Çözüldü✓ Gigabyte RX 5600 XT Windforce Oc Sıcaklık Değerleri

Kasanın havalandırmasını kontrol et, UV yapabiliyorsan da güzel olur.
UV ayarlarını pek bilmiyorum
Ctg8 pump out yapabilir. Mx7 tavsiye

Temel olarak çekirdek voltajını kısıyorsun, örnek veriyorum normalde 1.15 ile çalışıyorsa 1.05'e düşürüyorsun kart o voltajda hedef pptye ulaşmaya çalıştığı için de daha düşük sıcaklıkta neredeyse aynı performansı verebil

Temel olarak çekirdek voltajını kısıyorsun, örnek veriyorum normalde 1.15 ile çalışıyorsa 1.05'e düşürüyorsun kart o voltajda hedef pptye ulaşmaya çalıştığı için de daha düşük sıcaklıkta neredeyse aynı performansı verebiliyor.
Mantık olarak anladım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum bundan önce 1060 kullandığım için AMD den hiç anlamıyorum

UV ayarlarını pek bilmiyorum

Mantık olarak anladım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum bundan önce 1060 kullandığım için AMD den hiç anlamıyorum
Radeon Software üzerinden Performans > Ayarlanıyor kısmından Özel seçeneğini seçip yapıyorsunuz. GPU ayarı seçeneğini açın.

Ekler

• 1786013013377.webp
    1786013013377.webp
    41.9 KB · Hit: 15
Sürücünde düşük voltaj çekirdek mi ne olacak onu seçersen UV yapıyor kart üstteki arkadaşın da attığı görüntüde mevcut.

Bu şekilde yaptım iyi midir?
Güç limitini +%10 açmak daha fazla güç çekmesine ve ısınmasına sebep olacaktır, konunun ana amacı sıcaklığının yüksek olması değil miydi? Voltaj değerleri karta göre değişiyor, 5600 XT sahibi olmadığım için bir yorum yapamam. Genel olarak kartınızın frekansına dokunmadan voltajı 5-10mv aşağı indirerek test etmeniz yeterli. Stabil olmadığı, sürücü veya uygulamanın çöktüğü noktayı bulduğunuzda 20mv civarı yukarı çekip bırakırsınız, büyük ihtimalle sorun yaşatmaz. Yine de yaşatırsa sorun yaşadıkça 5-10mv yukarı doğru çekersiniz. Bir kez doğru noktaya oturduktan sonra bir daha dokunmanıza gerek yok zaten.

Güç limitini +%10 açmak daha fazla güç çekmesine ve ısınmasına sebep olacaktır, konunun ana amacı sıcaklığının yüksek olması değil miydi? Voltaj değerleri karta göre değişiyor, 5600 XT sahibi olmadığım için bir yorum yapamam. Genel olarak kartınızın frekansına dokunmadan voltajı 5-10mv aşağı indirerek test etmeniz yeterli. Stabil olmadığı, sürücü veya uygulamanın çöktüğü noktayı bulduğunuzda 20mv civarı yukarı çekip bırakırsınız, büyük ihtimalle sorun yaşatmaz. Yine de yaşatırsa sorun yaşadıkça 5-10mv yukarı doğru çekersiniz. Bir kez doğru noktaya oturduktan sonra bir daha dokunmanıza gerek yok zaten.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim

Macunla beraber pedleri de mi değiştirdin

Daha doğrusu bilgisayarcıya yaptırdım. macunu kendim götürdüm pedleri kendisi değişti
pedler orijinalden kalın olduğu için blok chipe olması gerektiği gibi temas edemiyor. Elinde artık orijinal pedler de olmadığı için işin biraz zor

Geri