Yardım Sparkle Intel Arc B580 Luna Alınır mı ?

Hocam ben bu sisteme 1080p monitör almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ? şu lenovonun meşhur 320hz olan modeli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende başta siyah dizecektim sıvı soğutmayı indirimde alınca ve kasada en çok dikkat çeken parça olduğu için direk sistemi beyaza çevirdim
yalnız o detay önemli 1080p de yetersiz bi kart 2k da baya rekabetçi. anlam vermesi zor ama böyle. 2k da kullanmanı öneririm

Hocam ben bu sisteme 1080p monitör almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ? şu lenovonun meşhur 320hz olan modeli.

Bende başta siyah dizecektim sıvı soğutmayı indirimde alınca ve kasada en çok dikkat çeken parça olduğu için direk sistemi beyaza çevirdim
Fps oyunu oynuyorsan alınır bence

1080P'de sizi fazlasıyla tatmin eder. CS2'deki sorunu da bazı komutlar ile çözdüklerini söylüyorlar -vulkan gibi. Belki bunlar da faydalı olabilir. Her şey hazır olunca bakarsınız artık.

Sararma olmaz kolay kolay. Bileşenleriniz iyi ve kaliteli. Rampage beyazı sararı mesela nemden bile.

yalnız o detay önemli 1080p de yetersiz bi kart 2k da baya rekabetçi. anlam vermesi zor ama böyle. 2k da kullanmanı öneririm
Bu testi yaparken işlemciniz neydi? Çünkü bir karta 1080P'de yetersiz, 2K'da iyi demek imkansızdır. Bu sadece işlemciniz vasatsa yaşanır.

1080P'de sizi fazlasıyla tatmin eder. CS2'deki sorunu da bazı komutlar ile çözdüklerini söylüyorlar -vulkan gibi. Belki bunlar da faydalı olabilir. Her şey hazır olunca bakarsınız artık.

Sararma olmaz kolay kolay. Bileşenleriniz iyi ve kaliteli. Rampage beyazı sararı mesela nemden bile.

Bu testi yaparken işlemciniz neydi?
hem 12400f ile hem de 7500f ile kullandım ikisinde de aynı tabloyla karşılaştım 1080p de 5060 la zor kapışıyo ama 2k da 4060ti 16gb 7700xt yi tokatlıyodu

hem 12400f ile hem de 7500f ile kullandım ikisinde de aynı tabloyla karşılaştım 1080p de 5060 la zor kapışıyo ama 2k da 4060ti 16gb 7700xt yi tokatlıyodu
Normal. İkisi de vasat işlemciler. B580 normalin aksine diye ekran kartlarından farklı olarak daha fazla CPU'ya yüklenir. E, malum, çözünürlük arttıkça işlemci kullanımı da zaten doğası gereği düşer. 2K'da bu yüklenme daha az olduğu için, daha az hissedilir. Ama işlemcinin Ryzen 9000 serisi ya da ultra core 200 serisi olduğu yerde; bir sorun olmaz.

7500F 7600 ve 9800x3d ile test ettim intel f/p bir kart yeterli bir deneyim sunuyor oyunlarda

Normal. İkisi de vasat işlemciler. B580 normalin aksine diye ekran kartlarından farklı olarak daha fazla CPU'ya yüklenir. 2K'da bu yüklenme daha az olduğu için, daha az hissedilir. Ama işlemcinin Ryzen 900 serisi ya da ultra core 200 serisi olduğu yerde; bir sorun olmaz.
12400f evet vasat ama 7500f hiç de vasat bi işlemci değil kart zaten 12k daha nasıl bi işlemci takacaksın o karta. hem youtube da performans videolarında da aynı tablo ortada

12400f evet vasat ama 7500f hiç de vasat bi işlemci değil kart zaten 12k daha nasıl bi işlemci takacaksın o karta. hem youtube da performans videolarında da aynı tablo ortada
İşte tam olarak bu noktada B580 satmıyor ya da alanların bir kısmı memnun değil. Bu iyi bir işlemci ile kullanmanız gereken bir kart. Sadece o zaman potansiyeli ortaya çıkıyor.

7500F gerçekten vasat. 7000 serisinin en kötü işlemcisi. Ne yazık ki, düşüncenizi anlıyorum; bu karta zaten 7500F match diyorsunuz; 2K'da evet, match. Lakin 1080P deyince, maalesef.

Valo ve Csciyim.
İşlemciniz neydi?

7500F :( Bir sene kullanıp yetersiz geldiğini düşünürsem 7800x3d geçeceğim.
Yine 1080P'de ciddi bir üzüş olacağını sanmıyorum. Valorant'da ya da diğer oyunlarda hissedemezsiniz. Onun yerine 2K monitore geçersiniz olmadı.

Canınızı sıkmayın, endişe edecek bir şey yok.

İşte tam olarak bu noktada B580 satmıyor ya da alanların bir kısmı memnun değil. Bu iyi bir işlemci ile kullanmanız gereken bir kart. Sadece o zaman potansiyeli ortaya çıkıyor.

7500F gerçekten vasat. 7000 serisinin en kötü işlemcisi. Ne yazık ki, düşüncenizi anlıyorum; bu karta zaten 7500F match diyorsunuz; 2K'da evet, match. Lakin 1080P deyince, maalesef.

İşlemciniz neydi?
kartın fiyatı ortada olduğu için alacak kişinin işlemciye ayırabileceği bütçe de belli. 7500f fiyatına göre bir işlemci zamanında 1600af, 3600, 5600 nasıl güzel iş yaptıysa 7500f de öyle iş yaptı. ben 7500f le kullanırken gamepower sonic t80 ile kullandım 2k da çok da memnundum performansıda çok iyiydi. ekran kartına verdiğin kadar işlemciye vermektense 2k ya geçmek daha mantıklı monitörler ucuzladı artık

7500F :( Bir sene kullanıp yetersiz geldiğini düşünürsem 7800x3d geçeceğim.
2k ya geçmeni veya gaming gecesinden bütçe varsa 7500x3d falan almanı öneririm

kartın fiyatı ortada olduğu için alacak kişinin işlemciye ayırabileceği bütçe de belli. 7500f fiyatına göre bir işlemci zamanında 1600af, 3600, 5600 nasıl güzel iş yaptıysa 7500f de öyle iş yaptı. ben 7500f le kullanırken gamepower sonic t80 ile kullandım 2k da çok da memnundum performansıda çok iyiydi. ekran kartına verdiğin kadar işlemciye vermektense 2k ya geçmek daha mantıklı monitörler ucuzladı artık

2k ya geçmeni veya gaming gecesinden bütçe varsa 7500x3d falan almanı öneririm
Fiyatına göre elbette iyi. Burada demek istediğinizi zaten biliyorum. 12 bin liralık ekran kartına, gidip de 265K mı takalım ne alaka diyorsunuz. Haklı bir düşünce. Ama 1080P performansı için elzem. Zaten her kart için böyle, çözünürlük düştükçe işlemci yükü artar. Bu artış B580'lerde spesifik olarak daha fazla sadece. Bu yüzden 1080P'de en azından bir 9600X, 7800x3D, 250K+, 265K, 270K+ gibi işlemcilere aç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,392
Üyeler
200,104
Son üye
ThyrenX

Geri