Heath Ledger
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,780
Yapay zeka gelişme hızı o kadar hızlı ki her gün yeni bir model, yeni bir gelişme, yeni bir özellik duyuruluyor. Ben de yapay zekadaki bu gelişmeleri takip eden biri olarak gelişmelerin tek bir yerde toplanmasını istedim. Bunu yapmamdaki bir diğer amaç ise gelişim hızını görmek adına birkaç ay sonra bu konudaki ilk mesajları okuyarak şimdi yeni diye satılan özelliklerin 1-2 ay sonra ne kadar eskidiği görmek istiyorum. 3 yıl önceki ai modelleri ile şimdikiler arasında zaten çok fark var ancak artık gelişim o kadar hızlı ki her ay yeni çıkan modeller bize geçmişteki modelleri unutturuyor. (GPT 4o hala aklımızdasın)
Dün duyurulan gemini 3.6 flash ile başlamak istiyorum. Gemini tarafı pro modeldeki güncellemeyi erteledikçe erteledi. 1 ay önceki lansmanda 3.5 flash ve 3.5 pro tanıtılırken şimdi 3.6 flash bile çıkmasına rağmen 3.5 pro ortalıkta yok. Demek ki google tarafında işler iyi gitmiyor. Aslında ai geliştirirken verilerin önemli olduğunu biliyoruz. Google da dünyadaki en iyi veri setine sahipken bile ai konusunda geri kalıyorsa gerçekten ai konusundaki çalışanlarını gözden geçirmesini tavsiye ederim.
Dün duyurulan gemini 3.6 flash ile başlamak istiyorum. Gemini tarafı pro modeldeki güncellemeyi erteledikçe erteledi. 1 ay önceki lansmanda 3.5 flash ve 3.5 pro tanıtılırken şimdi 3.6 flash bile çıkmasına rağmen 3.5 pro ortalıkta yok. Demek ki google tarafında işler iyi gitmiyor. Aslında ai geliştirirken verilerin önemli olduğunu biliyoruz. Google da dünyadaki en iyi veri setine sahipken bile ai konusunda geri kalıyorsa gerçekten ai konusundaki çalışanlarını gözden geçirmesini tavsiye ederim.