İşin Sonunda Aç Kalır Mıyım?

theGladyator01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,132
Arkadaşlar benim 100k hedefim vardı malum ben ben olduğum için tekrar başaramadım 240 bine girdim ama sıralamam ne olursa olsun her türlü elektrik elektronik mühendisliği yazacaktım birkaç yere sıralamam tutuyor ve ailem de illa yazıp gitmemi istiyor açıkçası bende gidip gitmemek arasında kararsızım. Ben odtü itü ytü gibi üniversiteleri mezuna kalıp 1 sene daha hayvan gibi çalışsamda kazanamam zaten bu nedenle bu sene birkaç yer yazdım.
1000009149.webp

Tercihler hakkında yorumunuzu almak isterim , şimdiden teşekkürler.

Türk japon 40 binle falan kapatır o iyi gerisi çek sifonu gitsin

Mühendislik bir okyanus ben kolay kolay işsiz kalınacağını aç kalınacağını sanmıyorum. Kendine ne katarsan kâr olarak dönüyor. Üniversiteden dolayı diploma farkı network farkı elbet olur senin ekstra çabalayıp bu farki kapatman lazim. Öyle dağlar kadar bir farkta değil yani itüdeki adam mühendis sen amele olmuyon. Elazığ fırat üniversitesi mühendislik bölümleri için hocalarının iyi olduğu söyleniyor. Malatya İnönü mühendislik için pek bilgim yok. Malatyaya gelirsen bir kayısı ısmarlarız.

Mühendislik bir okyanus ben kolay kolay işsiz kalınacağını aç kalınacağını sanmıyorum. Kendine ne katarsan kâr olarak dönüyor. Üniversiteden dolayı diploma farkı network farkı elbet olur senin ekstra çabalayıp bu farki kapatman lazim. Öyle dağlar kadar bir farkta değil yani itüdeki adam mühendis sen amele olmuyon. Elazığ fırat üniversitesi mühendislik bölümleri için hocalarının iyi olduğu söyleniyor. Malatya İnönü mühendislik için pek bilgim yok. Malatyaya gelirsen bir kayısı ısmarlarız.
Eyvallah hocam🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Niğde de sürekli gelişiyormuş hocam profesörleri labovatuvarları vesaire var diyorlar Niğde de olabilir belki hocam.

Arkadaşlar benim 100k hedefim vardı malum ben ben olduğum için tekrar başaramadım 240 bine girdim ama sıralamam ne olursa olsun her türlü elektrik elektronik mühendisliği yazacaktım birkaç yere sıralamam tutuyor ve ailem de illa yazıp gitmemi istiyor açıkçası bende gidip gitmemek arasında kararsızım. Ben odtü itü ytü gibi üniversiteleri mezuna kalıp 1 sene daha hayvan gibi çalışsamda kazanamam zaten bu nedenle bu sene birkaç yer yazdım.Alıntıyı görüntüle
Hocam yanlış anlama ama Japon hariç diğerleri ossuruk.

Mühendislik mi okuyorsunuz?
Bu sene Anadolu ya da Gazi Üni de Uçak Teknisyenliğini okuyacağım. Size tavsiye veri yeyim 2 abim de makine mühendisliği bana zorla Teknisyenlik okutur sular sebebi ise fabrika da ya da her de çalışacaksanız müğendisten 2 , 2,5 kat daha maaş alıcaksınız ve kontrol siz de olacak. Ben meslek lisesi mezunun olduğum dan puanım biraz daha yatkın dı. Eğer müğendislik hedefiniz varsa okuyabilirsiniz ama ben şahsen istanbul kocaeli izmir eskişehir ankara gibi yerleri seçerim. Sebebi ise network arkadaş çevresi sosyal aktivite konum ulaşabilirligi gibi binbir çok faktör ve + ları var dır tabi sizin seçiminiz.ünkü sizin okuyacağınız Japon hariç . Network ya da başka bir şey kazandırmicak oraya herkes 0 dan başlayıp geliyor ama dediğim Üni de binbir çok + nız olacak. Malesef gerçekler artık böyle bir sürü sıradan mezun müğendis var hocam seçim sizin. Detaylı konuşmak isterseniz insta veririm size yardımcımolurum.

Bu sene Anadolu ya da Gazi Üni de Uçak Teknisyenliğini okuyacağım. Size tavsiye veri yeyim 2 abim de makine mühendisliği bana zorla Teknisyenlik okutur sular sebebi ise fabrika da ya da her de çalışacaksanız müğendisten 2 , 2,5 kat daha maaş alıcaksınız ve kontrol siz de olacak. Ben meslek lisesi mezunun olduğum dan puanım biraz daha yatkın dı. Eğer müğendislik hedefiniz varsa okuyabilirsiniz ama ben şahsen istanbul kocaeli izmir eskişehir ankara gibi yerleri seçerim. Sebebi ise network arkadaş çevresi sosyal aktivite konum ulaşabilirligi gibi binbir çok faktör ve + ları var dır tabi sizin seçiminiz.ünkü sizin okuyacağınız Japon hariç . Network ya da başka bir şey kazandırmicak oraya herkes 0 dan başlayıp geliyor ama dediğim Üni de binbir çok + nız olacak. Malesef gerçekler artık böyle bir sürü sıradan mezun müğendis var hocam seçim sizin. Detaylı konuşmak isterseniz insta mveririm size yardımcımolurum.
O üniversitelere puanım yetmez. Herkes 1 agızdan bir şey söylüyor asker ol diyen var klima tamir et diyen bile var. Benim hedefim EEM olmaktı klima tamirciliğine kadar düştüm🙂. EEM nin de geleceği var diyorlar nasibin hangi şehirde nasıl olacağını bilemeyiz hocam sonuçta işe alımda çoğunlukla kimin hangi üniversiteden geldiğine değil donanımına bakılıyor. Ben araştırdım daha çok öğrenci şehirlerini seçtim bence bu Üniversiteler çokta kötü tercihler değil zaten mezuna kalma ihtimalim de var EEM ye bu yıl daha çok talep olacak diyorlar.

O üniversitelere puanım yetmez. Herkes 1 agızdan bir şey söylüyor asker ol diyen var klima tamir et diyen bile var. Benim hedefim EEM olmaktı klima tamirciliğine kadar düştüm🙂. EEM nin de geleceği var diyorlar nasibin hangi şehirde nasıl olacağını bilemeyiz hocam sonuçta işe alımda çoğunlukla kimin hangi üniversiteden geldiğine değil donanımına bakılıyor. Ben araştırdım daha çok öğrenci şehirlerini seçtim bence bu Üniversiteler çokta kötü tercihler değil zaten mezuna kalma ihtimalim de var EEM ye bu yıl daha çok talep olacak diyorlar.
Deddiginiz doğru ama maalesef gerçek hayata bunlar işlemiyor. Müğendis likte bakmazlar yeni mezun olmuş adama Teknisyen de bakılır 2 si çok farklı alanlar. EEM okuyabilirseniz okuyun ölümsüz meslek. Ama dediğim gibi iş alımı nasıl bilmiyorum sadece okuyup direkt işe almıyorlar. Benim kuzenim Makine Müğendisi EEM kadar değerli bir meslek adam da İngilizce C1 Almanca B2 vardı ona rağmen 1 yıl sürün dü iş bulmak için en son normal bir fabrika da tecrübe kazanmak için şuan çalışıyor . Yani dediğim gibi eğer gerçekten seviyorsan ve tecrübe kazanmayı hedefliyorsan yap. Ama direkt salacak sana abi iş yok fln dememelisin. O direkt işe girenler ya sayısı sayesin de ya babası sayesin de giydiriyor lar ve başlangıç oalrak 50k alıyor lar. Malesef yine gerçek hayatın ve ülkenin problem leri yüzüne vuruluyor

Deddiginiz doğru ama maalesef gerçek hayata bunlar işlemiyor. Müğendis likte bakmazlar yeni mezun olmuş adama Teknisyen de bakılır 2 si çok farklı alanlar. EEM okuyabilirseniz okuyun ölümsüz meslek. Ama dediğim gibi iş alımı nasıl bilmiyorum sadece okuyup direkt işe almıyorlar. Benim kuzenim Makine Müğendisi EEM kadar değerli bir meslek adam da İngilizce C1 Almanca B2 vardı ona rağmen 1 yıl sürün dü iş bulmak için en son normal bir fabrika da tecrübe kazanmak için şuan çalışıyor . Yani dediğim gibi eğer gerçekten seviyorsan ve tecrübe kazanmayı hedefliyorsan yap. Ama direkt salacak sana abi iş yok fln dememelisin. O direkt işe girenler ya sayısı sayesin de ya babası sayesin de giydiriyor lar ve başlangıç oalrak 50k alıyor lar. Malesef yine gerçek hayatın ve ülkenin problem leri yüzüne vuruluyor
Dedikleriniz doğru hocam zaten böyle bir ülkede mühendisliğin değer görmesini bekleyemeyiz😄. Bu benim geleceğim ve hedefim hocam ne olursa olsun denemek istiyorum bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.

Arkadaşlar benim 100k hedefim vardı malum ben ben olduğum için tekrar başaramadım 240 bine girdim ama sıralamam ne olursa olsun her türlü elektrik elektronik mühendisliği yazacaktım birkaç yere sıralamam tutuyor ve ailem de illa yazıp gitmemi istiyor açıkçası bende gidip gitmemek arasında kararsızım. Ben odtü itü ytü gibi üniversiteleri mezuna kalıp 1 sene daha hayvan gibi çalışsamda kazanamam zaten bu nedenle bu sene birkaç yer yazdım.Alıntıyı görüntüle
Hangisi gelir bilemiyorum ama EEM okuyorum varsa sorun cevaplarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,346
Üyeler
201,182
Son üye
eyuphan7575

Geri