Su Tesisatinda 5. Günüm.

bahtsizbedevi23

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,224
Hergün para alırım ya da bahşiş alırım hevesiyle gidiyorum hergün boş dönüyorum hatta bugun 35 tl cebimden verdim iş için. Bu işin sonu İlkkan yedincinin kölelik yömyesi gibi olabilir üstüne ben para verebilirim.

Bugün lüks bir dondurmacinin arızası için malzeme almaya ünlü solcu bir vekilin yapi mağazasına malzeme almaya gittik. Sorun şu ki ustamla benim eşgal o mağazaya aşırı yabancı hatta bizim eşgaller bugun cok berbat. Kutsal damacanadaki Fikret ile Müjdata benziyoruz. Ben komple siyah giydim gözden dolayı güneş gözlüğü taktim fikretin hafif sakallı hali gibiyim. Ustamda da bir ülkücü bıyığı var (ülkücü değil) desenli genç işi beyaz bir tişört giymiş. Yapı mağazasında herkes işini bırakmış bize bakıyor öyle dikkat çekiyoruz ki birde çalışan herkes solcu olunca ustamin bıyıktan dolayı nefretle bakıyorlar. Ustayla işimizi hallettik mağazadan çıktık kahkaha krizine girdik o bana gülüyor ben ona gülüyorum. Sonra dondurmacinin arizasini giderdik yine bahşiş alamadım dondurma verdiler.

Ordan sonra inşaata geçtik güneş gözlüğüyle girdim katlara çıkıyorum alcipancinin çırağı bana gülüyor 50lik boru yoktu dua etsin. Alçıpancılarla sonunda arayı yaptık. Simdi sıvacılar dadandı adam basamaksiz merdivene iskeleyi dayamış bize sırat köprüsü gibi bir yol bırakmış ya geçecen ya aşağı düşecen. Birde diyor usta dikkat et şubatta benim boyacı arkadaşım bu inşaatta tam burdan düştü öldü diyor ekstra strese sokuyor. Bizim inşaatın merdivenleride harbiden can almalik yani.

Hergün para alırım ya da bahşiş alırım hevesiyle gidiyorum hergün boş dönüyorum hatta bugun 35 tl cebimden verdim iş için. Bu işin sonu İlkkan yedincinin kölelik yömyesi gibi olabilir üstüne ben para verebilirim.

Bugün lüks bir dondurmacinin arızası için malzeme almaya ünlü solcu bir vekilin yapi mağazasına malzeme almaya gittik. Sorun şu ki ustamla benim eşgal o mağazaya aşırı yabancı hatta bizim eşgaller bugun cok berbat. Kutsal damacanadaki Fikret ile Müjdata benziyoruz. Ben komple siyah giydim gözden dolayı güneş gözlüğü taktim fikretin hafif sakallı hali gibiyim. Ustamda da bir ülkücü bıyığı var (ülkücü değil) desenli genç işi beyaz bir tişört giymiş. Yapı mağazasında herkes işini bırakmış bize bakıyor öyle dikkat çekiyoruz ki birde çalışan herkes solcu olunca ustamin bıyıktan dolayı nefretle bakıyorlar. Ustayla işimizi hallettik mağazadan çıktık kahkaha krizine girdik o bana gülüyor ben ona gülüyorum. Sonra dondurmacinin arizasini giderdik yine bahşiş alamadım dondurma verdiler.

Ordan sonra inşaata geçtik güneş gözlüğüyle girdim katlara çıkıyorum alcipancinin çırağı bana gülüyor 50lik boru yoktu dua etsin. Alçıpancılarla sonunda arayı yaptık. Simdi sıvacılar dadandı adam basamaksiz merdivene iskeleyi dayamış bize sırat köprüsü gibi bir yol bırakmış ya geçecen ya aşağı düşecen. Birde diyor usta dikkat et şubatta benim boyacı arkadaşım bu inşaatta tam burdan düştü öldü diyor ekstra strese sokuyor. Bizim inşaatın merdivenleride harbiden can almalik yani.
boyacı arkadaşın infoyu vermesi çok epic

çok aç kalmadıkça yapılmaz o iş bide 10 15k bişe alıcam diyon
Bazen sabretmek iyidir. Bizim tarafda gezen ayağa taş takılır derler.
Kısmetinde varsa bir iyi adama denk gelip daha iyi bir iş bulma imkanı var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

35TL`yi sorun ediyorsan O zaman ben yaşamiyim daha iyi.

İşteki bir arkadaş var yük arabası şöförü.
Dedi benim araba büyük senle hızlı gidelim dükkandan 2-3 şey alıp dönelim.

Dükkanın yanında durdum aldık döndük neyse. Dün 1200TL civarında ceza geldi arabayı dükkan yanında durdurduğum için.
Tıpış tıpış da ödedim tabi napıcam :kekw:

Son düzenleme:

Dükkanın yanında durdum aldık döndük neyse. Dün 1200TL civarında ceza geldi arabayı dükkan yanında durdurduğum için.
adam üni başlayana kadar 1 ay yapacak sadece öyle demişti

50 lik boru bir gün olsa keşke

Son 5 gün Türkiye haberlerini sık takipteyim.
Manşetlerde - Çırak ustayı hitliyle delik deşik yaparak öldürdü!!! diye haber bekliyorum
Yok o kadarda değil en fazla altbağlantisini yapmadığı bir tuvalete kol gibi bırakırız uğraşır durur öyle.

çok aç kalmadıkça yapılmaz o iş bide 10 15k bişe alıcam diyon
Valla surda asgari ücret verse tamam ben işten memnunum 1 aya tamamlar bırakırım. 1 hafta geçti zaten kaldı 3 hafta haftaligimi alırsam aya vurunca 12-15k gibi birseye denk gelirse direkt bırakırım işi 3 hafta evde yatarim.

35tl işin şakası. Ustamin ustalığı gercekten çok iyi normalde ayırt edebilen biri değilim ama bu adam bu işi bitirmiş çözmüş herseyi elinden her iş geliyor. Karakter olarakta çok iyi arada 25 yaş fark var nerdeyse arkadaş gibiyiz. Tek sorun para ve inşaatın tehlikeleri meselesi. Üniversite içinde ziraat mühendisliği bitki koruma okuyacam bizzat çocukluktan beri istediğim bir meslek. Zaten çocukluktan beri bahce işleriyle uğraşıyorum. Asil yapmak istediğim meslek bu. Bölüme başlar başlamaz tarim ilac bayilerine gidip neredeyse bedavaya çalışmayı düşünüyorum meslegi iyice öğrenmek için.

50 lik boru bir gün olsa keşke
Her sabah arabanin bagajini açtığımda izeltaş boru anahtarını görüp yeni fanteziler canlandırıyorum kafada hemen kapatıyorum bagajı kendime engel oluyorum.

Son düzenleme:
Kanka bence her gün yeni konu açmak yerine mevcut konuyu güncelle. İnsanların takip etmesi daha kolay olur

Kanka bence her gün yeni konu açmak yerine mevcut konuyu güncelle. İnsanların takip etmesi daha kolay olur
Kitap gibi olur öyle de ya hergün ayrı bir aksiyon. Elimden geldiğince önceki günlere ait bilinmesi gereken birsey bırakmamaya çalışıyorum tek bölümlük yapmaya çalışıyorum.

Gençler harbiden iş beğenmiyor dermişim

Geri