ayranli_tuz
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,622
Bunu alacağınıza tcl miniled alin hdr rahatça kullanırsınız
Bunda trueblack400 bile yok
G5 14,15K olması gereken bir monitör standart 0 indirim fiyatı 18K. Yani 17.099 bu monitör için çokta bir indirim değil.yanlış monitörle karışiırdım galiba
Sabah aydınlık ortamda dediğiniz mantıklı olabilir ama akşam karanlık ortamda OLED kendini direkt belli ediyorBunu alacağınıza tcl miniled alin hdr rahatça kullanırsınız
Bunun hdr ı karanlikta tatmin etmezSabah aydınlık ortamda dediğiniz mantıklı olabilir ama akşam karanlık ortamda OLED kendini direkt belli ediyor
Valla ne yalan söyleyeyim 200-250 nit parlaklık sonrası OLED beni kör ediyor. OLED'in parlaklık değeri ile ledlerin parlaklık değerini bir tutamıyorum o yüzden.Bunun hdr ı karanlikta tatmin etmez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Zifiri karanlıkta trueblack400 zor tatmin ediyor
Dediğin sdr kullanım için yeterli hatta 8/50 parlaklıkla kullanıyorum ama hdr için değilValla ne yalan söyleyeyim 200-250 nit parlaklık sonrası OLED beni kör ediyor. OLED'in parlaklık değeri ile ledlerin parlaklık değerini bir tutamıyorum o yüzden.
yahu hocam bu fiyata 360hz alırken neden bunu alalım
İnsallah o bahsettiğin IPS değildiryahu hocam bu fiyata 360hz alırken neden bunu alalım
Konsollar ve TV'ler dışında HDR'ı iyi entegre edebilen veya HDR'a uygun içerik üreten pek yer göremedim o yüzden HDR'ı bayağı zayıf buluyorum monitörler için. Çoğu genel görseli arttırmaktan başka bir şey yapmıyor. Oyunlarda bile bir ton konfigürasyonla uğraşıyorsun sonra ayarladığının düzgün olmadığını farkediyorsun çünkü HDR modunu configlemiş bir mod indirdiğin an fark bariz oluyor.Dediğin sdr kullanım için yeterli hatta 8/50 parlaklıkla kullanıyorum ama hdr için değil
Mesela ekrandaki meşalenin 1000 nite ulaştığı diğer ögelerin 0-90 nit kaldığını düşün
Gerçekteki gibi oluyor
@TayfunnsKonsollar ve TV'ler dışında HDR'ı iyi entegre edebilen veya HDR'a uygun içerik üreten pek yer göremedim o yüzden HDR'ı bayağı zayıf buluyorum monitörler için. Çoğu genel görseli arttırmaktan başka bir şey yapmıyor. Oyunlarda bile bir ton konfigürasyonla uğraşıyorsun sonra ayarladığının düzgün olmadığını farkediyorsun çünkü HDR modunu configlemiş bir mod indirdiğin an fark bariz oluyor.
Genel anlamda HDR, TV + Konsol kullanımı dışında büyük pişmanlık. Çoğunda da uzun süre HDR'la kullanımda göz yorgunluğu yaşadım.
HDR için hem uygun içerik bulmak hem de düzgün HDR ayarı yapmak gereksiz yorucu. Çoğunluk SDR'da takıldığı için de SDR'da en güzel görüntüyü vermek için uğraşıyorlar zaten. O yüzden HDR hiçbir zaman normalleşemeyecek gibi.
3 5 daha koysanız https://www.amazon.nl/dp/B0FR9RDDFF...0FR9RDDFF&linkCode=asn&ascsubtag=Organic&th=1 bu monitörü alırsınız gerek yok samsunga bayılmayaİnsallah o bahsettiğin IPS değildir