[İade Başlattım] TCL 27p3a Pro Monitör ile İlk İzlenimler!!!

"Belki iyi bir IPS mi almalıyım renkleri daha iyi ve doğru gösteren"
Ben 30K para verip OLED aldım, 5 ay sonra yandı ve iade ettim. Sonrasında tam olarak yukarıda yazdığınız cümleyi uyguladım ve şu an memnunum. Merak ederseniz monitörüm imzamda yazıyor.

Ben 30K para verip OLED aldım, 5 ay sonra yandı ve iade ettim. Sonrasında tam olarak yukarıda yazdığınız cümleyi uyguladım ve şu an memnunum. Merak ederseniz monitörüm imzamda yazıyor.
5 ay sonra yandıysa dikkat etmemiştirsin

Herkes bunun tadını bilmiyor koktugunu soyluyorlar
Ama alınacak monitör de glossy ips minileddir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 ayda yakarım ben. Oled kullanmak zor is.

Hocam yaşınız büyük olabilir tamam da atıyorum sizin 15 20 yaşınızda başladıgınız teknoloji kullanma isine ben veya bir baskası çok daha küçük yaşında başladı. Yani yaşınızın büyüklüğü ile edindiğiniz deneyim yılı dogru orantılı olmuyor bu birincisi. İkinci olarak tayfun hocam güvenilir ve tüm dünyaca kabul gormus kaynaklardan linkler incelemeler makaleler atarak kendi soylediklerinin arkasını dolduruyor siz veya bir başkası bu bilgileri sallıyosun diyemesin diye. Burası forum buraya gelen her adam arastırma yapmayı bilmiyor surdaki kullanıcıların kacının tayfun hocamın attıgı yabancı kaynaklardan haberi var.
Mevzuya gelecek olursak da adam size doğru kaynaklı bilgi sunuyor siz hayır link atıyorsun benim bildigim dogru sen yanlıssın sadece izleyip bilgi satıyorsun diyorsun. Adam ne yapacak piyasadaki tüm monitörleri alıp test mi edecek. Zaten webde insanlar hali hazır en ufak detayına kadar incelemis bunları. Tayfun hocamda o incelemeleri yorumlayıp bize aktarıyor. Ki mantıklı olanda bu. Karsıt gorus sunacagınıza cidden dediklerini araştırsanız doğru soyledigini goreceksiniz.
Gecmis mesajlarimda ne yazmisim bir bakin evvela, uzman gordugunuzun avukatligini yapmadan once. Pek tabi yaşla cihaz kullanimi bilgisi esdege rolmayabilir, biraz da ilgi bu. Fakat beni tanimadan neyi bilip bilmedigimin satasma yontemiyle rahatsuz edilmeme tahammulum yok. Gonderdigi linkleri seneler once DH forumda paylasiyordum, bu beni de uzman yapmaz.

Konudaki mesajlari okumadan direk daldiniz herhalde.. Tayfunns adli kullanici HDR yi herkes sevmeyebilir, yapay zaten, kimisi sever dogal goruntu arayan (kalibrasyona ihtiyac varsa) SDR tercih edebilir cumleme nasil parladigini birden senli benli konusmalara, efem ben cihaz kullanmayi bilmiyorumusum :) Tabi ya evde 2 tane OLED, Plasma, cesitli LCDler var, bazen HDR acarim bazen kapatirim duruma gore .

Fikir alisverisi yapilacaksa once saygi ve kullanilan ifadeye dikkat... Baska konularda mesajlarimi begenen ya da ortak gorusn ilettigim kisilerin hele direk satasma ya da hincla cevap vermesine haliyle cevabim olur... Cunku bu HDR /SDRden cikti baska yone evrildi beni rahatsiz eden de bu zaten...

Son düzenleme:
İlave programlar saydamlaştırmalar, ürünün kullanım kılavuzunda yazdığı sürelerde panel temizliği vs hepsini dikkatli şekilde yaptım, ekranda ki nokta kadar tozu alırken bile içinden çıkan özel kumaşı kullandım, balkona sigara içmeye, tuvalete giderken bile ekranı kapatıpta gittim. O yüzden kimse bana dikkat etmemişsin diyemez. Bir ekrana ne kadar dikkat edilebilirse o kadar dikkat ettim. Sorun üründen kaynaklıydı ve zaten o yüzden 5 ay sonra iade kabul edip parasını ödediler.

Gecmis mesajlarimda ne yamxisim bir bakin evvela, uzman goedugunuzun avukatligini yapmadan once. Pek tabi yaşla cihaz kullanimi bilgisi esdege rolmayabilir, biraz da ilgi bu. Fakat beni tanimadan neyi bilip bilmedigimin satasma yontemiyle rahatsoz edilmeme tahammulum yok. Gonderdigi linkleri seneler once DH forumda paylasiyordum, bu beni de uzman yapmaz.

Konudkai mesjalari okumadan dirke daldiniz herhalde.. Tayfunns adli kullanici HDR yi herkes sevmeyebilir, yapay zaten, kimisi sever dogal goruntu arayan (kalibrasyona ihtiyac varsa) SDR tercih edebilir cumleme nasil parladigini birden senli benli konusmalara, efem ben cihaz kullanmayi bilmiyorumusum :) Tabi ya evde 2 tane OLED, Plasma, cesitli LCDler var, bqzen HDR acarim bazen kapatirim duruma gore .

Fikir alisverisi yapilacaksa once saygi ve kullanilan ifadeye dikkat... Baska konularda mesjalarimi begenen ya da ortak gorusnilettigim kisilerin hele direk satasma ya da hincla cevap vermesine haliyle cevabim olur... Cunku bu HDR /SDRden cikti baska yone evrildi beni rahatsiz edne de bu zaten...
O beni ilgilendirmez kim açıyomus kim kapatıyomus kime yapay geliyomus vs vs. Mesajların hepsini okudum yaklasık 10 küsür dk boyunca. Dikkatimi ceken sey arkadas bir argüman sunuyor siz o argümana değik arkadasın link atmasına ve size karsı cıkmasına odaklanıyorsunuz. Kaliteli bir hdra sahip monitörde hdrın sdr dan yapay goruntu vermesinin imkanı yok. Adam gibi ayarlandıgı sürece. Ama her kullanıcı hdr ı begenecek diye bir olay yok. Tayfun hocam da bunu savunuyor
Mesela ben renk bombası seviyorum doygun doygun renkler seviyorum onun icin hdrı kullanmıyorum hicbir monitörde. Ama kullanıp kullanmamak begenip begenmemek kişiye göre değişir bu öznel bir durumdur. Nesnel durum ise tayfun hocamın da dediği kabul görülen genel durumdur. Ben kimsenin avukatı değilim ben doğru neyse onu soylerim. Taraflar farklı olsa sizi savunurdum.

SDR bağıntılı ve sabit gama eğrisi kullanıyor, HDR mutlak yani sabitleşmiş PQ EOTF kullanır. Simsiyahdan binlerce nit parlaklığa kadar bu keskin eğriyi kopyalamak oldukça zorlayıcı ve bazen kalitesiz monitör-TV hedeflenen renklerden sapmasına neden olabiliyor kabiliyetine bağlı.

SDR'den HDR'a geçildiğinde, bir ekran için renkleri doğru bir şekilde takip etmek çok daha karmaşık hale geliyor.

HDR bir nevi performans modudur sadece etiket değil.

İçerik kaynakta önemli.

Renk yönetimininde bahsi geçmiş, HDR'ın renk doğruluğu, farklı renk gamutları, ton eğrileri ve ton eşlemesi nedeniyle SDR'dan farklılık gösteriyor.

Monitörün kabiliyeti dışında oyun geliştiricilerine de iş düşüyor çok uğraşmıyorlar genellikle.

RenoDX gibi araçlar nihai görüntüyü etkiler.

Son düzenleme:
Hocam iade etmeden önce dimming test yapıp fotoğraf ya da video ile bizimle paylaşır mısınız?
Akşam karanlık bir odada yaparsanız cok iyi olur

O beni ilgilendirmez kim açıyomus kim kapatıyomus kime yapay geliyomus vs vs. Mesajların hepsini okudum yaklasık 10 küsür dk boyunca. Dikkatimi ceken sey arkadas bir argüman sunuyor siz o argümana değik arkadasın link atmasına ve size karsı cıkmasına odaklanıyorsunuz. Kaliteli bir hdra sahip monitörde hdrın sdr dan yapay goruntu vermesinin imkanı yok. Adam gibi ayarlandıgı sürece. Tayfun hocam da bunu savunuyor. Ama kullanıp kullanmamak begenip begenmemek kişiye göre değişir bu öznel bir durumdur. Nesnel durum ise tayfun hocamın da dediği kabul görülen genel durumdur. Ben kimsenin avukatı değilim ben doğru neyse onu soylerim. Taraflar farklı olsa sizi savunurdum.
Cunku konu baska yere evrildi Tayfunss nickli kullanicinin yazdigiyla, cevabim da buna. Bilgiyi tartismiyoruz HDRyi tartismiyoruz bana laf sokmasini tartisiyoruz.. Baska konuda buna benzer bir gereksiz tartismasini yine farkettim. Beyler hicbirimiz birbirimizi tanimiyoruz, hayatimizda cesitli kosturmacalarimiz, dertlerimiz olabilir ama bu forumlar gibi ortak kullanim alaninda satasma hakkini bize vermez...

Bakin mesela gecen gun izledigim Ingiliz TV tamircisi de HDR bana gore degil ama kullanmayi seven icin tavsiye veriyordu. Herkes her ozelligi kullanmayabilir, her cihazin da performansi ayni degil, kimi cihazlarda sadece etiket gostergeli HDRyi acmamak daha iyi...

Cunku konu baska yere evrildi Tayfunss nickli kullanicinin yazdigiyla, cevabim da buna. Bilgiyi tartismiyoruz HDRyi tartismiyoruz bana laf sokmasini tartisiyoruz.. Baska konuda buna benzer bir gereksiz tartismasini yine farkettim. Beyler hicbirimiz birbirimizi tanimiyoruz, hayatimizda cesitli kosturmacalarimiz, dertlerimiz olabilir ama bu forumlar gibi ortak kullanim alaninda satasma hakkini bize vermez...

Bakin mesela gecen gun izledigim Ingiliz TV tamircisi de HDR bana gore degil ama kullanmayi seven icin tavsiye veriyordu. Herkes her ozelligi kullanmayabilir, her cihazin da performansi ayni degil, kimi cihazlarda sadece etiket gostergeli HDRyi acmamak daha iyi...
İşte o konunun da tarafı ben degilim maalesef. Dediğim gibi kendi bildiğim doğrumu aktardım size teknoloji konusunda. Aranızdaki sürtüşme sizi ilgilendirir yorum yapamam.

İlave programlar saydamlaştırmalar, ürünün kullanım kılavuzunda yazdığı sürelerde panel temizliği vs hepsini dikkatli şekilde yaptım, ekranda ki nokta kadar tozu alırken bile içinden çıkan özel kumaşı kullandım, balkona sigara içmeye, tuvalete giderken bile ekranı kapatıpta gittim. O yüzden kimse bana dikkat etmemişsin diyemez. Bir ekrana ne kadar dikkat edilebilirse o kadar dikkat ettim. Sorun üründen kaynaklıydı ve zaten o yüzden 5 ay sonra iade kabul edip parasını ödediler.
geçmiş olsun fabrikasyon hatalı denk gelmiştir

SDR tahmin edilebilir gama eğrisi kullanıyor, HDR PQ eğrisini kullanır. Simsiyahdan binlerce nit parlaklığa kadar bu keskin eğriyi kopyalamak oldukça zorlayıcı ve bazen kalitesiz monitör-TV hedeflenen renklerden sapmasına neden olabiliyor kabiliyetine bağlı.

SDR'den HDR'ye geçildiğinde, bir ekran için renkleri doğru bir şekilde takip etmek çok daha karmaşık hale geliyor.

HDR bir nevi performans modudur sadece etiket değil.

İçerik kaynakta önemli.

Renk yönetimininde bahsi geçmiş, HDR'ın renk doğruluğu, farklı renk gamutları, ton eğrileri ve ton eşlemesi nedeniyle SDR'dan farklılık gösteriyor.

Monitörün kabiliyeti dışında oyun geliştiricilerine de iş düşüyor çok uğraşmıyorlar genellikle.

RenoDX gibi araçlar nihai görüntüyü etkiler.
Şu arkadaşa hdr ın yapay görüntü sunmadıgını söyler misin 1-2 ayarlama ile çözüldüğünü renodx gibi belki bir başkasından duyunca anlar
17338.webp

Bir de PQ EOTF ve RGB balance testine bakıp doygunluk tan bahsediyor bu arkadasın donanım habere tv yönetimi teklifi geldiyse oranın vaziyet daha kötüdür
17336.webp

linkler sayfayı çökertmiyor, kendi internetine bir göz atabilirsin
hdr görüntüyü yapaylaştırmıyor, ayarını yaparsan sdr'dan daha doğal görüntü sağlıyor

Geri