Qd OLED Lekesi ve Temizliği

xewrld

80+
Reaksiyon skoru
6
WhatsApp Image 2026-08-08 at 07.25.41.webp

her zamanki gibi monitörümü distille su ve mikrofiber bezimle siliyordum bezin bir tarafına distille su döktüm bastırmadan her zaman olduğu gibi temizledim sonra kuru tarafıyla kuruladım ama böyle leke kaldı ne yapacağımı bilmiyorum etanol alkol falan mı almam lazım?

@Tayfunns Bundan bahsediyorum.Oledde ki bu temizlik sorunları..
ne yapmalıyım hocam distille su ve yeni mikrofiber bez ile geçer mi yoksa %70 etanol bulmali miyim leke nemin ekranda kalıp buharlaşmasından olmuş gibi geldi çünkü sildigim bütün bölge leke oldu

ne yapmalıyım hocam distille su ve yeni mikrofiber bez ile geçer mi yoksa %70 etanol bulmali miyim leke nemin ekranda kalıp buharlaşmasından olmuş gibi geldi çünkü sildigim bütün bölge leke oldu
Oled konusunda tavsiye verecek kadar bilgili değilim.Müsait olunca etiketlediğim beyefendi ilgilenir sizinle

Alıntıyı görüntüle

her zamanki gibi monitörümü distille su ve mikrofiber bezimle siliyordum bezin bir tarafına distille su döktüm bastırmadan her zaman olduğu gibi temizledim sonra kuru tarafıyla kuruladım ama böyle leke kaldı ne yapacağımı bilmiyorum etanol alkol falan mı almam lazım?
Bendede qd oled monitor var ve bende aynı sıkıntıyı cekiyom bu tarz mönitorlerin galiba temizlik konusunda sıkıntılı not:leke cıkmıyor diye bastıra bastıra silmeyin iyi bişey degilmiş diye okudum bi yerde

Bendede qd oled monitor var ve bende aynı sıkıntıyı cekiyom bu tarz mönitorlerin galiba temizlik konusunda sıkıntılı not:leke cıkmıyor diye bastıra bastıra silmeyin iyi bişey degilmiş diye okudum bi yerde
bu temizliğin ideali falan yok mu böyle uğraşıp durucaz mı

@Tayfunns Bundan bahsediyorum.Oledde ki bu temizlik sorunları..
Maalesef qd oled problemi her zaman ki gibi leke şikayeti alıstık.
Alıntıyı görüntüle

Bez olarak bunu kullan kutudan cıkan bez kalitesiz. En az 2 tane tercihen 3 tane bez lazım. %70 Ethanol veya %70 IPA lazım. Tercihen ethanol. Bu samsung, Gigabyte, MSI gibi markaların önerdiği yöntem. Ayrıca incelemeciler de bu şekilde temizliyor.

1- Oled ekranın fişini çekin.
2-Monitörün soğuk olduğundan ve piksel yenileme yapmadığından emin olun.
3- Temiz ve kuru mikrofiber bez ile ekranın nazikçe tozlarını alın.
4- %70'lik etanol veya %70'lik izopropil alkolü başka bir beze (daha önce tozunu almak için kullandığınız bez değil) 1-2 kez püskürtün, ardından ekranı soldan sağa doğru silin.
5- Ekranın kurumasını bekleyin.
6-Ardından yeni ve temiz bir mikrofiber bez ile ekranı tekrar silin.

Not: Ekrana püskürtmeyin.

Maalesef qd oled problemi her zaman ki gibi leke şikayeti alıstık.

Bez olarak bunu kullan kutudan cıkan bez kalitesiz. En az 2 tane tercihen 3 tane bez lazım. %70 Ethanol veya %70 IPA lazım. Tercihen ethanol. Bu samsung, Gigabyte, MSI gibi markaların önerdiği yöntem. Ayrıca incelemeciler de bu şekilde temizliyor.

1- Oled ekranın fişini çekin.
2-Monitörün soğuk olduğundan ve piksel yenileme yapmadığından emin olun.
3- Temiz ve kuru mikrofiber bez ile ekranın nazikçe tozlarını alın.
4- %70'lik etanol veya %70'lik izopropil alkolü başka bir beze (daha önce tozunu almak için kullandığınız bez değil) 1-2 kez püskürtün, ardından ekranı soldan sağa doğru silin.
5- Ekranın kurumasını bekleyin.
6-Ardından yeni ve temiz bir mikrofiber bez ile ekranı tekrar silin.

Not: Ekrana püskürtmeyin.
internetteki %70 etanol veya %70 izopropil alkollere nasıl güvenirim eczanelerde bulamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

internetteki %70 etanol veya %70 izopropil alkollere nasıl güvenirim eczanelerde bulamadım
birde bu lekenin ekranda ne kadar süre kalması sıkıntı oluşturur?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,155
Üyeler
201,420
Son üye
je3em
Geri