LegendaryCrazy
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,067
Yani şöyle bir kağıt üstünde Epey'den baktım, Samsung S26 Ultra ile kıyaslayınca bana göre daha iyi bir cihaz. Çözünürlük yüzünden Samsung'un PPI daha yüksek üstüne Dynamic AMOLED var ama nedense F9 Ultra daha derin renk dolgunluğuna sahip? Çok ilginç. Birde S26 Ultra'da 60w var, F9 100w var. Kameraları fln umursamıyorum ama MP daha yüksek gibi(yazılım tarafı var ama kağıt üstünde bakıyorum). Birde 16 GB RAM S26 Ultra 105k, F9 16GB RAM 85k(tabi bu 12+sanal 4GB değildir umarım) İşlemciler aynı, Samsung'un ocli ama boşver ancak ısındırır sorun çıkartır diye düşünüyorum.
İşin özeti, Poco zaten hep flagship(amiral gemisi) olmaya aday telefonlar çıkardı, ancak bazı yerlerden kesiyordu kamera fln sub-flagship oluyordu.Bu kez kemerayı da 200MP yapmış, ekran da OLED flagship olmuş. Sırf Poco olduğu için ucuz olması beklemek... Biraz mantıklı ama yıllar geçti marka güçlendi tabi ki artık bize alışın diye ucuz vermeyecekler
Üstelik bir nokta daha var. Kendi mağazalar fln 85k'dan satıyor, sen Samsung veya başka hangi telefonu alacaksan resmi bir yerden alsan +20k daha fiyat artıyor, Epey de veya akakçe'den gördüğün fiyatların hepsi bilmem ne satıcılar, bir medimarkt veya hepsiburada fiyatına bakarsan... İşler tamamen değişiyor. Hala Poco daha ucuz. Öylede olacak tabi, bir de kampanyalar fln oluyor büyük ihtimalle 78 veya 80k civarı fln iniyordur, en kötü yanına kulaklık/tablet veriyorlardır. Kampanya mağaza bildirimi geldi de bakmadım (F7 Pro'yum, mağaza yüklü). Ancak tabi umarım sonradan biraz daha düşer. Artık böyle 2-3 yılda bir telefon değiştirmeye karar verdim, ne kadar ucuz o kadar iyi olur benim için. F9'a geçmek istiyorum çünkü. Bi ikinci el satışına da bakmak lazım F7 Pro 12gb+512gb kaça gider acaba
35k ya almıştım
Konun başında demek istediğim hem ucuz hem daha iyi olan telefonlar hangisi? OLED olacak + 185hz, 200mp kamera, 100w hızlı şarj.
İşin özeti, Poco zaten hep flagship(amiral gemisi) olmaya aday telefonlar çıkardı, ancak bazı yerlerden kesiyordu kamera fln sub-flagship oluyordu.Bu kez kemerayı da 200MP yapmış, ekran da OLED flagship olmuş. Sırf Poco olduğu için ucuz olması beklemek... Biraz mantıklı ama yıllar geçti marka güçlendi tabi ki artık bize alışın diye ucuz vermeyecekler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bu bir bahane değil , diğer firmalar poco nun çıkardığı fiyattan daha iyi daha ucuza çıkartabiliyorsa sorun ram krizi yada vergi değildir
2026 çıkan telefonlar , kaynak : https://www.epey.com/akilli-telefonlar/cikis-yili/2026/
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Konun başında demek istediğim hem ucuz hem daha iyi olan telefonlar hangisi? OLED olacak + 185hz, 200mp kamera, 100w hızlı şarj.