🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Fiyatları bir değil. Bütçen 18 bin TL ise Samsung Odyssey G5 OLED al.
Gecen vatandan G5 aldım 14k ya ama daha kullanmak nasip olmadı arızalı cıktı değişim olacak. O arada TCL miniledler geldi ama detaylı incelemesi yok ilerde nasıl sorunlar cıkarır belli değil kararsız bıraktı

Monitörün renk gamutu bayağı yüksek %96 DCI-P3 sunuyor.
3950:1 kontrast sunuyor ve local diming sayesinde bu bayağı artıyor. Diming zone sayısı çok daha yüksek monitörlerde 20 bin civarına çıkıyor genellikle. Rtings bunuda ölçüyordu. Bu okadar olmasa da yine en az 2.5 kat artıyordur.
Local diming sayesinde 820 CD'ye ulaşıyor. Bu aşırı yüksek fiyatında ki rakiplerine göre.
Şimdi bunları toplayıp düşün. Çok kaliteli monitör KTC H27E6'dan bile çok daha iyi genel olarak.
Birde IPS glow derdinden kurtuluyorsun VA olması sayesinde. KTC H27E6'da kronik büyük IPS glow sorunu var.

Tekrardan bu fiyatları görürüz rahatlıkla. İffalcon televizyonlar en iyi örnek. 15.999 TL'ye 50 inç 4K TV falan geliyor ve lansmana göre fiyat artışı çok az.

Boş konuşmak yerine 13 bin TL bütçe ile monitör arayan arkadaşların konusunda bu monitörü önermek gerekiyor. Önünde fırsat varken değerlendir.
Bu forumda her hazır sistem konusunun altında "x tarihinde şu fiyata şu sistem satıldı, Vatan RAM indirimlerinde 32 GB DDR5 RAM 31 TL oldu" falan fiso yazıyorlar hep. Beğeni sayısıda 10+ oluyor. Ben ise fırsatların olduğu dönemde "beklememde fayda var mı?" diyen kişilere "önünde fırsat varken değerlendir" dedim hep. Eee ne oldu şu anda? Firmalar hazır sistem yapmak istemiyor ve sistem yok.
13'e bu monitör alınır mı?, alınır. Fiyatının biraz daha düşmesi lazımmı, lazım. Fırsat varmı yok. 15'e önerilirmi yakın fiyatlarda çok iyi rakipleri var önerilmez. Sıcak fırsata atılırmı ? Atılmaz. TCL Lansmanda yüksek fiyattan çıkarıp tekrar düşüren bir firma. Yoklama çekiyor bunlar gibi marka savunucularıda, direk savununca uçuruyor etmeyecek ürünlerin fiyatını. U95A 33K'dan Q6C 50K civarına dayanmıştı aradaki 17K'nın farkı neydi? Eleman bu monitörün 19K+%20KDV'ye satıldığını savunuyor bana, şaka gibi...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Samsung G5 mi bu mu sizce ?
Bütçe sorunu yoksa rakip bile değiller G5.

Gecen vatandan G5 aldım 14k ya ama daha kullanmak nasip olmadı arızalı cıktı değişim olacak. O arada TCL miniledler geldi ama detaylı incelemesi yok ilerde nasıl sorunlar cıkarır belli değil kararsız bıraktı
Nasıl incelemesi yok? Ana mesajda okadar koyulan video ne ya?
İncelemeyi ben yazdım.

G5 gibi monitörlerin 12K'ya düşmesi çok hayalci bir durum olur. Oled üretimi pahalı bir teknoloji. 15 altına indirimsiz görmen neredeyse imkansız.
TL cinsinden belki evet 12 görmez ama dolar cinsinden konuşursak zaten yurt dışında şu an 320 330 dolara oled gayet var, ürün ve pazar payı arttıkça rekabet ile giriş seviyeleri 250 300 arasında görmek imkansız değil.

TL cinsinden belki evet 12 görmez ama dolar cinsinden konuşursak zaten yurt dışında şu an 320 330 dolara oled gayet var, ürün ve pazar payı arttıkça rekabet ile giriş seviyeleri 250 300 arasında görmek imkansız değil.
TR'de maliyetleri gereği oled'i 12'ye görmek imkansız. 250 civarına 27 2k oled monitörü görmen pek mümkün değil, 24 FHD'ler piyasaya çıkarsa TR'de 13 civarına oled almak mümkün olabilir. Altı hayalperest olur, şu miniled bile 13k sen düşün.

TCL 27C2A Pro Gaming Monitörü 27" 1ms 160Hz Dual-Mode UHD 4K Qd-Mini LED Profesyonel Oyuncu Monitörü (Hdmı+Dp, 2304 Bölge Lokal Karartma, Xdr 2000 Nits, Freesync Premium Pro & G-Sync Compatible)
23 24 e bunu alabilsek güzel bir tercih olur bence

Tayfunns hocamız çoğu kişinin rahatsız olmayacağını belirtiyor. Ufo testinde çok uzun değil zaten çizgisi. 23 ms'de görebilir, önemli olan tablonun üst ve alt tarafı genel olarak nasıl ona bakmak.
Black smearing testi buda. Fast overdrive ayarı yeterli.
Birde 14 bin TL'ye Oddysey OLED G5 nerde? Vatan'da yanlışlıkla tüm ürünlerde yapılan %20 sepet indirimini mi kast ediyorsun?

12 bin TL bütçe ile 18 bin TL'ye bir mi tutuyorsun? Kimse KTC H27E6 konusuna 8 bin TL koyun OLED alın falan demiyor mesela.
Bizim okuduğumuzu anlama seviyesi

arkadaşlar merhaba araya giriyorum ama :D ben 12-13 e bir monitör arıyordum. ne düşünüyorsunuz bunu almalı mıyım? yoksa bu fiyatlara muadili önerebileceğiniz modeller varsa açığım. teşekkür ederim

arkadaşlar merhaba araya giriyorum ama :D ben 12-13 e bir monitör arıyordum. ne düşünüyorsunuz bunu almalı mıyım? yoksa bu fiyatlara muadili önerebileceğiniz modeller varsa açığım. teşekkür ederim
Hayırlı Olsun :D

arkadaşlar merhaba araya giriyorum ama :D ben 12-13 e bir monitör arıyordum. ne düşünüyorsunuz bunu almalı mıyım? yoksa bu fiyatlara muadili önerebileceğiniz modeller varsa açığım. teşek
24 olanını alma 27 olanını alabilirsin. 24 olanı için fiyat çok.

Bizim okuduğumuzu anlama seviyesi
Black smearing konusundan bahsettim.

Düzenleme: Olay 13 bin TL'ye çok iyi monitör olması. 18 bin TL'lik monitörle bir tutup bunlar alınmaz demek çok yanlış. 13 bin civarına monitör bakıp konu açanlara arkadaşlara önerilebilir.
Bahsettiğiniz gibi 15-16 civarına OLED düşemez. Düşse bile yine fiyat farkı var. 13 bin TL monitör bakan kişiye bu önerilir.

180 bölge var diyor 13k'lıkda, Mini led hakkında bilgim yok güzel mi bölge sayısı yoksa çok mu giriş seviyesi kalıyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,418
Üyeler
200,393
Son üye
Faruk.5127

Geri