Yapay Zeka Gelişmeleri

Heath Ledger

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,780
Yapay zeka gelişme hızı o kadar hızlı ki her gün yeni bir model, yeni bir gelişme, yeni bir özellik duyuruluyor. Ben de yapay zekadaki bu gelişmeleri takip eden biri olarak gelişmelerin tek bir yerde toplanmasını istedim. Bunu yapmamdaki bir diğer amaç ise gelişim hızını görmek adına birkaç ay sonra bu konudaki ilk mesajları okuyarak şimdi yeni diye satılan özelliklerin 1-2 ay sonra ne kadar eskidiği görmek istiyorum. 3 yıl önceki ai modelleri ile şimdikiler arasında zaten çok fark var ancak artık gelişim o kadar hızlı ki her ay yeni çıkan modeller bize geçmişteki modelleri unutturuyor. (GPT 4o hala aklımızdasın)

Dün duyurulan gemini 3.6 flash ile başlamak istiyorum. Gemini tarafı pro modeldeki güncellemeyi erteledikçe erteledi. 1 ay önceki lansmanda 3.5 flash ve 3.5 pro tanıtılırken şimdi 3.6 flash bile çıkmasına rağmen 3.5 pro ortalıkta yok. Demek ki google tarafında işler iyi gitmiyor. Aslında ai geliştirirken verilerin önemli olduğunu biliyoruz. Google da dünyadaki en iyi veri setine sahipken bile ai konusunda geri kalıyorsa gerçekten ai konusundaki çalışanlarını gözden geçirmesini tavsiye ederim.​

Ek olarak yapay zekaları aktif işimde ve hayatımda aktif kullanıyorum. Aklınıza takılan herhangi bir konu veya sorunuz olursa da buradan tartışabiliriz.

Keşke kendi imkanlarımızla sırf kodlama odaklı çok iyi bir model çıkarabilsek local olarak çalıştırılabilecek,mesela Qwen 405B gibi...

Keşke kendi imkanlarımızla sırf kodlama odaklı çok iyi bir model çıkarabilsek local olarak çalıştırılabilecek,mesela Qwen 405B gibi...
Hocam bir ara mac mini furyası varken ben de kapacaktım birkaç tane zor tuttum kendimi. Şu an yan proje geliştirmiyorum sadece işimde kullandığım için aylık abonelikli planlar gayet yeterli geliyor ancak yan proje olarak uygulama geliştirirken gerçekten çok büyük rahatlık sağlar local modeller.

Hocam bir ara mac mini furyası varken ben de kapacaktım birkaç tane zor tuttum kendimi. Şu an yan proje geliştirmiyorum sadece işimde kullandığım için aylık abonelikli planlar gayet yeterli geliyor ancak yan proje olarak uygulama geliştirirken gerçekten çok büyük rahatlık sağlar local modeller.
Bugün belediye gençlik meclisinde proje raporu sunacaz altgrup olarak yerel yapay zeka atölyesi kurulsun diye

Bugün belediye gençlik meclisinde proje raporu sunacaz altgrup olarak yerel yapay zeka atölyesi kurulsun diye
Hocam biraz özel olacak da hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ayrıca bu sunumdan sonra belediyenin geri dönüşünü merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız

Hocam biraz özel olacak da hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ayrıca bu sunumdan sonra belediyenin geri dönüşünü merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız
Adimdan belli başkan işte "Germiyan"WithPlan, Kütahya işte :)

Olursa bakanlıklardan veya işte AB fonu almaya çalışacağız belediye kendisi hibe vermiyor

gerçekten baya hızlı ilerliyor
1 yıl önce ingilizce öğrenmeye çalışıyordum şuanda ihtiyaç duymuyorum yapay zeka benim yerime çeviriyor
kodlamaya çalışıyordum 3 yıl önce şimdi yapay zeka benim yerime yazıyor
fiyatları tek tek takip etmek için siteleri geziyordum artık yapay zeka ile otonom kurdum indirimleri bana mesaj atıyor
zaman gerçekten çok hızlı ilerliyor en bilgili insanla konuşuyorsun ama o senin çalışanın ister öğreniyorsun ister çalıştırıyorsun insanlığın gerçekten zirve noktası olmuş durumda

gerçekten baya hızlı ilerliyor
1 yıl önce ingilizce öğrenmeye çalışıyordum şuanda ihtiyaç duymuyorum yapay zeka benim yerime çeviriyor
kodlamaya çalışıyordum 3 yıl önce şimdi yapay zeka benim yerime yazıyor
fiyatları tek tek takip etmek için siteleri geziyordum artık yapay zeka ile otonom kurdum indirimleri bana mesaj atıyor
zaman gerçekten çok hızlı ilerliyor en bilgili insanla konuşuyorsun ama o senin çalışanın ister öğreniyorsun ister çalıştırıyorsun insanlığın gerçekten zirve noktası olmuş durumda
20 sene sonra falan yapay zekanın doğuşu şeklinde belgeseller izleyeceğiz. çünkü cidden internet devriminden daha etkili bir gelişme bence. Evet daha çok gelişmesi lazım ama zaten yapay zeka kullanmaya başlayalı 3 yıl anca oldu. bundan 10 yıl sonrasını düşünemiyorum

Ek olarak yapay zekaları aktif işimde ve hayatımda aktif kullanıyorum. Aklınıza takılan herhangi bir konu veya sorunuz olursa da buradan tartışabiliriz.
aktif işin ne ve işinde nasıl kullaniyorsan , senin üst rutbende birisi ileride yapay zekayı kendi başına kullanıp seni isten cikarabilir mi , yapay zeka senin yerini alabilir mi

Will Smith'e spagetti yedirmekten bu noktaya gelmesi devrim niteliğinde.

20 sene sonra falan yapay zekanın doğuşu şeklinde belgeseller izleyeceğiz. çünkü cidden internet devriminden daha etkili bir gelişme bence. Evet daha çok gelişmesi lazım ama zaten yapay zeka kullanmaya başlayalı 3 yıl anca oldu. bundan 10 yıl sonrasını düşünemiyorum
yani çok büyük rahatlık sağlıyor ama bir zararı var yapay zekayı kullanmaya başladım başlayalı çok daha üşengeç ve zahmetl işlerden kaçınır oldum, en ufak bir şeyde hemen yapay zekaya atimde çözsün ne uğraşıcam mantığı giriyor
misal eskiden her şifremizi giriş bilgilerimizi hatırladık google tanıdı bizi hoop bu bu kişi diyip giriş bilgilerini giriyor ve bizi not almaktan kurtarmıştı
şimdide sorunları çözme ihtiyacımız kalmadı yapay zekaya atıyosun senin yerine düşünüp çözüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,994
Üyeler
200,561
Son üye
FLOXİ

Geri