Yardım 5.1 Ses Sistemi PC Ye Bağlanmıyor?

boltreny7

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,052
Arkadaşlar selam logitech x530 ses sistemim var 5.1 olarak çalışıyor, dönüştürücü almadan pc ye bağlayamaz mıyız 3 tane kablosu var
IMG_4796.webp

Uppppp

gözle gördüğünü sorman bir acayip durum, ama illaki dönüştürücüsü vardır bunların bir tane dönüştürücü kablo al tak.

gözle gördüğünü sorman bir acayip durum, ama illaki dönüştürücüsü vardır bunların bir tane dönüştürücü kablo al tak.
Acayip bi durum mu konuyu nasıl okuyosunuz? yarmayın birader ya 😆 anakart üzerinde dönüştürücü olmadan takabilir miyim onu sordum ben

kanka gördüğün üzere takacak yerin yok sen yine de bir zorla istersen.
Zorla morla nası konusuyosun la sen adam gibi bir sey soruyoruz saçma sapan konuşmanın ne anlamı var forum dışına çıkta hava al biraz birader kafayı yakmışsın sen 😅

Zorla morla nası konusuyosun la sen adam gibi bir sey soruyoruz saçma sapan konuşmanın ne anlamı var forum dışına çıkta hava al biraz birader kafayı yakmışsın sen 😅
olabilir arada yanıyor devreler birazda bu tarz sorular yakıyo benim devreleri kısa devre yapıyo beyin cevap bulamayınca.

Eğer ki ses sisteminizde spdif çıkışınız yoksa harici ses kartı yada dac almanız lazım. Yeni anakartlarda artık eskilerdeki gibi 6 adet analog ses çıkışı bulunmuyor.

Eğer ki ses sisteminizde spdif çıkışınız yoksa harici ses kartı yada dac almanız lazım. Yeni anakartlarda artık eskilerdeki gibi 6 adet analog ses çıkışı bulunmuyor.
Hocam asus prime b650m-r anakarta geçtim 3 ses çıkışı var rog b550 de 6 ses çıkışı vardı. Ai ya sorduğuma göre 3 ses çıkışına takip realtek audio console kısmından 5.1’i çalıştırabilirsin dedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç yıllık sistem hocam pek bilmiyorum spdif nedir ne değildir. 5 tane hoparlor var 1 subwoofer var şuan sistemde ram eksiğim var televizyonda subwooferı çalıştırabiliyorum tek başına evi inletiyor namussuz😁

Yeşil olanı muhtemelen takarsan ses alırsın ama 5.1 olarak kullanamazsın

Yeşil olanı muhtemelen takarsan ses alırsın ama 5.1 olarak kullanamazsın
Ai’ın dediğine göre o 3 ses çıkışını yazılım üzerinden değiştebiliyoruz fakat mic kullanamıyosun, eğer 3 ses çıkışlı anakartta dönüştürücü olmadan bu işi halledebilirsek böyle sistem alıp takmak isteyenler içinde yol göstermiş oluruz. Tek eksisi bu durumda mic kullanılmıyor onu da kasanın ön çıkışından alırız

Ai’ın dediğine göre o 3 ses çıkışını yazılım üzerinden değiştebiliyoruz fakat mic kullanamıyosun, eğer 3 ses çıkışlı anakartta dönüştürücü olmadan bu işi halledebilirsek böyle sistem alıp takmak isteyenler içinde yol göstermiş oluruz. Tek eksisi bu durumda mic kullanılmıyor onu da kasanın ön çıkışından alırız
Ai ya 3 kere ısrarcı olsam ekran kartını anakart olarak kullanabilirsin yorumu da yapar. Ama senin için deneyeceğim evde. Zaten mic girişi kullanan kalmadı gibi bir şey. Harici alsan usb den bağlıyorsun kulaklık taksan kendi içinde hallediyor. 2 tane kullanmadığım 5.1 sistem var. Deneyip dönerim sana.

Ai ya 3 kere ısrarcı olsam ekran kartını anakart olarak kullanabilirsin yorumu da yapar. Ama senin için deneyeceğim evde. Zaten mic girişi kullanan kalmadı gibi bir şey. Harici alsan usb den bağlıyorsun kulaklık taksan kendi içinde hallediyor. 2 tane kullanmadığım 5.1 sistem var. Deneyip dönerim sana.
Bunca vakittir forumdan aldığım cevaplara göre ai daha mantıklı yapılabilir şeyler söylüyor ki çoğuda çalışıyor. Yukarıda elemanın cevabına bak anlarsın. Anakartımda ses kartı takacağım yere ekran kartı geliyor gelmese okey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,761
Üyeler
199,430
Son üye
Emrullah6494

Geri