Yardım Yks Çalışmaları İçin Tablet Önerisi- İlla İpad mi Almalıyım?

SütveBal

80+
Reaksiyon skoru
68
Bütçe
30000
Önümüzdeki dönemde YKS'ye hazırlanacağım bir tablet arayışındayım. Bütçem maksimum 25.000 - 30.000 TL civarında.
Araştırma yaparken herkesin ezbere iPad önerdiğini görüyorum. Açıkçası bunun biraz marka takıntısı olduğunu düşünmeye başladım. Sadece marka olduğu için Apple ekosistemine bu kadar para bağlamak mantıklı mı emin değilim. Elbette gerçekten "not alma ve ders çalışma konusunda rakipsiz" diyorsanız iPad modellerine de açığım ancak fiyat/performans açısından beni üzmeyecek, uzun ömürlü ve ekran/kalem deneyimi kaliteli Android alternatiflerini de ciddi olarak değerlendirmek istiyorum.

Tableti temel olarak şu işler için kullanacağım:
PDF formatındaki soru bankalarını çözmek ve testlerin üzerine notlar almak.
Uzun saatler boyunca video konu anlatımlarını izlemek (ekran kalitesi, göz yormaması ve batarya ömrü önemli).
Çalışma programımı organize etmek.
Bu bütçe bandında (kalemiyle birlikte bütçeye sığacak şekilde) hangi modelleri tavsiye edersiniz? Kullanan arkadaşlar özellikle not alma hissiyatı, batarya süresi ve Android/iOS tarafındaki not uygulamalarının yeterliliği açısından tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Önümüzdeki dönemde YKS'ye hazırlanacağım bir tablet arayışındayım. Bütçem maksimum 25.000 - 30.000 TL civarında.
Araştırma yaparken herkesin ezbere iPad önerdiğini görüyorum. Açıkçası bunun biraz marka takıntısı olduğunu düşünmeye başladım. Sadece marka olduğu için Apple ekosistemine bu kadar para bağlamak mantıklı mı emin değilim. Elbette gerçekten "not alma ve ders çalışma konusunda rakipsiz" diyorsanız iPad modellerine de açığım ancak fiyat/performans açısından beni üzmeyecek, uzun ömürlü ve ekran/kalem deneyimi kaliteli Android alternatiflerini de ciddi olarak değerlendirmek istiyorum.

Uzun saatler boyunca video konu anlatımlarını izlemek (ekran kalitesi, göz yormaması ve batarya ömrü önemli).
Bu bütçe bandında (kalemiyle birlikte bütçeye sığacak şekilde) hangi modelleri tavsiye edersiniz? Kullanan arkadaşlar özellikle not alma hissiyatı, batarya süresi ve Android/iOS tarafındaki not uygulamalarının yeterliliği açısından tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Marka takıntısı
Çoğu tablette goodnotes kullanılıyor hangi marka olduğu çok önemli değil genelde hayatında sadece ucuz Android tablet kullananlar bu yorumu yapar
Bu bütçeye yoga tab bakabilirsin Samsung s11 de var ama bu ara biraz zam yedi artık hangisini sevdiysen onu al ikisi de işini fazlasıyla görür

Son düzenleme:
Marka takıntısı çoğu tablette goodnotes kullanılıyor hangi marka olduğu çok önemli değil
Bu bütçeye yoga tab bakabilirsin Samsung s11 de var ama bu ara biraz zam yedi artık hangisini sevdiysen onu al ikisi de işini fazlasıyla görür
peki ikinci el ipad veya samsung bakmak mantıklı mı pek farklı markalara kaymak istemiyorum kaliteli olsun istiyorum bi kere almıskende bosu bosuna cop olsun istemiyorum param

peki ikinci el ipad veya samsung bakmak mantıklı mı pek farklı markalara kaymak istemiyorum kaliteli olsun istiyorum bi kere almıskende bosu bosuna cop olsun istemiyorum param
İkinci elde S10 ultra vardı sanırım bu butceye yani bir şey diyemem sağlamı da var kötüsü de iyice deneyip elden almak lazim ama onun da ekran çok büyük elde kullanacaksan sorun olabilir
Birde yurtdışı alırsan garantisi olmaz

İkinci elde S10 ultra vardı sanırım bu butceye yani bir şey diyemem sağlamı da var kötüsü de iyice deneyip elden almak lazim ama onun da ekran çok büyük elde kullanacaksan sorun olabilir
Birde yurtdışı alırsan garantisi olmaz
2. el apple alırsam alırım sıfır samsung almayı planlıyorum apple güvenlik açısından daha guvenilir oldugu icin 2. elde samsung dusunmuyorum

vallahi yardımcı olabilirlerse iyi olur

Şimdiden teşekkürler.
Selam birkaç yıldır Ipad 8 kullanan biri olarak tecrübelerimi anlatmak isterim;
İnsanların eskiden beri "tablet alacaksan Ipad almalısın!" demesinin sebebi Ipad'lerin geçmişten beri rakip Android tabletlere göre daha iyi optimizasyona sahip olması, kimi Andrid tabletlerde berbat kimi tabletlerde ortalama kimisinde iyi denebilecek işlemcilere sahip Ipad'lerde sadece tanıdık güçlü işlemcilere sebep olması var. Yıl 2026 durum değişmedi halen Android tabletler belli bir fiyata kadar berbat işlemcilere, aynı berbatlıkta optimizasyona sahip. FAKAT artık belli bir fiyattan sonra Android tabletler Apple tabletlerle yarışabilecek seviyede (Bkz. Xiaomi Pad Mini VS Ipad 11). Yani tablet alacaksan illa Ipad almak zorunda değilsin devir değişti.
Sana fikir olması için güvendiğim bir kanalın videosunu atıyorum:

İnsanların eskiden beri "tablet alacaksan Ipad almalısın!" demesinin sebebi Ipad'lerin geçmişten beri rakip Android tabletlere göre daha iyi optimizasyona sahip olması, kimi Andrid tabletlerde berbat kimi tabletlerde ortalama kimisinde iyi denebilecek işlemcilere sahip Ipad'lerde sadece tanıdık güçlü işlemcilere sebep olması var. Yıl 2026 durum değişmedi halen Android tabletler belli bir fiyata kadar berbat işlemcilere, aynı berbatlıkta optimizasyona sahip. FAKAT artık belli bir fiyattan sonra Android tabletler Apple tabletlerle yarışabilecek seviyede (Bkz. Xiaomi Pad Mini VS Ipad 11). Yani tablet alacaksan illa Ipad almak zorunda değilsin devir değişti.
teşekkür ederim izledikten sonra hemen geri dönüş yapıcam foruma
Tablet alma Macbook al reis
kalem ile notlar alıp pdf testler çözmek istiyorum ayrıyaten bahcede wifi baglantım olmıycak ve bilgisayardan kopmak istiyorum dikkatimi çok fazla dağıtıyor macbook ile oyun oynayamazsın diceksiniz fakat yazılım ile ugrasıyorum bi yandan oraya kayıcak aklım o yüzden tablet daha mantıklı geliyor bana

kalem ile notlar alıp pdf testler çözmek istiyorum ayrıyaten bahcede wifi baglantım olmıycak ve bilgisayardan kopmak istiyorum dikkatimi çok fazla dağıtıyor macbook ile oyun oynayamazsın diceksiniz fakat yazılım ile ugrasıyorum bi yandan oraya kayıcak aklım o yüzden tablet daha mantıklı geliyor bana
Yazılım ile uğraşacak iseniz size tavsiyem o paraları bir tablete vermemeniz olacaktır o halde. IpadOS ile MacOS arasında dağlar kadar fark var. Farkı şöyle anlatayım hatta; Arkadaşım müzikle uğraşıyor, uğraştığı program Ablton Studio aynı uygulama hem MacOS'de hem IpadOS'de var fakat biri profosyonel bir müzik programı iken diğeri sanki çocukların ses çıkarması için yapılmış bir eğlence aracı. Yazılım için ise Apple (Macbook) doğru karar fakat Ipad değil.

Yazılım ile uğraşacak iseniz size tavsiyem o paraları bir tablete vermemeniz olacaktır o halde. IpadOS ile MacOS arasında dağlar kadar fark var. Farkı şöyle anlatayım hatta; Arkadaşım müzikle uğraşıyor, uğraştığı proglam Ablton Studio aynı uygulama hem MacOS'de hem IpadOS'de var fakat biri profosyonel bir müzik programı iken diğeri sanki çocukların ses çıkarması için yapılmış bir eğlence arası. Yazılım için ise Apple (Macbook) doğru karar fakat Ipad değil.
Hocam konuyu anlamadınız sanırım ya da ben pek anlatamadım bilgisayarımdan uzaklasmak istiyorum onun icin tablet almam lazım hicbir şekilde bilgisayar almak istemiyorum bilgisayar elime gecerse oyun oynayamasam bile yazılımla ugrasıcam kafam oraya gidicek o yuzden tablet daha mantıklı benim icin
hocam ekran büyük olması hoş olur kalem ile birlikte bulabilirsem ikinci el mantıklı olurmu onu düşünüyorum 12.4 inç yansıma önleyici kaplamalı AMOLED ekran çekici geliyor. İşlemcisi de güçlüymüş sanırsam fakat samsung ta ikinci el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor neler kontrol edilmeli ve tamamen sıfırlanması mumkun mu arkada zararlı bi yazılım bulunuyosa benim bilgiler sıkıntıya girmesin?

Bunu alabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,284
Üyeler
203,773
Son üye
hasanakdemr
Geri