Yüksek GPU Hotspot Sıcaklığı Düşürme

egeden

80+
Reaksiyon skoru
32
Selamlar, termal macunu değiştireceğim ama yine de Hot Spot 105 dereceyi rahatça gören bir RX 6700 XT Sapphire Pulse ekran kartı var şuanda. 1 dakika OCCT ile 105'te yani. Macunun etki edeceği en fazla 5-10 derece olur diye tahmin ediyorum. Ne yapmak gerek şimdi bu karta? Garantisi yeni bitti.

5 10 dereceden daha fazla farkı olur. Kaliteli macun kullanırsan. Faz değişimli pad önereceğim ama stoklarda yok

Undervolt deneyebilirsiniz. 5-10FPS kaybedip 10 derecelere kadar fark yaratabiliyor

105 hotspot neymiş ya acaba bellekleri de mi ekliyor sıcaklık listesine?

Eklemekten kastım çekirdek sıcaklığı + bellek sıcaklığı toplaması değil gülmene gerek yok, bazı kartlar hotspot söylerken vram sıcaklığını da dahil ediyor.

Eklemekten kastım çekirdek sıcaklığı + bellek sıcaklığı toplaması değil gülmene gerek yok, bazı kartlar hotspot söylerken vram sıcaklığını da dahil ediyor.
Şaka yaptın sandım... O zaman olabilir. GPU Memory Junction Temp dediği bir şey var silikona dahil şekilde belirtiyor ama ayrıca bellek sıcaklığı yok. Dediğin gibi olmalı diye düşündüm şuan.
Daha önce de 2 fanlı RX 580 kullanmıştım, onun da 100 derece Hot Spot değerlerine çıkıyordu aynı şekilde.

Şaka yaptın sandım... O zaman olabilir. GPU Memory Junction Temp dediği bir şey var silikona dahil şekilde belirtiyor ama ayrıca bellek sıcaklığı yok. Dediğin gibi olmalı diye düşündüm şuan.
Daha önce de 2 fanlı RX 580 kullanmıştım, onu da 2-3 yıl 100 derece Hot Spot değerlerine çıkıyordu aynı şekilde.
Mem junction temp bendede var ama hotspot normal derecelerde gaming x

5 10 dereceden daha fazla farkı olur. Kaliteli macun kullanırsan. Faz değişimli pad önereceğim ama stoklarda yok
Umarım! Macun yarın geliyor, sonuçları paylaşırım. Oda sıcaklığı da 31 şuanda etkisi çok ama yanıyor her yer yanıyor...
Undervolt deneyebilirsiniz. 5-10FPS kaybedip 10 derecelere kadar fark yaratabiliyor
Undervolt değil de overclock lazım çünkü artık 2k çözünürlük için gerekiyor ya, Asetto Corsa Rally zorla 70 FPS'ye getirdim FSR ile baya bir ayarları kurcalayarak.

Arctic MX7 öneririm 8 gramlık olanın fiyatı fena değil ve performans olarak gayet iyi.

6900XT ye sürdüm hotspot 80-90 arası 250W da ve kasanın altında fan yok.

Dostlarım CPU macun değişimini yaptım ve 4-5 derece etki etti MX-7 ama GPU'yu ayıramadım. Normal yıldız tornavida ile açılan vidaların yanısıra ters vidalar da mevcut metal plakanın pcb'ye tutturulduğu noktalarda. Önce fanı ayırayım dedim ama yapamadım. Fanı kırmaktan korktum. Bunun bir püf noktası var mı ya?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,673
Üyeler
200,999
Son üye
ebacanavarix3d

Geri