Yardım Servispoint Asus Mağduriyeti ve Tr'deki Garantilerin Berbatlığı

o yine iyimiş benim x870 rog anakartımın serviste imha edildiği söylendi , değişim / iade işlemini de satıcı olan emperor yapmıyor en azından sizde anakart var
Normalde ben yaptırmak istemiyorum filan dediğinde tarafına iade olması gerekmiyor mu bu nasıl saçmalık

bence Volvo :), tank gibi arabalari var. Ama Çine satilmadan oncesi, sonrasini bilmiyorum.
Güzel özetledin. Çin öncesi volvo ve çin sonrası volvo çok başka. Şu an gerçekten peugeot un lüks hali benim gözümde. Mercedes desen tüm ruhu öldürdü, arabalar artık önden çekiş. Audi zaten süslenmiş volkswagen. O da çine satılacakmış. Gerçek spor araba ruhunu tek veren Avrupa markası bmw kaldı. O da kötü yola düşüyor gibi ama hadi hayırlısı. Şu anlık arabaları çok iyi. Hem sorunsuz hem performanslı hem keyifli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Normalde ben yaptırmak istemiyorum filan dediğinde tarafına iade olması gerekmiyor mu bu nasıl saçmalık
İlk servise gönderince tamir veya değişimi firma seçiyor sanırım

bence Volvo :), tank gibi arabalari var. Ama Çine satilmadan oncesi, sonrasini bilmiyorum.
Volvo benimde favorimdi fakat çine satıldıktan sonra güvenlikte direk 7 sıra mı ne düştü :D Şimdi muhtemelen daha çok düşmüştür.
Araba dediğin bmwdir
Bmw güzel kasa olarak bakarsan fakat özellikle Q modelleri 200.000'de motor yiyor. Rolls royce'yide bmw üretiyor o yüzden çoğu iç parçası aynı. Sanayi seven range rover ve bmw alır :D Ben daha dertsiz arabaları seviyorum.

Bmw güzel kasa olarak bakarsan fakat özellikle Q modelleri 200.000'de motor yiyor. Rolls royce'yide bmw üretiyor o yüzden çoğu iç parçası aynı. Sanayi seven range rover ve bmw alır :D Ben daha dertsiz arabaları seviyorum.
Senin dediğin n13 peugeot motorlu x16i ve 320ied motorlar. 10 yıldır b48 ve b58 motorları kullanıyorlar. Araştır bak ne kadar sorunsuz göreceksin. Stok 170 beygir bi yazılımla 300 oluyor

Garanti kapsamında ise cihaz sormadan yapıyorlar. Fakat değilse ücretliyse seninle iletişime geçiyorlar. Garanti kapsamındaki cihazdada önden sorması lazım. Aynı hatayı birden fazla yaşadıysan vs. ürün onarımı yerine yeni ürün veya para iadesi talep edebiliyorsun fakat bizim ülkedeki garantiler teslim edince kendi malları gibi düşünüyorlar diyeceğimde, kendi mallarında çizik olsa ortalığı ayağa kaldırırlar.

Senin dediğin n13 peugeot motorlu x16i ve 320ied motorlar. 10 yıldır b48 ve b58 motorları kullanıyorlar. Araştır bak ne kadar sorunsuz göreceksin. Stok 170 beygir bi yazılımla 300 oluyor
Ben peugeot, citroen grubunu çok sevmiyorum ya çok sorunlu arabalar. Berlingo tarzı alınacaksa olabilir. Onun dışında onarımlarıda pahalı. 1.2 altıda alınmaz bu markalarda motorlarda bi ara kayış kullanıyorlardı zincire geçene kadar herkesi sanayilerde rezil ettiler.

Diğer G16 cihazıma baksana ne kadar temiz kullanmışım :D Artık Legion'a geçiş yaparım gibi duruyor. Hem yerinde tamir hizmetleri falanda var.

Ekler

• 20244.webp
    20244.webp
    1.5 MB · Hit: 19
Son düzenleme:
Hemen THH'ye ver, senin şikayetçi olduğun durumu ve ne sebeple garanti kapsamı dışına çıkarıldığını belirt THH başvurunda. Asus bunu sadece Türkiye'de değil globalde de yapıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji kanallarından birine bile yaptılar aynı şeyi. Direkt THH dediğim gibi, analarından emdiği sütü burunlarından getirmeye bak.

Sorsan asusun müşteri hizmetlerinin rezalet olduğunu görürdün.. adamlar globalde davalık
İşin trajikomik kısmı da insanlar hala %15-20 fazla ödeyip Asus, MSI alayım satış sonrası kaliteli hizmet alayım diyor :p sonra ilk sorunda pişmanlık yaşıyorlar, reddit de asus teknik servise işi düşüp de sövmeyen yok nerdeyse, globalde durum böyleyken Türkiye gibi bir ülkede anca böyle olur.

Ben peugeot, citroen grubunu çok sevmiyorum ya çok sorunlu arabalar. Berlingo tarzı alınacaksa olabilir. Onun dışında onarımlarıda pahalı. 1.2 altıda alınmaz bu markalarda motorlarda bi ara kayış kullanıyorlardı zincire geçene kadar herkesi sanayilerde rezil ettiler.
Arabalara o lanet 1.2 puretech dışında motor koymuyorlar ki? Zincirli revize edilmiş versiyon zaten türkiyeye gelmedi. Sadece hibrit versiyonuna geldi. O da otobanda yandı geçen birinin arabası. Alınmaz yani

İşin trajikomik kısmı da insanlar hala %15-20 fazla ödeyip Asus, MSI alayım satış sonrası kaliteli hizmet alayım diyor :p sonra ilk sorunda pişmanlık yaşıyorlar, reddit de asus teknik servise işi düşüp de sövmeyen yok nerdeyse, globalde durum böyleyken Türkiye gibi bir ülkede anca böyle olur.
Ben uzak duruyorum asustan elimden geldiğince

Dürüst konuşayım ben Monster cihaz beğenmem. Önermemde. Bir ara msi kasalı ss klavyeli cihaz çıkarmıştı onu beğeniyordum. Fakat garanti kapsamı olarak şuan ülkedeki en iyi garanti onlarda olabilir. Sürekli duyuyorum forumdada, etrafımdada garantisi bitmiş cihazı bakım için götürmüş. Teknisyen elde parça var diye klavyedeki kusurları ücretsiz gidermiş vs. Şimdi gameraider falan girdi piyasaya güzel ürünleri var kendimde kullandım bir tanesini. Kendim çektiğim fotoğrafıda atayım. Cihazda bazı eksikler görsemde Tuf A16 kasasınıda kullanmış biri olarak kasa açısından bariz iyi ve soğutma açısındanda bariz şekilde iyi ve asus tuf cihazlarına düşük mhz ram takıyor mesela. Gameraider en yüksek kalitede kullanmıştı ram parçasını bu krizde. Birde ben sıvı metal sevmiyorum, faz değişimli termal padler vs. kullanılmış çok iyi ve güvenli bir soğutma sağlıyordu.

%15'mi :D O fark tuflarda falan var ya ROG'a girince makas çok açılıyor. Birde istediğin cihaz TR'de az satılıyorsa makas uçuyor. MSI zaten bizim ülkede thin kasalar harici çok pahalı leopard kasalar olsun vs. saçma fiyatlandırmalara sahipler. ServisPoint MSI'ında servisi bu arada.

Arabalara o lanet 1.2 puretech dışında motor koymuyorlar ki? Zincirli revize edilmiş versiyon zaten türkiyeye gelmedi. Sadece hibrit versiyonuna geldi. O da otobanda yandı geçen birinin arabası. Alınmaz yani

Ben uzak duruyorum asustan elimden geldiğince
Hiç sorma benim yakınıma berlingo aldık, direkten döndü. Eski kasa kayışlı 1.2 puretech motor alıyordu. Dedim yeni 1.5 modeli al zincir kullanılmış yenide, 1.5 aldı ve galeridede indirim vardı fiyat farkı komik derecede yakındı. 1.2 puretech motor alanlar maalesef sanayiden çıkamıyor. Her arabayada 1.2 puretech koyuyorlar. İnsanlarda araba fiyatlarından dolayı mecburen almak zorunda kalıyor. Hibritlerde batarya çabuk gidiyor sonra araba benzinli kalıyor. Elektrikli alınacaksa komple elektrikli alınması daha mantıklı bence.

Ekler

• 16945.webp
    16945.webp
    1.5 MB · Hit: 11
Son düzenleme:
Dürüst konuşayım ben Monster cihaz beğenmem. Önermemde. Bir ara msi kasalı ss klavyeli cihaz çıkarmıştı onu beğeniyordum. Fakat garanti kapsamı olarak şuan ülkedeki en iyi garanti onlarda olabilir. Sürekli duyuyorum forumdada, etrafımdada garantisi bitmiş cihazı bakım için götürmüş. Teknisyen elde parça var diye klavyedeki kusurları ücretsiz gidermiş vs. Şimdi gameraider falan girdi piyasaya güzel ürünleri var kendimde kullandım bir tanesini. Kendim çektiğim fotoğrafıda atayım. Cihazda bazı eksikler görsemde Tuf A16 kasasınıda kullanmış biri olarak kasa açısından bariz iyi ve soğutma açısındanda bariz şekilde iyi ve asus tuf cihazlarına düşük mhz ram takıyor mesela. Gameraider en yüksek kalitede kullanmıştı ram parçasını bu krizde. Birde ben sıvı metal sevmiyorum, faz değişimli termal padler vs. kullanılmış çok iyi ve güvenli bir soğutma sağlıyordu.

%15'mi :D O fark tuflarda falan var ya ROG'a girince makas çok açılıyor. Birde istediğin cihaz TR'de az satılıyorsa makas uçuyor. MSI zaten bizim ülkede thin kasalar harici çok pahalı leopard kasalar olsun vs. saçma fiyatlandırmalara sahipler. ServisPoint MSI'ında servisi bu arada.

Hiç sorma benim yakınıma berlingo aldık, direkten döndü. Eski kasa kayışlı 1.2 puretech motor alıyordu. Dedim yeni 1.5 modeli al zincir kullanılmış yenide, 1.5 aldı ve galeridede indirim vardı fiyat farkı komik derecede yakındı. 1.2 puretech motor alanlar maalesef sanayiden çıkamıyor. Her arabayada 1.2 puretech koyuyorlar. İnsanlarda araba fiyatlarından dolayı mecburen almak zorunda kalıyor. Hibritlerde batarya çabuk gidiyor sonra araba benzinli kalıyor. Elektrikli alınacaksa komple elektrikli alınması daha mantıklı bence.
1.5 yeni değil aslında, 1.5 bluehdi dizel. O motor iyidir. Zincir bakımını aksatmamak lazım motor yer ama. Eat8 şanzımanla güzel kombinasyon. Ticarilerin asıl sorunu her yerinden arıza veren elektronik sistemler ve kalitesiz iç döşeme/trim

1.5 yeni değil aslında, 1.5 bluehdi dizel. O motor iyidir. Zincir bakımını aksatmamak lazım motor yer ama. Eat8 şanzımanla güzel kombinasyon. Ticarilerin asıl sorunu her yerinden arıza veren elektronik sistemler ve kalitesiz iç döşeme/trim
Berlingo Kol koyma yerinin menteşeyi plastik yapmışlar 6 ay geçmeden kırıldı berlingoda. Benim yakınım 2000'lerde eski bir toyota aldı aile tipi. Tank gibi koyma yeri. Koltuklarınıda fazla dik yapıyorlar ticarilerin konforda rahatsızlık yapıyor. Sıfır aldıkları için dikkat ediyorlar bütçeyide biraz zorladılar haliyle bende dedim bakımı aksatmayın diye, servis dışında yaptırmayacaklar bakımı garantiden çıkıyor, dizel bide bakım aksatmaya gelmez. Döşeme neredeyse arabaların çoğunda berbat artık. Onuda kendin yaptır istiyorlar galiba :D
Valla laptop muhabbetinden başım ne kadar ağrımış...
Sonra diyorlar Türkiye dışında neden üretim var Türkiye'de yok. Ülkenin kaosundan insan işine gücüne bakamıyor...

servispointe gigabyte mönitörümü götürdüm. adama uzatırken elimden kaydı masanın altından yuvarlanıp onun ayaklarına geldi😳. yerden aldı fişe taktı, ekranda çizgilenmeyi (kronik sorun çizgilenme vardı, ben şimdi düştü de oldu diyip almicak diye korkmuştum) gördü ve değişim çıkardı. ben çok memnun kalmıştım. bilgisayarımı toplarken hem forumda hem de çevremde asus al asus al diyolardı iyi ki almamışım.

Son düzenleme:
Bu eskiden beri böyle ki. 10-15 sene önce de çok görürdüm bu markanin sorunlarini.

Elimde tek bir tane bile ürünleri yok çok şükür.

"Her markada sorun yaşanabilir" diyen veya "teknoloji şans işidir" diyen tipler oldukca bunlar böyle devam eder.

Geri