Yardım Radeon RX 9070 XT Aldım İyi mi Yaptım?

Arkadaşlar hayatım da ilk kez AMD kart kullanacağım fiyatı gözüme uygun göründü piyasaya göre beyaz sistemime güzel gider diye düşünerek sipariş vermiş oldum peşin fiyatına 6 taksitle ilk defa şu world card bir işe yaradı 9 aydır ilk kez neyse sizce nasıl Rtx 3080 den geçeceğim nvidia yo aratır mı? Heyecanlıyım da he bu arada 2. Ele param yetmedi sıfır aldım
valla kankam 3060 dan 7800xt ye geçerken bendede böyle bir düşünce vardı ama ufak tefek sorun dışında yaşamadım sorunsuz Driverlarda 3-4ay kal kartta kronik bir sorun olmadığı sürece bir sıkıntı yaşamazsın

Mesela bende Corsair uygulamasından kaynaklı kernel power atıyordu ekran kartı güç felan kesiyordu aniden böyle saçma sapan olaylardan sıkıntı yaşamadığın sürece bir sorun hissedeceğini zannetmiyorum

hocam sırf senin yoruma özel yanıt vereceğim istemiştin çünkü kırmayayım seni kart geldi dün bağladım bugün arc raiders da test ettim 1-2 el rtx 3080'e göre sanırım o oyunda %15-%20 daha iyi performans verdi 1080p max graphics nvidia ışık izleme statik super resolition amd fsr native de sonra pubg de baya bir fark gördüm dün 1 el girdim rtx 3080le max grafiklerde uçaktan atlayıp yere indiğim andan itibaren genel olarak 90-130 fpsler alıyordum yer yer araziye göre miramar gibi genel ortalama 120-170 fpslere kadar çıkıyordu ancak haritayla alakalı ama genel ortalaması 90-130 fps gibiydi rx 9070xt ile aynı grafikler her şey max de kısacası dün en fazla 370 fps aldım bir anlığına genel ortalama da 240-290 aralığında inip çıkıyordu % olarak 2 katından biraz daha fazla fps artışı oldu gayet tatmin edici sonra cs2 de test ettim ancak orada benchmark araçları çalışmıyor nedense oyunun kendi fps değerlerinden gördüğümü üstün körü söyleyebilirim çok sağlıklı veriler değil ama hiç yoktan iyidir en yoğun tf bomba patlama sahnelerinde 5v5lerde 300+ üzeri fpsleri gördüm hep altına düştü mü bilmiyorum benchmark uygulamaları çalışmıyordu cs2 de neyse çok iyiydi kısacası onu da geçtim 33 expedition da denedim çok az sadece benchmarkları görmek için hikayeli optimizasyonu iyi olmayan bir oyunda görmek için rtx 3080le 55-70 aralığında dlss native deyken fpsler alıyordum diye hatırlıyorum 1080p max grafikler yine dlss nativeyken dlss kalite ye alınca 90-110lara dayanıyordu ama görüntü biraz pikselleşe biliyordu rx9070xt ile girdiğimde amd fsr native de direk 100+ üzeri fpsler deydim altını hiç görmedim sanırım 10 dakika kadar gezdim dolaştım vs. sonra amd fsr kalite ye aldım fpslerim enteresan bir şekilde 50-60 fpsler artar diye tahmin ediyordum ama aşırı bir artış olmadı bu açıkçası biraz üzdü ama dediğim gibi bu oyun ufak bir ekip tarafından yapıldı ve optimizasyonu bence kötü bu ayarları yapınca 100-110 lardan 110-140 aralığına çıktıydı sanırım tekrar altını çiziyorum testleri 1080p max grafiklerde ve markaların kendi görüntü ölçekleme araçlarını native ve kalite modlarında test ederek yaptım amd tarafında ve nvidia tarafında ekstra her hangi bir ekstra yazılım açmadım frame generate, afmf, smooth motion vs. gibi ileri de 2k bir oled monitör almak gibi niyetim var iyi bir yatırım oldu diye düşünüyorum kaç aydır sıkılmıştım artık ekran kartı bakmaktan.
(Ek not merak ettiğiniz başka oyun testleri falan olursa güncel rx 9070xt ile 1080p ayarlarda bana söyleyebilirsiniz oyuna sahipsem test etmeye çalışırım.)

@FrozenFelon @Abdullah Hacıgül
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende cl32 g.skill 6400 mhz 16x2 var hynix a die olması gerek oc nasıl yaptınız hocam bende yapacak olsam güvenli sınırlar içerisinde nereye kadar düşürebilirim CL değerini

benim 9070xt yeni ulaştı elime daha yeni test ediyorum furmark'a bile sokamadım henüz ama şuanda test ettiklerimde sorun yoktu ow2 hangi oyun söylerseniz varsa bende test ederim
overwatch 2 , bakama sorun oyundan da kaynaklı olabilir ama eski kartımda yapmıyordu , testlere alan wake 2 de ekleyebilirsin ondada stutter oluyor , birde 2k monitör almak istiyormuşsun oled bence biraz bekle yeni nesil oledler geliyor gibi türkiye pazarlarına belki yanma süreleri daha uzun olur

Ben 4070Ti dan geçtiğime biraz pişmanım. Maalesef çökme sorunu yaşıyorum birçok oyunda denemediğim şey kalmadı ama çözemedim performans olarak iyide olsa çökmeler can sıkıyor. Tabi şans meselesi 100 kişiden belkide 5 i sorun yaşıyor ama Nvidia ya göre riskli olduğu net bir gerçek.

Yahu anlamıyorum, 5000 serisini de, 6000 serisini de, 7000 serisini de senelerce kullandım AMD'nin. 1 Allah'ı günü 1 kere çökme yaşamadım. Yaşadığım tek seferler memory oc, cpu oc ve gpu oc denemelerimde başarısız olduğum zamanlardı. Bu kadar.

Bu kadar insan nasıl çökme sorunu yaşıyor olabilir ya?

Yahu anlamıyorum, 5000 serisini de, 6000 serisini de, 7000 serisini de senelerce kullandım AMD'nin. 1 Allah'ı günü 1 kere çökme yaşamadım. Yaşadığım tek seferler memory oc, cpu oc ve gpu oc denemelerimde başarısız olduğum zamanlardı. Bu kadar.

Bu kadar insan nasıl çökme sorunu yaşıyor olabilir ya?
6000 kullanıyorum 2 senedir 9060xt kullandım çok nadir sorun yaşadım, dediğin gibi oc denemeleri crash yedirdi sadece bu arada ddu yu eksik etmeyelim bir arkadaş öyle dedi :ROFLMAO:

6000 kullanıyorum 2 senedir 9060xt kullandım çok nadir sorun yaşadım, dediğin gibi oc denemeleri crash yedirdi sadece bu arada ddu yu eksik etmeyelim bir arkadaş öyle dedi :ROFLMAO:
Valla anlamıyorum ya. Biri konu açıyor oyunda crash yiyorum diye, adam nvidia kullanıyosa kimse nvidia'dan demiyor. Ama birisi yiyorsa AMD ve Intel ekran kartı ile crash yesin. Anında bu tipler doluşuyor.

Sistematik bir delilik.

Arkadaşlar hayatım da ilk kez AMD kart kullanacağım fiyatı gözüme uygun göründü piyasaya göre beyaz sistemime güzel gider diye düşünerek sipariş vermiş oldum peşin fiyatına 6 taksitle ilk defa şu world card bir işe yaradı 9 aydır ilk kez neyse sizce nasıl Rtx 3080 den geçeceğim nvidia yo aratır mı? Heyecanlıyım da he bu arada 2. Ele param yetmedi sıfır aldım
3080 Satılıksa ilgileniyorum hocam detayları konuşalım

Siz sorun yaşamıyorsunuz diye başkalarıda yaşamıyor demek olmuyor tamamen şans işi.
Hocam şans işi olsa beni de vururdu ya illa 1 kere. Bakın ya 9000 serisi aşırı kötü çiplere sahip ve stabil çip oranı düşük ya da bu insanlar bir şeyleri yanlış yapıyor. Ben oyumu 2.'den kullanıyorum.

nvidia boomerlar gelmiş yine

Ben 4070Ti dan geçtiğime biraz pişmanım. Maalesef çökme sorunu yaşıyorum birçok oyunda denemediğim şey kalmadı ama çözemedim performans olarak iyide olsa çökmeler can sıkıyor. Tabi şans meselesi 100 kişiden belkide 5 i sorun yaşıyor ama Nvidia ya göre riskli olduğu net bir gerçek.
hangi durumlarda yaşıyorsun, hata raporu var mı

nvidia boomerlar gelmiş yine

hangi durumlarda yaşıyorsun, hata raporu var mı
Herhangi bir oyunda mesela Cs, Rl, Cp2077 de dümdüz oynarken bir anda gri ekran gelip pc res atıyor. Redditte de bunun gibi konular ve yaşayan bir sürü insan var.

Herhangi bir oyunda mesela Cs, Rl, Cp2077 de dümdüz oynarken bir anda gri ekran gelip pc res atıyor. Redditte de bunun gibi konular ve yaşayan bir sürü insan var.
sistem özellikleri ne bir atar mısın? hata raporu falan olmadan hiçbir şey ifade etmiyor. reditte yaşayanların da bir sebebi var elbet. çözümünü bulunca çözülüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,246
Üyeler
200,629
Son üye
yameyome

Geri