ssametefess
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
rx9060xt li bir sistem toplamak istiyorum fakat anakart ve işlemci uyunluluğu hakkında pek bilgim yok bu üçü için 40-45k bütçe ayırdım size ne almalıyım
9700x b850m forcerx9060xt li bir sistem toplamak istiyorum fakat anakart ve işlemci uyunluluğu hakkında pek bilgim yok bu üçü için 40-45k bütçe ayırdım size ne almalıyım
anakart ve işlemci için mi 40k bütçerx9060xt li bir sistem toplamak istiyorum fakat anakart ve işlemci uyunluluğu hakkında pek bilgim yok bu üçü için 40-45k bütçe ayırdım size ne almalıyım
hayır ekran kartıda dahil hocam ama ekran kartı 25000 tl yani anakart ve işlemci için 15-20kanakart ve işlemci için mi 40k bütçe
hayır ekran kartıda dahil hocam ama ekran kartı 25000 tl yani anakart ve işlemci için 15-20k
www.itopya.com
hocam peki değiniz gibi 9700x alsam birde 16gb ram sizce çoğu oyunda tatmin eder mi?NZXT anakartlar güzel de adam ne yapacak bu anakartı. 7800x3d ya da 9700x olabilir anakart herhangi bir model alabilirsin b650m-r, b650m-k, b850m-k gibi bütçen yoksa sapphire a620m olabilir zaten sistemi aşırı bir yüke sokacak parça yok anakart için işlemciden kısmana gerek yok.
9700x + 9060xt gibi bir sistemle 2k da bile rahatlıkla oyun oynarsın. 7800x3d ve 9700x arasında hikayeli oyunlar için çok bir fark olmayacaktır ama online tabanlı oyunlarda oyununa göre x3d işlemciler daha fazla fps veriyor bilgin olsun. Ram konusunda sistem kaç gb ramin varsa kendini ona göre optimize eder örnek şu şekilde, 16gb ramin olan bir sistemde oyunun kullanma potansiyeli olsa bile tüm rami kullanmaz 12-13 gb gibi bir ram tüketimi yapar kalanı da sistemin diğer kısımlarına bırakır ancak aynı sistemde 32gb ram varsa ve oyun bunu tüketebilecek potansiyeldeyse çok daha fazlasını kullanır. Optimizasyonları sıkıntılı oyunlar en büyük örnekleri; stalker2, hogwarts legacy gibi oyunlarda 22-23 gb gibi değerlerde ram tüketimi oluyor böyle ram kullanımı olan bir oyunda 16 gb rame sahip olursan ne olur 60 fps yerine 45-50 fps alırsın. Ram kapasitesine göre youtubede bir çok test videosu var izleyebilirsin ama gözünü o kadar da korkutmasın 16gb az rama sahipsin diye her oyunu 20 fps oynacaksın diye bir kural yok. Ancak sistemi aldıktan sonra bütçenin müsait olduğu en kısa zamanda ikinci rami alman tavsiyedir.hocam peki değiniz gibi 9700x alsam birde 16gb ram sizce çoğu oyunda tatmin eder mi?
teşekkürler hocam biraz araştırdım bende dediğiniz gibi 32gb ram en idaali şuan bütçem pek el vermiyor fakat oda aklımda bulunuyor artık9700x + 9060xt gibi bir sistemle 2k da bile rahatlıkla oyun oynarsın. 7800x3d ve 9700x arasında hikayeli oyunlar için çok bir fark olmayacaktır ama online tabanlı oyunlarda oyununa göre x3d işlemciler daha fazla fps veriyor bilgin olsun. Ram konusunda sistem kaç gb ramin varsa kendini ona göre optimize eder örnek şu şekilde, 16gb ramin olan bir sistemde oyunun kullanma potansiyeli olsa bile tüm rami kullanmaz 12-13 gb gibi bir ram tüketimi yapar kalanı da sistemin diğer kısımlarına bırakır ancak aynı sistemde 32gb ram varsa ve oyun bunu tüketebilecek potansiyeldeyse çok daha fazlasını kullanır. Optimizasyonları sıkıntılı oyunlar en büyük örnekleri; stalker2, hogwarts legacy gibi oyunlarda 22-23 gb gibi değerlerde ram tüketimi oluyor böyle ram kullanımı olan bir oyunda 16 gb rame sahip olursan ne olur 60 fps yerine 45-50 fps alırsın. Ram kapasitesine göre youtubede bir çok test videosu var izleyebilirsin ama gözünü o kadar da korkutmasın 16gb az rama sahipsin diye her oyunu 20 fps oynacaksın diye bir kural yok. Ancak sistemi aldıktan sonra bütçenin müsait olduğu en kısa zamanda ikinci rami alman tavsiyedir.