BagetEkmek
80+
- Reaksiyon skoru
- 94
Merhaba arkadaşlar,
GTA Vice City Next Gen Edition modunu indirdim ve oyunun klasöründeki dosyaları VirusTotal üzerinde tarattığımda zararlı yazılım uyarıları aldım.
Özellikle şu dosyalar güvenlik taramasında virüslü/riskli olarak bayraklanıyor:
vcNElaunch.exe(veya vcNElaunchfuckT2.exe)
d3d9.dll
dsound.dll
LaunchGTAIV.exe
paul.dll
rld.dll
(VirusTotal tarama sonucunun ekran görüntüsünü de ekte paylaşıyorum.)
Hem GTA IV hem de GTA Vice City oyunlarına kütüphanemde orijinal olarak sahibim. Amacım korsan oynamak değil, sadece bu modu deneyimlemek. Ancak bu kadar fazla sistem dosyasında ve launcher'da virüs uyarısı çıkması kafamı karıştırdı.
Bu dosyaların (özellikle rld.dll, dsound.dll ve launcher'ın) virüslü çıkması modun crack/bypass yapısından kaynaklı bir yanlış alarm (false positive) mıdır, yoksa sisteme gerçekten zararlı bulaşma riski var mı?
Bu modu kurup inceleyen veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
GTA Vice City Next Gen Edition modunu indirdim ve oyunun klasöründeki dosyaları VirusTotal üzerinde tarattığımda zararlı yazılım uyarıları aldım.
Özellikle şu dosyalar güvenlik taramasında virüslü/riskli olarak bayraklanıyor:
vcNElaunch.exe(veya vcNElaunchfuckT2.exe)
d3d9.dll
dsound.dll
LaunchGTAIV.exe
paul.dll
rld.dll
(VirusTotal tarama sonucunun ekran görüntüsünü de ekte paylaşıyorum.)
Hem GTA IV hem de GTA Vice City oyunlarına kütüphanemde orijinal olarak sahibim. Amacım korsan oynamak değil, sadece bu modu deneyimlemek. Ancak bu kadar fazla sistem dosyasında ve launcher'da virüs uyarısı çıkması kafamı karıştırdı.
Bu dosyaların (özellikle rld.dll, dsound.dll ve launcher'ın) virüslü çıkması modun crack/bypass yapısından kaynaklı bir yanlış alarm (false positive) mıdır, yoksa sisteme gerçekten zararlı bulaşma riski var mı?
Bu modu kurup inceleyen veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Ekler
-
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112034.webp70.4 KB · Hit: 21 -
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112113.webp33.7 KB · Hit: 19 -
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112132.webp26.2 KB · Hit: 15 -
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112151.webp53.7 KB · Hit: 12 -
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112204.webp36 KB · Hit: 10 -
Ekran görüntüsü 2026-08-09 112236.webp60.1 KB · Hit: 19