1080ti fazla overrated yaptıgı bisey yok. En underrated kart 2080ti bence5090 bile 8-10 sene dayanmaz oyun yapımcıları optimize etmiyorlar gtx 1080ti gibi uzun ömürlü olmaz bu gidişle son nesil de olsa
Allah yardımcımız olsun hepimizin hocam, ne diyebiliriz ki.aynı dert bende de var ve günlerdir araştırma yapıyorum. bir gün diyorum ki 9070 xt alıp sonraki serileri bekleyeyim bir de maddiyatı toparlayayım(çünkü önümde bir düğünüm var) bir yandan da diyorum ki almışken tam alayım 5080 için fırsat kollayayım. ey para gözün kör olsun
VRAM artınca ömür artmıyor. Nasıl donanımlar kendi arasında dar boğaza maruz kalıyorsa bir süre sonra yapılacak iş, işlenen veriden zor hale gelip işlem gücü darboğaz yapar. Bant genişliği ve çekirdeğin işleyeceği işlemgücünü vram büyüklüğü ile kompanse edemezsin.Doğrudur ama ben sık sistem upgrade eden birisi değilim, şuanda da 10 yıllık PC kullanıyorum. Alacağım PC 8-10 yıl belki hayal gibi geliyor da düşüreyim, 6-7 yıl götürse yeter diyeyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Görünen öyle, ben de düşüreyim o zaman 6-7 yıl götürse yeter diyeyim ama 6000 serisinde VRAM’in arttırılacağını ve daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum, bu durumda 9070XT alıp geçiş dönemi gibi kullanmak daha mantıklı değil midir? Direk 5080 mi almak lazım?
Alırsam sadece geçiş dönemi gibi kullanacağım sonrasında 6000 serisi çıktığında 6080 alabilirim mesela uzun ömürlü olacağını düşünüyorum, 5080’in VRAM’ine güvenemiyorum çok da hocam.
F/P performans bakınca dediğiniz doğru hocam ama benim gibi sık upgrade etmeyen biriyseniz alabileceğiniz en üst seviye kartı almak bence daha iyidir. Sık upgrade yapan insanlara bir şey demiyorum ama onlar için haklısınız.Bende 5070 ti var ve bir ara 5080 almaya kafaya koymuştum ama gerek yok uğraştığına değmez yani. 5070 Ti al geç derim. 9070 xt veya 5070 ti alıp geçebilirsin. Bu kartlar seni uzun süre götürür. 5070 Ti kaldıramadığı oyunu 5080 nasıl kaldıracak zaten aralarında %15 performans farkı var yani değmez kısaca.
Doğru hocam ama VRAM en yüzeysel kısmı diyebilirim. Bugün bile 16 GB VRAM'in sınırına gelmiş oyunlar var demek istediğim 4K'da VRAM yüksek olursa insanın kafasının daha rahat olacağı.VRAM artınca ömür artmıyor. Nasıl donanımlar kendi arasında dar boğaza maruz kalıyorsa bir süre sonra yapılacak iş, işlenen veriden zor hale gelip işlem gücü darboğaz yapar. Bant genişliği ve çekirdeğin işleyeceği işlemgücünü vram büyüklüğü ile kompanse edemezsin.
amin amin muhtemelen gpu hariç diğer bileşenler için sınırlarımı zorlayacağım gpu için 9070xt çekip 60 veya 70 serisini bekleyeceğim 5080 için güzel indirim ve taksit imkanı yakalamak çok zor gibiAllah yardımcımız olsun hepimizin hocam, ne diyebiliriz ki.
Sıkıştırma teknolojileri geliştikçe 16 GB olmasının önemi kalmayacak. En azından Kağıt üstünde açıklanan bunlar. Bana sorarsan süper alacak param varsa süperi beklemeden kartımı alırım keyfime bakarım satar süper'e geçerim.F/P performans bakınca dediğiniz doğru hocam ama benim gibi sık upgrade etmeyen biriyseniz alabileceğiniz en üst seviye kartı almak bence daha iyidir. Sık upgrade yapan insanlara bir şey demiyorum ama onlar için haklısınız.
Doğru hocam ama VRAM en yüzeysel kısmı diyebilirim. Bugün bile 16 GB VRAM'in sınırına gelmiş oyunlar var demek istediğim 4K'da VRAM yüksek olursa insanın kafasının daha rahat olacağı.
onun için dememiştim zamanının amiral gemisi günümüzde hala 1080p 60 fps rahat oynatıyor neredeyse bir çok oyunu1080ti fazla overrated yaptıgı bisey yok. En underrated kart 2080ti bence
Hocam teknoloji eskisi bi değil artık yavaş ilerlemiyor her seride farklı farklı özellikler sunuyorlar eskisi gibi en güçlüsünü alayım 10 sene kullanayım derdi bitti. 50 serisi haric diğer serilere bakarsanız daha iyi anlarsınız önceki seri ile olan farkı. Bence top tier bir gpu almaktansa 5070ti 9070xt gibi bir gpu alıp kalan parayıda altına atın her yrni seri geldiğinde yine 70ti dır vs dir geçersiniz. Geri kalmamak icin.F/P performans bakınca dediğiniz doğru hocam ama benim gibi sık upgrade etmeyen biriyseniz alabileceğiniz en üst seviye kartı almak bence daha iyidir. Sık upgrade yapan insanlara bir şey demiyorum ama onlar için haklısınız.
Doğru hocam ama VRAM en yüzeysel kısmı diyebilirim. Bugün bile 16 GB VRAM'in sınırına gelmiş oyunlar var demek istediğim 4K'da VRAM yüksek olursa insanın kafasının daha rahat olacağı.
Anladım, bu da bana mantıklı geliyor işte. 5080 alırım, 1-2 sene sonra superler çıktığında ona geçerim yada 6000 serisi çıkar ona geçerim bakarım ama dediğim gibi %10 bir performans farkı için bence değmez sırf yeni nesil diye. %30-50 bir fark olursa değeceğini düşünüyorum bu upgrade'in. Birde ek olarak RT ve PT canavarı bir kart çıkarırlarsa %20-30 performans farkına da değer diyorum kendimce. Bilmiyorum haksız mıyım ama.Sıkıştırma teknolojileri geliştikçe 16 GB olmasının önemi kalmayacak. En azından Kağıt üstünde açıklanan bunlar. Bana sorarsan süper alacak param varsa süperi beklemeden kartımı alırım keyfime bakarım satar süper'e geçerim.
Doğru hocam da nakit alacak olsam haklısınız ama kredi kartı ile alacağım için bu dediğinize uyamıyorum. Dediğim gibi %10-15 bir performans farkı olursa sırf 6000 serisi diye upgrade etmek bana saçma gelir ama %20-30 artı olarak RT-PT canavarı bir şey çıkarırlarsa 6080'i işte o zaman upgrade'e de değeceğini düşünüyorum.Hocam teknoloji eskisi bi değil artık yavaş ilerlemiyor her seride farklı farklı özellikler sunuyorlar eskisi gibi en güçlüsünü alayım 10 sene kullanayım derdi bitti. 50 serisi haric diğer serilere bakarsanız daha iyi anlarsınız önceki seri ile olan farkı. Bence top tier bir gpu almaktansa 5070ti 9070xt gibi bir gpu alıp kalan parayıda altına atın her yrni seri geldiğinde yine 70ti dır vs dir geçersiniz. Geri kalmamak icin.
Bununla ilgili olarak 9070XT'yi satmanın da zor olabileceğini duydum. 5080 alıp sonrasında dediğim gibi yapmak da mantıklı olabilir hocam.amin amin muhtemelen gpu hariç diğer bileşenler için sınırlarımı zorlayacağım gpu için 9070xt çekip 60 veya 70 serisini bekleyeceğim 5080 için güzel indirim ve taksit imkanı yakalamak çok zor gibi
Sık upgrade yapmasan bile 5070 Ti ile 5080 arasındaki farkı hissetmezsin. Dediğim gibi 5070 Ti ın kaldırmadığı oyunu 5080 nasıl kaldıracak aradaki performans farkı %15.F/P performans bakınca dediğiniz doğru hocam ama benim gibi sık upgrade etmeyen biriyseniz alabileceğiniz en üst seviye kartı almak bence daha iyidir. Sık upgrade yapan insanlara bir şey demiyorum ama onlar için haklısınız.
Tamam hocam da böyle baktıktan sonra 9070XT daha mantıklı geliyor insana. Sonuçta %20 performans farkı için niye %100'den fazla bir fiyat farkı ödeyim ki der insan ama oldu ki upgrade edemedik yada ne bileyim maddi durum uyuşmadı o durumda 5080 elimde kalmış olur ve en kötüsü bugün 60K'ya satılıyor sarı sitede. Az önce bir araştırma yaptım da. 9070XT ise 25-30K civarına satılıyor yine aynı şekilde. Dediğim gibi 5080 uzun ömür açısından bir tık daha ön planda bana kalırsa. 5070Ti ile aynı seviyede olduğunu düşünmüyorum. Best tier olarak 5080-5090 gösteriliyor.Sık upgrade yapmasan bile 5070 Ti ile 5080 arasındaki farkı hissetmezsin. Dediğim gibi 5070 Ti ın kaldırmadığı oyunu 5080 nasıl kaldıracak aradaki performans farkı %15.