1 Senede Sözel 700-1000 Mümkün Mü?

Ethn0siDe

80+
Reaksiyon skoru
19
Bu sene 12. sınıf olacağım üniversitede yeditepe gastronomi okumak istiyorum o da 2025 yks ye göre ilk 700 diyor bunu 1 senede iyi düzgün bir çalışma ve disiplin ile gerçekleştirmek mümkün mü sıfırdan sayılmaz ortalamanın altı diyebilirim kendim için ve bunu yaparken verebileceğiniz tavsiyeler var mı? (obp anlık 89-90)

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bu sene 12. sınıf olacağım üniversitede yeditepe gastronomi okumak istiyorum o da 2025 yks ye göre ilk 700 diyor bunu 1 senede iyi düzgün bir çalışma ve disiplin ile gerçekleştirmek mümkün mü sıfırdan sayılmaz ortalamanın altı diyebilirim kendim için ve bunu yaparken verebileceğiniz tavsiyeler var mı? (obp anlık 89-90)
bu obp ile zor
kim ne derse desin sayısalda bile bir sürü ezber var sözelden 1 yılda olmaz

Elinden geleni yap genel olarak sozel daha kolay derece yapilabilecek bir bolum.

Sözelden 1900. olarak söylüyorum benim obp’m senden daha düşüktü ve ders çalışmaya 12’ye geçtiğimiz yaz başladım. Sözelde bol tekrar ve bol soru çözeceksin. Kesinlikle ezber yapmayacaksın. Oturur Kur’an ezberler gibi ezber yaparsan kalıcı olmaz. Ertesi gün unutmaya başlarsın onu. Ezbercilik iyi bir şey değil. Bol soru çözerek bilinçaltına kazıyacaksın ve tarihten coğrafyadan edebiyattan, gerekirse tyt matematikten bile notlar yazıp odanın her köşesine asacaksın. Ben tuvaletin karşısına bile not asmıştım oturunca göreyimde aklımda kalsın diye. Konu anlatım olarak yayın denizi ya da limitin el kitapları var onları kullandım aşırı faydalılar, Zaten her dersten 5 er 6 şar test kitabı bitirmiştim. Çünkü amaç piyasadaki bütün soruları çözüp aşinalık kazanmak. Artık soruyu okumayı bitirmeden soruyu çözecek hale geliyorsun. O yüzden bol soru, bol tekrar, bol not, bol deneme. Sınava 5-6 ay kala ise her gün sözel ve tyt denemesi çöz.

83 obp ile geçen sene 2025yks'de 1sene çalışarak 5800 yaptım. Günde 12 saat falan çalışmalık bir durumda yok. 1 gün içinde derse maksimum vakit ayırma saatim 5 falandır. Edebiyata ve Tarihe aşık bir öğrenci olmamın da sonuç üzerindeki etkisi bi hayli fazla. Sende eğer dersleri ezber kafasında da değilde öğrenerek, anlayarak çalışabileceğini düşünüyorsan bence 1k 1 senede yapılabilir. Sadece biraz daha fazla dişini sıkarsın.

Geri