydır ciddi şekilde SSD bağlantı sorunları ile uğraşıyorum.
Yarın flash bellek bulabilirsem Anakart BIOS'u güncellemeyi deneyeceğimancak eskiden yaşamadığım sorunu bir anda yaşamaya başladığım için çok bir umudum yok. Bu konuyla daha önce uğraşmış olan veya bilgisi olup beni aydınlatmak isteyen olursa çok sevinirim.
İyi forumlar.
Güncelleme:
- AMD Chipset Driver Güncellendi.
- Anakart BIOS'u güncellendi.
- KIOXIA tarafında firmware güncel.
Son düzenleme: