Displayport Görüntü Hatası

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar 5070ti ekran kartım var 240hz monitör var ama pcyi aldım alalı 240 hz kullanamıyorum displayportu bağladığım andan itibaren ekran gidip geliyor ve saniyelik oluyor bu displayport kablosunu değiştirdim olmadı ama bilgisayarı ve monitörü sıfır aldım testlerini yapıp gönderdiler adamların attığı videolarda herhanginbir sorun olmuyordu geri gönderdim kontrol için hiçbir sorun bulamadım sorun ne olabilir
yardım ederseniz sevinirim neyi yanlış yapıyorum

nvidia appten kontrol et uygulayı aç sistem aşağıya kaydır ekran özellikleri:kullandığın monutor marka model çıkıcak ona tıkla yenileme hızını 240 yap değilse ekran 1 sn gidip gelicek

şuan dediğini yaptım 2 dakika oldu ekran daha gitmedi ama bu sefer de masaüstünde olan uygulamalar gözükmüyor

Şimdi sorun şuna döndü hdmi olmadan sadece display port takarsam ekran gidip geliyor ama hdmi ile birlikte ikisini takarsam sanki 2 ekran varmış gibi algılıyor uygulamalar aslında olmayan diğer monitöre geçiyor

Merhaba, çift monitörlü bir sistem mi kullanıyorsun? Hem HDMI hem de DP kablosunu neden taktığını anlamadım. Monitör marka model nedir bu arada?

Merhaba, çift monitörlü bir sistem mi kullanıyorsun? Hem HDMI hem de DP kablosunu neden taktığını anlamadım. Monitör marka model nedir bu arada?
öncelikle tek monitör sistem olay da şu şekilde oldu dp tek başına takılıyken ekran sürekli olarak gidip geliyor ben de farkında olmadan ikisini de aynı anda taktım sonra biraz kurcalayınca fark ettim ikisi birden takılı olunca 2. bir ekran varmış gibi davranıyor pc ama dpli ekranda gidip gelme sorunu olmuyor hdmi çıkarınca ekran yine git gel yapmaya başlıyor hiçbir şey anlamadım bu durumdan
monitör :MSI MPG 275CQRXF 27 inç 240Hz 0.5ms 2K WQHD FreeSync Premium Rapid VA Kavisli Gaming Monitör

Son düzenleme:
Monitör marka modeli de sormuştum?

Bu şekilde bir bağlantı yapma zaten, monitörün kafası karışır. Önce en güncel ve en yüksek bant genişliğini sağlayan portu testpit et, sonra uygun bir kablo ile bağla. hala devam ediyorsa monitör OSD ayarlarından resetleme yapmayı dene.

Monitör marka modeli de sormuştum?

Bu şekilde bir bağlantı yapma zaten, monitörün kafası karışır. Önce en güncel ve en yüksek bant genişliğini sağlayan portu testpit et, sonra uygun bir kablo ile bağla. hala devam ediyorsa monitör OSD ayarlarından resetleme yapmayı dene.
en güncel ve ne yüksek bant genişliği sağlayan portu nasıl tespit edicem bilmiyorum bir de monitör marka model bir önceki yanıtımda en alt kısımda yazıyor

Tamam, marka modeli yazınca ben baktım, eğer 240hz almak istiyorsan monitörün DP veya Type-C Alt Mode girişini kullanman gerekiyor.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-17 162724.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-17 162724.webp
    63.5 KB · Hit: 5
Tamam, marka modeli yazınca ben baktım, eğer 240hz almak istiyorsan monitörün DP veya Type-C Alt Mode girişini kullanman gerekiyor.
işte benim sorunum da bu zaten dp kullanıyorum ama dpye geçince ekran gidip geliyor type-c girişi dediğin dönüştürücü ile mi çalışıyor

Type-C girişini boş ver, dönüştürücüyle filan yaparsın ama uğraştırır.

Önce monitörü bir sıfırla, fabrika yarlarına döndür, sonra kendi orijinal DP kablosuyla bağla bakalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

PC tarafında da Nvidia App üzerinden bazı ayarları kontrol etmende fayda var, G-Sync açıksa kapatması dene, Nvidia ayarlarını kullan deyip, çıkış renk ve bit derinliklerini doğru ayarla.

Monitörü sıfırladım dp üzerinden bağlantı yaptım ama bir şey değişmedi şu an görüntü git gel yaptı sonrasında dp no signal uyarsını verdi bir daha da gelmedi

görüntü saniyelik geldiği için de hiçbir ayar yapamıyorum nvidia ayarlarından vs

Son düzenleme:
Tolgahan, o zaman önce HDMI ile bağlayıp görüntüyü sabitle, sonra ayarları kontrol edersin.

Tuhaf bir durum, olmadı ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kur, kablonda veya monitöründe teknik bir sorun veya arıza yoksa çok rahat çalışması gerekirdi, benim aklıma bunlar geliyor, umarım halledersin...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,757
Üyeler
199,219
Son üye
Berat60

Geri