Araba İlan Degerlendirme?

O sıkıntıları duydum bir an önce 1.0 motorlardan kurtulmak lazimda tam aksine yaygınlaşıyor. 1.0 motorlarda benim bildiğim bi vag grubu bir de Hyundai fena değil
Taigolards felan fena değil diyorlar ama yinede bence tercih edilmemesi lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O sıkıntıları duydum bir an önce 1.0 motorlardan kurtulmak lazimda tam aksine yaygınlaşıyor. 1.0 motorlarda benim bildiğim bi vag grubu bir de Hyundai fena değil

Güzel araçlara binmişsin orada 1.0 tce clio biraz siritiyor 😂
Valla yaptık öyle bir hata tabi bütçe meselesi eski araba alacağıma sıfır clioya binelim sıfır sıfırdır dedik pişman olduk motor kulağı yalama oluyor sürekli değiştiriyorsun bakım gibi motor kulağı masrafı var düşünebilirsin

Taigolards felan fena değil diyorlar ama yinede bence tercih edilmemesi lazım

Valla yaptık öyle bir hata tabi bütçe meselesi eski araba alacağıma sıfır clioya binelim sıfır sıfırdır dedik pişman olduk motor kulağı yalama oluyor sürekli değiştiriyorsun bakım gibi motor kulağı masrafı var düşünebilirsin
Bende işte eldeki bütçeyle doğru olanı seçmeye çalışıyorum. Clio 1.3 hoşuma gidiyorda bu baktığım ilanda tramer can sıktı. Geçende temiz bir tane buldum adam 5 bin bile düşmedi. Sonrasında randevulaştık dedim araç başında pazarlık yaparız ona da dönmedi.

Polo temizleri bulunuyor ama bu seferde 2015 modele kadar düşüyorum
Jetta fena değil ama piyasası şişik üzerine biraz daha koysam zaten 1.8 hybrid toyota alıyorum.
Megane joylarda temiz denk getirsem alinabilir ama Antalya'da denk düşüremedim. Bu 2 ayda beni kanser ettiler

Mesela birkaç örnek daha veriyim. Kimisi a kaçıncı sahibinden diye soruyorum bilmiyorum diyor. Arabanin genel durumu hakkında bilgi almak için arıyorum adam bana abi bende bilmiyorum ekspere sokarsan görürsün diyor. Bakım faturası soruyorum gereksiz abi boş ver diyor. Tamam hani her şey dört dörtlük beklemiyorumda en azından bazı şeylerin bilgisini alabileyim 😂😂

Bende işte eldeki bütçeyle doğru olanı seçmeye çalışıyorum. Clio 1.3 hoşuma gidiyorda bu baktığım ilanda tramer can sıktı. Geçende temiz bir tane buldum adam 5 bin bile düşmedi. Sonrasında randevulaştık dedim araç başında pazarlık yaparız ona da dönmedi.

Polo temizleri bulunuyor ama bu seferde 2015 modele kadar düşüyorum
Jetta fena değil ama piyasası şişik üzerine biraz daha koysam zaten 1.8 hybrid toyota alıyorum.
Megane joylarda temiz denk getirsem alinabilir ama Antalya'da denk düşüremedim. Bu 2 ayda beni kanser ettiler

1.8 hybridtoyota şehir içinde daha yoğun kullanacaksınız yakıt anlamında felan çok iyi makas garip bir makas 100 daha koyduğunda 200 daha koyduğunda mevzu başka yerlere gidiyor seçmesi zor oluyor

Arkadaşlar 2025 yılı 5-6.ay için 88 bin tramer sizce çok mu 🤔
( sol arka kapı değişen, sol arka çamurluk boyali)
2020 model
Clio 1.3 TCE
85 Bin km
İlk 40 bin km servis bakımlı
Termostat ve devirdaim değişmemiş henüz
2. Sahibinden

Tramerin yani sıra termostat olayı kafamı karıştırıyor 🤔

Gönlüm ilk başlarda i20den yanaydı ama aynı fiyata daha dolu Clio 1.3 almak varken i20 artık cazip gelmiyor. Elimde aşağı yukarı 1.25 milyon para var. Bu paraya megane joy paketler denk geliyor. Bulunduğum yerden dolayı dizel bakamiyorum. otomatik araç arıyorum.
88bin tramer çok değil. parça ve işçilik bedelleri çok fazla.
kapının mais'te fiyatı 30bin civarı ve tekrar boyanması gerekiyor.
araç sahibine ulaşıp detaylı bilgi alabilme şansın yok mu?

1.8 hybridtoyota şehir içinde daha yoğun kullanacaksınız yakıt anlamında felan çok iyi makas garip bir makas 100 daha koyduğunda 200 daha koyduğunda mevzu başka yerlere gidiyor seçmesi zor oluyor
Yok daha fazla makas muhabbetine girmem hybridleri beğeniyorum. Neyse şimdi adam bana 2. Sahibinden demişti. Niyetlendim dedim bir sorgu yapayım ve hop bilin bakalım kaç sahibi olmuş 😂

Ekler

• 1000255935.webp
    1000255935.webp
    1.4 KB · Hit: 9
88bin tramer çok değil. parça ve işçilik bedelleri çok fazla.
kapının mais'te fiyatı 30bin civarı ve tekrar boyanması gerekiyor.
araç sahibine ulaşıp detaylı bilgi alabilme şansın yok mu?
Hocam aşağıya fotoğrafta attım araç çok el değiştirmiş midem bulandı. 2021 çıkışlı arabaya 5-6 sahip nedir

hahahaha ülkemiz insanı neden bu kadar kolpa
Şaşırmıyorum bu konuda master yaptık 😂

Son düzenleme:
Hocam aşağıya fotoğrafta attım araç çok el değiştirmiş midem bulandı. 2021 çıkışlı arabaya 5-6 sahip nedir

Şaşırmıyorum bu konuda master yaptık 😂
Malesef üzücü gerçekten memleket ne hale geldi

Bu paraya illa ki çok yeni bir araba olacaksa yeni kasanın makyajsız olanı polo alabilirsiniz.

Acilen düzelmesi gereken şeyler var

Şu an için 1.0 almak istemiyorum ama bu gidişle oraya sürüklenecek gibiyim
Bu fiyatlara şuan mantık ve piyasa arabalarını sıraladım kendimce. Ben yukarıdaki arkadaşa katılıyorum olabildiğince 1.0 ve 3 silindir arabalardan uzak durmak lazım ancak burada bir parantez açmamız lazım ki VAG grubu 1.0 her yönden oldukça başarılı, performanslı ve sorunsuz bir motor. Tabii 100bin kmlere yaklaştıkça motor kulaklarından kaynaklı rölantide titreme sorunu oluyor o da alışınca rahatsız etmiyor veya ortalama bir maliyetle değişimine gidilebilir.

Bunun dışında dizel arabaları yürütmek artık git gide zorlaşıyor yine Skoda Scala 1.6 tdi önerirdim her ne kadar sorunsuz ve performanslı motor olsa da artık çok tutulmuyor. Eğer dizel sizin için sorun değilse yeni kasa focuslara da bakabilirsiniz ancak az önce bahsettiğimiz gibi emisyon standartlarından dolayı genel olarak dizel arabalara binmek git gide zorlaşıyor. Euro 4 ve Euro 5 bir nevi yine yürütülebilir kısımda.

Eğer model yılı düşürürseniz ne kadar zor olsa da Golf 7 1.4 tsi bulmayı deneyebilirsiniz. Seat Leon Style paketin cam tavanlısı 1.4 tsi bulabilirsiniz. Tabi bu iki araba için de ilk mesajımda bahsettiğim gibi piyasa şişkinliğinden dolayı çok sıkı bir pazarlık yaparsanız bence düşürürsünüz. Eğer VAG grubundan 1.2 tsi motora düşmek zorunda kalırsanız da 2015 6. ay üretim öncesi olanlara bulaşmanızı tavsiye etmem kronik bir takım sıkıntıları var.

Ek olarak 2017 sonrası 1.0 115 lik Cam tavanlı Ibiza FR da dikkatimi çekiyor yakışıklı bir arabaya benziyor. Motor şanzıman olarak diğer vag 1.0 lar ile aynıdır. Tabii ki polo çok daha kaliteli kalır orası ayrı.

Bunlar haricinde benzinli olarak peugeot ve citroeni hiç tavsiye edesim gelmiyor. Çünkü malesef 1.2 puretech motorlar belli bir yıla kadar kronik sorunlu ( tam hatırlayamıyorum 2023 ya da 2024 e kadar olması lazım).
Hyundai elantra olabilir güzel araba bana göre tabi 2017 deki kasasını inceledim ondan sonraki makyajlı ve yeni kasaları inceleyemedim pek.

Benim o kadar bütçem olsa açıkçası VAG grubu bakardım. Önce 2017 2018 Golflerde şansımı denerdim ondan sonra ise Scalalara bakmaya çalışırdım.

Herkesin kişisel tercihi tabii ki ben kullanıcı olarak kendi kişisel deneyimlerimle birlikte böyle yorumlamak istedim. Eğer Renault clio ya da megane alacaksanız da bence en dolu paketi zorlamaya çalışın yanlış bilmiyorsam malzeme kalitesi bile artıyor doluluk arttıkça.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,236,249
Üyeler
201,962
Son üye
forcex6
Geri