Ryzen 7 9800x3d-RTX 5080 mi RX 9070 XT Alıp 6000 Serisini Beklemek mi ?

5080 Super gelince karar vermek daha iyi Zaten çıkacak mı belli deil

Ama 7080 ☠️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama adam onu kastediyormuş gibi Bi yorumunu tekrar oku 48gb vram olduğunu bende biliyorum Ama adam yapay zeka şirketimi kuracak ?

Adam resmen oyun için 3090 ti al 2 tane diyor
Aslında gerçekten çok yüksek performansı veriyor, artık 5 yıllık kart olmasa yapılmayacak şey degil. Fiyatı adamakıllı olsa mesela 2x4090 bence okay. Ama 3090 çok eski. Yapay zeka şirketi ile alakası yok 5080 fiyatından ucuza geliyordur, önemli olan fiyatı.

Aslında gerçekten çok yüksek performansı veriyor, artık 5 yıllık kart olmasa yapılmayacak şey degil. Fiyatı adamakıllı olsa mesela 2x4090 bence okay. Ama 3090 çok eski. Yapay zeka şirketi ile alakası yok 5080 fiyatından ucuza geliyordur, önemli olan fiyatı.
Hayır olay O deil adam Bir oyunda 2 ekran kartını kullanabileceğini Ve vramların birleşeceğini Söylüyor 48gb vram dan 2x3090 ti ve (hocam bence mantıklı oyunda fps farkı 10 dan fazla olmaz ama) Cümlesinden anlayabiliyoruz

Hayır olay O deil adam Bir oyunda 2 ekran kartını kullanabileceğini Ve vramların birleşeceğini Söylüyor 48gb vram dan 2x3090 ti ve (hocam bence mantıklı oyunda fps farkı 10 dan fazla olmaz ama) Cümlesinden anlayabiliyoruz
Elemanın ne dediğini bir bırakır mısın? Sadece fikri tartışır mısın? Yok şunu dedi yok bunu dedi onun bilgi eksiği olduğu zaten belli bırak o yorumu. Gamers Nexus'un 2x3090 benchmsrk videosu var bildiğim kadarı ile. İzleyebilirsin. Düz 3090'a kıyasla %50'ye yakın performans farkı var. Ama o dönemin işlemcilerin hiçbiri 2x3090 besleyecek güçte değildi ve bu yüzden darboğaz etkisi de var. Net söyleyebilirim, günümüz işlemcileri ile 2x3090 saf güçte inanılmaz bir şey olur.

Elemanın ne dediğini bir bırakır mısın? Sadece fikri tartışır mısın? Yok şunu dedi yok bunu dedi onun bilgi eksiği olduğu zaten belli bırak o yorumu. Gamers Nexus'un 2x3090 benchmsrk videosu var bildiğim kadarı ile. İzleyebilirsin. Düz 3090'a kıyasla %50'ye yakın performans farkı var. Ama o dönemin işlemcilerin hiçbiri 2x3090 besleyecek güçte değildi ve bu yüzden darboğaz etkisi de var. Net söyleyebilirim, günümüz işlemcileri ile 2x3090 saf güçte inanılmaz bir şey olur.
Buna okeyim Zaten ki Bro Benim tartışmayı açmam Bu adam Onun dediği bilgi eksikliği diyorsan Aynı fikirdeyiz ve olmalıyız zaten

Ama evet İyi olur buna karşı çıkmadım zaten Adamın Oyun konusunda yaptığı saçma yoruma karşı çıktım (2x3090 ti 2kat güç 2 kat vram 48gb vram kullanmak) (OYUNDA)

1786179345845.webp

SEN ATEŞ VERĞĞ BEN TAŞ VERĞĞĞ

Hocam bu düşüncelere girersen çılgın çıkarsın. Hayat bir tane imkanın varsa al kullan. 5080 daha iyi çıkabilirdi fakat yapmadılar. Bence potansiyelini en az gösterdikleri 80 serisi bu ama hala çok yeterli bir kart ve uzun senelerde üzmez. İş artık mfg tarafına kayıyor. Yeni çıkacak karta 20-24 gb ram takıp %10 iyileştirme ile çok daha yüksek fiyata satacaklar. Hatta artan ram fiyatlarından dolayı "alın size NTC'yi çıkarttık o yüzden 6080'e 16gb ram koyduk ama 4k oyunlarda 8gb ram kullanıyor" diye bile pazarlayabilirler. Demem o ki geleceği bilemiyoruz ne getirir bilemiyoruz, o yüzden alıp kullanmaya bak.
Ya şu da aklıma yatmadı değil bakın, bizim ülkemizde malum bugün aldığın kâr gözüyle bakılıyor. Şuan 5080 alıp yeni kartlar çıktığında duruma göre tabii müsaitliğe, maddi duruma göre 5080'i satıp yeni kartlardan mesela 6080 alıp birde PSU upgrade etmek de mantıklı gelmeye başladı. Oldu ki maddi durum el vermedi, 5080 elimde kalmış olur. Çünkü denilen doğru. Bir, iki seneye ne olur kimse kestiremiyor ama dediğim gibi 150 bin civarı olursa VRAM'de yüksek olursa hatrı sayılır performans farkı olursa 5080'den 6080'e yada yeni nesil ne olursa muadil diyeyim ona upgrade etmek de mantıklı geliyor. %10 bir fark olursa bence 5080'i upgrade etmeye değmez diye düşünüyorum.

Ya şu da aklıma yatmadı değil bakın, bizim ülkemizde malum bugün aldığın kâr gözüyle bakılıyor. Şuan 5080 alıp yeni kartlar çıktığında duruma göre tabii müsaitliğe, maddi duruma göre 5080'i satıp yeni kartlardan mesela 6080 alıp birde PSU upgrade etmek de mantıklı gelmeye başladı. Oldu ki maddi durum el vermedi, 5080 elimde kalmış olur. Çünkü denilen doğru. Bir, iki seneye ne olur kimse kestiremiyor ama dediğim gibi 150 bin civarı olursa VRAM'de yüksek olursa hatrı sayılır performans farkı olursa 5080'den 6080'e yada yeni nesil ne olursa muadil diyeyim ona upgrade etmek de mantıklı geliyor.
150k Olması mümkün Deil Max 120k 110k ya satılır 6080 çıkarsa Ama asus rog filan arıyorsan onlar 130-150k olabilir tabi
Eşit fiyat bile olabilir 60 serisi oldu diye Pahalı satacaklar diye bir şey yok

30 serisi ve 40 serisinde gördük

Hiçbir şey olmaz hatta drop manyagı olur. Günümüz oyunlarında sli destegi yok driverlarda sli destegi yok 3000 serisinden sonra kaldırıldı.

150k Olması mümkün Deil Max 120k 110k ya satılır 6080 çıkarsa Ama asus rog filan arıyorsan onlar 130-150k olabilir tabi
Yok yahu MSI gibi bir şey bakarım ama yeni kartlarda dediğim gibi %30-50 falan bir performans farkı olursa ben 5080'in 95.000'e satıldığı yerde 6080'in 110-120K'ya satılmasını biraz hayali buluyorum. Tabii kişisel fikrim ve varsayım bunlar ama günümüz şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda sanki biraz hayali geldi bana ve 150K gibi bir bütçe verip PSU için de dediğim gibi 10-15-20 civarı bir bütçe ayırabilirim diye düşündüm ama dediğim gibi performansına bakıp ona göre yorum yapmak daha mantıklı olur, %10 performans farkı var ise sırf yeni nesil diye 6080 almak da bana saçma geliyor biraz. Kafamı kurcalayan bir durum da benim PSU(Enermax Revolution III 850W 80+ Gold) alacağım 5080 ve sistemi kaldırır değil mi? Power spike durumundan dolayı biraz endişelenmiştim ama. Lian Li Strimmer Wireless düşünüyordum anakart ve ekran kartı için ama 5080 gibi üst düzey kartlara önerilmediğini gördüm çünkü anlık çok güç çekebiliyormuş, çok sağlıklı olmayabilir diye duydum. Bende RGB için parçayı riske atmayı doğru bulmuyorum yani böyle bir durum var ise eğer.

Yok yahu MSI gibi bir şey bakarım ama yeni kartlarda dediğim gibi %30-50 falan bir performans farkı olursa ben 5080'in 95.000'e satıldığı yerde 6080'in 110-120K'ya satılmasını biraz hayali buluyorum. Tabii kişisel fikrim ve varsayım bunlar ama günümüz şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda sanki biraz hayali geldi bana ve 150K gibi bir bütçe verip PSU için de dediğim gibi 10-15-20 civarı bir bütçe ayırabilirim diye düşündüm ama dediğim gibi performansına bakıp ona göre yorum yapmak daha mantıklı olur, %10 performans farkı var ise sırf yeni nesil diye 6080 almak da bana saçma geliyor biraz. Kafamı kurcalayan bir durum da benim PSU(Enermax Revolution III 850W 80+ Gold) alacağım 5080 ve sistemi kaldırır değil mi? Power spike durumundan dolayı biraz endişelenmiştim ama. Lian Li Strimmer Wireless düşünüyordum anakart ve ekran kartı için ama 5080 gibi üst düzey kartlara önerilmediğini gördüm çünkü anlık çok güç çekebiliyormuş, çok sağlıklı olmayabilir diye duydum. Bende RGB için parçayı riske atmayı doğru bulmuyorum yani böyle bir durum var ise eğer.
Ona bakarsan 30 serisinin yıllarında 3060 la 5060 aynı Fiyata satılıyordu Aralarında Performans farkı devasa ?

Teknoloji geliştiği için güçlü olduğu için Fiyat artacak diye bir şey Yok 5080 super çıkarsada Fiyat artmaya bilir Ya hafif artar %10-15 ya hiç artmaz yada Düşedebilir

4080 super 4070 ti super de Örneğini gördük

Ona bakarsan 30 serisinin yıllarında 3060 la 5060 aynı Fiyata satılıyordu Aralarında Performans farkı devasa ?

Teknoloji geliştiği için güçlü olduğu için Fiyat artacak diye bir şey Yok 5080 super çıkarsada Fiyat artmaya bilir Ya hafif artar %10-15 ya hiç artmaz yada Düşedebilir

teknoloji aynı zamanda hem daha ulaşılır hem daha ulaşılmaz oluyor :unsure:

aynı dert bende de var ve günlerdir araştırma yapıyorum. bir gün diyorum ki 9070 xt alıp sonraki serileri bekleyeyim bir de maddiyatı toparlayayım(çünkü önümde bir düğünüm var) bir yandan da diyorum ki almışken tam alayım 5080 için fırsat kollayayım. ey para gözün kör olsun

Kaçırdıgın nokta 3000 serisi zamanında da ram değil gpu krizi vardı ondan ekran kartları şahane +18 fiyatlardan satılıyordu. Bugünki 5060 fiyatı ile o günki 3060 fiyatını endeksleyemezsin. Ram krizinin ortasında 2 gblık bellekleri bırakıp 3gblık belleklere geçecekler ve daha ucuz satacaklar ha😃 imkanı yok

Geri