SSD Anlık Kopuyor ve Ntfs 50, 140 Hatası Alıyorum

Termal macun değişimi yapmadan önce böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. Aslında bi ara kasamı çok sık seyahate çıkarmıştım ama işlemci taşıma konusunda oldukça titiz davrandığımı söylemem gerek.
BIOS eski sürüm. Notlarında SSD notlarını şimdi gördüm umarım dediğiniz gibi sorunu çözmeye yardımcı olur.
Ek olarak Gen3 SSD de sorun yok bu nedenle yonga setinde bir zarar olduğunu çok düşünmüyorum.
isterseniz birde Hard Disk Sentinel uygulamasını indirin Hem SSD sağlını hemde yaşanan hata kodlarını orda görebilirsiniz. eğer SSD kaynaklı ise orada kesin olarak gözükecektir hata kodu. fakat dosyalarda bi bozukluk varsa hata kodu yazmaz.

Kioxia 2. slota taktığınız halde devam ediyorsa Bios olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. sanırsam sizdeki Bios eski sürüm. ondan sonraki gelen bios sürümlerinde SSD ler için ekstradan mikrokod güncellemesi vs. aldı. Birde sanmıyorum ama bu durumu yaşamadan önce Termal macun değişimi vs yaptınızmı? umarım düşündüğüm değildir ama termal macun değişimi yaparken pinlerden birini zorlayıp bozduysanız Yonga setlerinden SSD ye giden güç zorluk çekiyor olabilir. birde mümkünse SSD nizin tam oturduğuna emin olun derim. genelde bu tarz durumlar tam oturmadığı zamanda yaşanabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir > Gelişmiş Güç Ayarları yaptıktan sonra PCI Express yolunda Ayarın kapalı olduğunu doğrularmısınız aynı zamanda.
1783982657232.webp

Alıntıyı görüntüle
Gördüğün gibi yine bir kopma olmuş bu sefer oyuna bile girmemiştim halbuki. Bir birim var ama SMART verilerinin veya genel sürücü hakkında hiçbir bilgiye erişemiyorum.
2. slottada aynısını yaptığını sölüyorsunuz. problemin ne olduğunu düşünüyorum ama aklıma fazla bişey gelemiyor. Bios dediğim gibi son umut olabilir. PCIe veri yolu 1. slota göndermiyor olsa 2. slotada aldığınızda düzelmesi gerekirdi normalde. Bende fazla diyebileceğim bişi bulamıyorum.

Alıntıyı görüntüle
Gördüğün gibi yine bir kopma olmuş bu sefer oyuna bile girmemiştim halbuki. Bir birim var ama SMART verilerinin veya genel sürücü hakkında hiçbir bilgiye erişemiyorum.
Bilgisayara reset attım ve durum bu:

1783983172609.webp

1783983307412.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. slottada aynısını yaptığını sölüyorsunuz. problemin ne olduğunu düşünüyorum ama aklıma fazla bişey gelemiyor. Bios dediğim gibi son umut olabilir. PCIe veri yolu 1. slota göndermiyor olsa 2. slotada aldığınızda düzelmesi gerekirdi normalde. Bende fazla diyebileceğim bişi bulamıyorum.
BIOS çare değilse artık MSI ile anakart durumunu değerlendireceğim.

Alan ayırma zımbırtısı derken?

Benim dediğim, bios update dosyasını diskte rahat erişebileceğin bir yere atıyorsun ve bios update yaparken oradan o dosyayı seçiyorsun.
Yeni bisey öğrendik. Ben elimdeki ssd nin bir kismini bicimlendirip orayi flash disk gibi kullanmak gerek diye düşünüyordum ama bios dosyasini direkt m-flash ile okuyabiliyormus. Suan atıyor Bios'u 10dk ya sonuclari atarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,666
Üyeler
199,411
Son üye
ATASOYLU

Geri