Öneri Ekran Kartı Seçiminde Kararsız Kaldım

çağan_

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
65000
Arkadaşlar herkese selamlar yeni bir setup topluyorum sıfırdan çoğu şeyi kardeşimle beraber seçtik forumlardan yardım alarak sadece ekran kartı konusunda kafam aşırı derecede karman çorman oldu diyebilirim ekran kartı seçeneklerim şunlar:

Sapphire AMD RX9070XT Nitro+
Gigabyte NVIDIA RTX 5070ti

(eğer indirime girerse 5080de değerlendirebilirim ama önceliğim değil)

Markalar değişebilir ancak kafam çok karışık lütfen yardımcı olun amacım geleceğe yönelik her türlü oyunu açabilecek ve oynatabilecek bir sistem toplamak önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Toplayacağım sistemin özellikleri;
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D
Anakart: Gigabyte X870-E Auros Elite
RAM: Corsair 6400 MHz CL 30 2x16 GB
Soğutucu: Corsair Nautilius 360RS
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve RM850e
SSD: WD SN850X

alınmaması için bi sebep yok
O zaman pulse olan sistemi alıcam hocam inşallah memnun kalırım birde bana önerebileceğiniz bir monitör var mıdır acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O zaman pulse olan sistemi alıcam hocam inşallah memnun kalırım birde bana önerebileceğiniz bir monitör var mıdır acaba?
Eğerki bu sistemi alırsam 17k kasadan kalmış oluyor monitör için üstüne 3-8k ekleyebilirim toplam 20–25 k kadar bütçeyle iyi bir monitör almak istiyorum

Ekler

• IMG_2043.webp
    IMG_2043.webp
    92.8 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Peki pulse olan alınır mı yoksa bende 5070ti mı bakayım
Oyun amaçlı alacaksan yaklaşık 980 bin tane test var kendin de göreceksin ki ti alınmaz normal bir XT alınır.Pure-Pulse hangisini güzel bulursan alabilirsin.9070 öyle bir model oldu ki eski kartlar gibi illa ki FALANCA modeli alman lazım olayı yok aralarında oynasa oynasa 3-4 derece oynar ki kart zaten soğuk..fps de oynasın oynasın 5-15 oynar.32-38 arası taksitli güvenilir bir yer buldun mu yapıştır.Vatan indirimleri gibi bir şey denk gelirse havada 3 takla atarak direk çek herhangi birini

Oyun amaçlı alacaksan yaklaşık 980 bin tane test var kendin de göreceksin ki ti alınmaz normal bir XT alınır.Pure-Pulse hangisini güzel bulursan alabilirsin.9070 öyle bir model oldu ki eski kartlar gibi illa ki FALANCA modeli alman lazım olayı yok aralarında oynasa oynasa 3-4 derece oynar ki kart zaten soğuk..fps de oynasın oynasın 5-15 oynar.32-38 arası taksitli güvenilir bir yer buldun mu yapıştır.Vatan indirimleri gibi bir şey denk gelirse havada 3 takla atarak direk çek herhangi birini
Ya pulse ya da güzel bir indirim olursa nitro alıcam tipi hoşuma gitti baya

nitro bence kazık. 15 daha ver 5080 al daha iyi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

35 altına falan düşer bence 9070xtler biraz beklemekte fayda var daha yeni zam yediler
Hocam zam gelecek haberleri çıkmış sizce bekleyeyim mi yoksa bir an önce almalı mıyım?

Öncelikle birebir aynı durumu yaşayan biri olarak 9070XT için şu yorumu yapabilirim, youtube'ta güzel içerik çeken bir arkadaşın 9070xt'leri kıyasladığı videoları izledim ve Nitro serisi A tier Pure/Pulse B tier ve Asus prime ise C tier'dı. Açıkçası AMD'ye sempati duyup geçmek istedik ve 33 bin tl'ye forumdaki indirim linkleri sayesinde pure modelini aldık. Beyaz bir sisteme mükkemel durdu ve işlemci bazlı oyunların hiçbirinde fan bile çalıştırmazken kardeşimin fiveM ve Rust oyunlarında ise 55-60 derece üzerini pek görmedi. Eğer 9070XT düşünürsen sadece FSR-Zart zort yazılım ayarlarını unutup saf kas gücü ile çalıştırmaya bakacaksın, birkaç kez FSR dahil AMD tabanlı ayarları oyun içi açınca anlık donmalar yaşattı ama tüm sorunu saf kas gücü kullanmakta buldum.
5080 özelinde ise sistemine hayli hayli gider ama o paraları vermek istersen, 33K'ya biraz indirim kovalayıp aldığım 9070XT'nin yaklaşık iki katı fiyatı var. Arada FPS olarak dağlar yok, maximum 20-25 fps oynatıyor çoğu oyunda ve fps takıntılı biriysen zaten Nvidia al geç. Fiyat avantajlı bir model için dediğim videodan bir A-B tier kart seçip kullanabilirsin. 5070Ti için ise ben de arada kaldım ama fiyat farkı değmiyor çünkü çok spesifik özel optimizasyonsuz oyunlar haricinde hep aynı fps'ler alacaksın ve +10-15K verilmez. Benim şahsi görüşüm budur. Merak ettiğin bir şey olursa cevaplarım.

bence önceliğin 5080 olması lazım o bütce ile nitro+ da çok pahalı 9070xt ye 50k deymez 5070ti istiyorsan benimde almak istediğim colorful 5070ti var 55 56 k civarında şu an ama İncehesap gaming gecesinde 50k lara düşmüş yani değerlendirilebilinir

Hocam şimdiden istirham ederim kusura bakma öncelikle;

“Değmez”

Deymez, deyil yazanları uyarmadan duramıyorum kusura bakma 😄 Cümlenin sonunda “değerlendirilebilinir” yazmışsın halbuki

Arkadaşlar herkese selamlar yeni bir setup topluyorum sıfırdan çoğu şeyi kardeşimle beraber seçtik forumlardan yardım alarak sadece ekran kartı konusunda kafam aşırı derecede karman çorman oldu diyebilirim ekran kartı seçeneklerim şunlar:

Sapphire AMD RX9070XT Nitro+
Gigabyte NVIDIA RTX 5070ti

(eğer indirime girerse 5080de değerlendirebilirim ama önceliğim değil)

Markalar değişebilir ancak kafam çok karışık lütfen yardımcı olun amacım geleceğe yönelik her türlü oyunu açabilecek ve oynatabilecek bir sistem toplamak önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Toplayacağım sistemin özellikleri;
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D
Anakart: Gigabyte X870-E Auros Elite
RAM: Corsair 6400 MHz CL 30 2x16 GB
Soğutucu: Corsair Nautilius 360RS
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve RM850e
SSD: WD SN850X
boşver amd yi al 5070ti ı devam et. 5080 le kıyasına girecek olursak da 2k da kullanacaksan kesinlikle 5070ti al 4k ya çıakcaksan 5080 al 2k da farkları yok fark 4k da çıkıyo. ben alırken baya araştırdım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,262
Üyeler
200,070
Son üye
Zlashove

Geri