Türkiye'deki Mobil Operatörlerin Fahiş Fiyatları Hk.

EmirhanBayramFK

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,057
Her yıl operatör değiştirmekten artık bıkmıştım. Bu yıl kontratım bittiğinde başka bir operatöre geçmeyi düşünüyordum ancak fiyatlar arasında neredeyse hiç fark kalmadığını gördüm.

Zaten Ülkemizde herşeyin sorunlu olduğu gibi data veri kullanımının yukarı yuvarlandığı ve bu nedenle internet paketlerinin çok daha hızlı bittiği uzun süredir konuşuluyor.

Aranızda eSIM.io veya benzeri servisleri kullanan var mı?

*TR'de asgeri ücret alan oranı %40.
*Avrupa'da %3 / %7
ÜlkeOrtalama 60 GB FiyatıNet Asgari ÜcretMaaştan Giden Oran (%)
İngiltere~15 £~1.800 £%0,83
Fransa~18 €~1.550 €%1,16
Almanya~20 €~1.700 €%1,18
Türkiye~800 TL28.075 TL%2,85

Ortlama 60 gb 800 tl mi? çok ucuz

Ama önemli olan çekim gücü tabii ki bir deprem olsa yerle bir oluyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiyat algım gitti benim

Ülkemizde altyapının büyük bir bölümü yer altından geçiyor. Deprem anında yer altındaki bu altyapı ve baz istasyonları hasar gördüğü sürece ne yazık ki kesintilerin yaşanması normal yani. Ayrıca operatörler, bölgelerin normal zamanlardaki ortalama yoğunluğuna göre kapasite belirler örneğin normalde ortalama 10 kanallık bir yoğunluk varsa, durduk yere 50 kanallık bir sistem kurup maliyet arttırmazlar Deprem gibi afetlerde ise bu yoğunluk talebi birden 100’e katlanınca sistem doğal olarak kilitlenir.
Ülkeye Starlink gibi doğrudan uydu üzerinden internet ve iletişim sağlayan sistem girmediği sürece de bu fiziksel hasar ve yoğunluk kaynaklı kilitlenme devam edecektir. Tabi güzel Ülkemiz Türkiyedeki BTK gibi firmalara yağ çeken operatörler kendilerine rakip istemedikleri için yalaya yalaya sokturmadılar ülkeye.

Çekim gücüde şöyle operatöre geçmeden önce baz istasyonlarının bulunduğu haritayı açıp bakmak lazım en yoğun nerelerde takılıyorsun ve bölgelerde en çok veya yakın baz istasyonu varsa onu tercih etmek mantıklı olan. Vodafone sınırsızı 1200₺ e veriyor diye aldın bölgende baz uzak vay haline

Deprem olduğu zaman iyi kufur etmiştim. Tekrar etmek istiyorum ama Forum izin vermiyor. Müşterileri resmen soyuyorlar. Yetkililer denetliyor mu? Yoksa işlerine mi gelmiyor?

Deprem olduğu zaman iyi kufur etmiştim. Tekrar etmek istiyorum ama Forum izin vermiyor. Müşterileri resmen soyuyorlar. Yetkililer denetliyor mu? Yoksa işlerine mi gelmiyor?
Cezalar caydırıcı değil TT mobile 2019 da 15Milyon ceza faturası kesilmiş. TT için devede kulak. (Oda ödediyse :) )

Üstelik bizim burda kullandığımız 40-50gb avrupadakı 3-5gb ile eşit fazla fazla yazıyorlar bize
O çok doğru değil. Birkaç detay var ama gereksiz abartılıyor. Yalnız Avrupa’da 10€ ya 200-300GB internetli paketlere kadar çıkabiliyorsun o ayrı mevzu.

O çok doğru değil. Birkaç detay var ama gereksiz abartılıyor. Yalnız Avrupa’da 10€ ya 200-300GB internetli paketlere kadar çıkabiliyorsun o ayrı mevzu.
Doğru değil derken hocam emin misiniz çok yakınlarımdan duydum bu mevzuyu 5gb ile neler yaptıklarını ki herkesinde bildiği bir mevzu

Fiyatlar ayni kullanim ayni rezillik ayni her sey ayni sanki adamlar birbiriyle anlasmis gibi hareket ediyorlar. Kalite desen yerlerde artik hangi operatormus takmiyorum hepsi birbirinden beter.
Insanlar degismedikten sonra bu duzen degismez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,884
Üyeler
202,732
Son üye
ver bakiyim akdo
Geri