❌İndirim Bitti! Asus Vg27aq5a 2k 27" 210 Hz Fast Ips Monıtor 9212₺ Amazon.Com.Tr

Asus'u geçende 9400'den aldım bir sorunu olmadı ölü piksel/coilwhine falan yok, sağ altta biraz ips glow var yumruk kadar - telefonla resim çekince 4 köşede gözükse de kendi gözümle sadece sağ altı hissediyorum.Satıcısı iyi olduktan sonra msi-gigabyte-asus v.s aralarında aman aman bir fark olduğunu sanmıyorum.Yorumlar göreceli mesela herkes Lenovo Q11 ekranı parlak canlı gelmiyor diyordu son 2 alan adama sordum gayet canlı güzel diyor oda 9900 tl 300 hz..Ama 300 nitten fazladır Asus çünkü 40-50 parlaklıkla takılıyorum o bile yetiyor renkleri zaten canlı - Şöyle bir eksiklik mi diyelim monitor 101 sürümü ile geliyor ama şu an 105 sürümü var bunu firmware update etmek için özel USB kablosu lazım o içinden çıkmıyorsa neden son sürüm gelmiyor.O sürümün direk görsele faydası var mı çokta araştırmadım ama 2 öncesinin sürümünde şu an monitorum

Son düzenleme:
G27Q2 Kontrast 1600:1 gerçeği yansıtıyor dayanağı da bu:

RTINGS'de G27Q2 incelemesi yok G27Q var. VG27AQ5A'nın kontrast ortalama 1200:1 yani daha kötü.

1600:1 gercekleri yansitiyor çünkü test edilmiş bir şey. Kagitta yazilana bakmayin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben daha ilk aldigim günden dedim bunda siyahlar bir tik derin duruyor gozumle dahi fark ettigim bir durum.

Iki modelde elime geçti ikiside gözüme ayni geldi siyahlarda.

Buradaki gayet detaylı inceleme yapılmış ölçümler 930:1 olarak görünüyor. Ekrana sağdan soldan bakınca va panel gibi renk değişimi olduğunu da gösteriyor. Ama yine de güzel bir alternatif. VG27AQ5A da 1300:1 olarak satılıyor ölçümlerde 1270:1 çıkıyor.

1789196919338.webp

1789196926367.webp

1789196938570.webp

1789196950014.webp

Buradaki gayet detaylı inceleme yapılmış ölçümler 930:1 olarak görünüyor. Ekrana sağdan soldan bakınca va panel gibi renk değişimi olduğunu da gösteriyor. Ama yine de güzel bir alternatif. VG27AQ5A da 1300:1 olarak satılıyor ölçümlerde 1270:1 çıkıyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ya bu test hatali ya da incelemesine gelen panel hatali. G27Q2'nin derin siyahlari var 900 kontrastta bu olmaz kullanici arkadas da yorumda bahsetmis zaten. Attigim videoda da gozle goruluyor.

5 bin farkla Mini LED almak varken 9 bin tl ye Edge lit almayın (eğer bütçe varsa) renk, parlaklık, kontrast vs anlamında güzel bir sıçrama olur. 1000:1 kontrast oranından 1300:1 çıkmak için 6 bin tl lik IPS yerine 9 bin TL lik IPS tercih ediliyor. 5 bin daha eklenirse bu 45000:1 seviyesine cıkabiliyor. Ayrıca qd mini led ekranlar önemli ölçüde geniş renk gamutuna sahipler %99 DCI-P3 küsür...

Ayrıca Displayhdr400 ile Displayhdr1000 arasında hatrı sayılır fark var. Birisi sahte hdr diğeri gerçek hdr. Geleceğe dönük almış olursun gpu veya direkt sistemi bile yükseltsen monitör yükseltmene gerek kalmaz. Monitör yükseltmesi sistem yükseltmesi kadar etkiler. Diğer Edge lit modellerden %5-10 daha iyi diye 9200 TL'yi buna bağlamam ben şahsen(bütçesi çıkmayan alabilir ona bir şey demiyorum)
19015.webp
19016.webp

19022.webp
19021.webp
19020.webp
19018.webp
19019.webp
19017.webp

Rtıngs kendisi Edge lit önermiyor kaynak olarak baz alınmış ama en kolay bozulan tv ler Edge lit. Almamak için bir sebep daha

Son düzenleme:
5 bin farkla Mini LED almak varken 9 bin tl ye Edge lit almayın (eğer bütçe varsa) renk, parlaklık, kontrast vs anlamında güzel bir sıçrama olur. 1000:1 kontrast oranından 1300:1 çıkmak için 6 bin tl lik IPS yerine 9 bin TL lik IPS tercih ediliyor. 5 bin daha eklenirse bu 45000:1 seviyesine cıkabiliyor. Ayrıca qd mini led ekranlar önemli ölçüde geniş renk gamutuna sahipler %99 DCI-P3 küsür...

Ayrıca Displayhdr400 ile Displayhdr1000 arasında hatrı sayılır fark var. Birisi sahte hdr diğeri gerçek hdr. Geleceğe dönük almış olursun gpu veya direkt sistemi bile yükseltsen monitör yükseltmene gerek kalmaz. Monitör yükseltmesi sistem yükseltmesi kadar etkiler. Diğer Edge lit modellerden %5-10 daha iyi diye 9200 TL'yi buna bağlamam ben şahsen(bütçesi çıkmayan alabilir ona bir şey demiyorum)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Rtıngs kendisi Edge lit önermiyor kaynak olarak baz alınmış ama en kolay bozulan tv ler Edge lit. Almamak için bir sebep daha
Hocam doğru söylüyorsun ama KTC kalite kontrol konusunda güven vermiyor. İnceleme kanalları övüyor ama kullanıcılardan gelen video ve shortlarda problemler var. Tabi ki iyi bilinen markalarda da benzer problemler oluyordur ama yüzdesel olarak daha düşüktür.

bunun gibi bir kaç video daha gördüm.
https://www.youtube.com/watch?v=RjANz4uGNao

"https://www.youtube.com/watch?v=msh8xYhwZBE videoda ne anlatıyor" ;

Videoda Anlatılan Ana Konular ve Şikayetler

1. Kağıt Üstündeki Özellikler (Specs) vs. Gerçek Performans:
    • KTC markasının kâğıt üzerinde 280Hz/320Hz, Fast IPS, DCI-P3 gibi çok yüksek özellikleri çok ucuza sunduğu, ancak gerçek kullanımda (özellikle hareketli sahnelerde) panellerin bu yüksek tazeleme hızlarına tepki süresi (response time) açısından yetişemediği vurgulanıyor.
  2. Overdrive ve Motion Blur (Görüntü Bulanıklığı/Ghosting):
    • Monitörde "Dynamic Overdrive" başlığıyla sunulan özelliğin gerçek anlamda dinamik olmadığı; manuel Overdrive modlarında yüksek Hz değerlerine çıkıldığında ciddi oranda overshoot (piksel aşımı / ters ghosting) yaşandığı belirtiliyor.
  3. Yanıltıcı HDR Etiketleri:
    • "HDR400" veya benzeri paket/kutu etiketlerinin sadece bir pürüzsüz pazarlama stratejisi olduğu, yerel karartma (local dimming) olmadığı için HDR performansının yetersiz kaldığı ve SDR'da kullanmanın daha doğru olduğu aktarılıyor.
  4. Malzeme Kalitesi ve Yazılım/Bellenim (Firmware) Problemleri:
    • Ayak/stant kalitesinin sallantılı olması, bellenim güncellemelerinin zorluğu veya yazılımsal hataların varlığı dile getiriliyor.
    • Uzun vadeli kullanımda arka aydınlatma (backlight) arızaları veya ölü/sıkışmış piksel çıkma oranının bilindik markalara (ASUS, LG, Gigabyte) kıyasla daha fazla olabileceğine dikkat çekiliyor.

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

5K farkla dediğin bütçe zaten 9K hocam 14 15 bütçesi olan adam zaten 9a monitör bakmaz dediğin çok saçma bu mantıkla gidersek 14 15e onu alacağına 18e aoc oled var git onu al derim az daha koyup hazır okadar koymuşken bari az daha koy 20ye lg indirimlerinde daha üst nesil panel oled al vs vs

Hocam doğru söylüyorsun ama KTC kalite kontrol konusunda güven vermiyor. İnceleme kanalları övüyor ama kullanıcılardan gelen video ve shortlarda problemler var. Tabi ki iyi bilinen markalarda da benzer problemler oluyordur ama yüzdesel olarak daha düşüktür.

bunun gibi bir kaç video daha gördüm.

"
videoda ne anlatıyor" ;

Videoda Anlatılan Ana Konular ve Şikayetler

• KTC markasının kâğıt üzerinde 280Hz/320Hz, Fast IPS, DCI-P3 gibi çok yüksek özellikleri çok ucuza sunduğu, ancak gerçek kullanımda (özellikle hareketli sahnelerde) panellerin bu yüksek tazeleme hızlarına tepki süresi (response time) açısından yetişemediği vurgulanıyor.
    • Monitörde "Dynamic Overdrive" başlığıyla sunulan özelliğin gerçek anlamda dinamik olmadığı; manuel Overdrive modlarında yüksek Hz değerlerine çıkıldığında ciddi oranda overshoot (piksel aşımı / ters ghosting) yaşandığı belirtiliyor.
    • "HDR400" veya benzeri paket/kutu etiketlerinin sadece bir pürüzsüz pazarlama stratejisi olduğu, yerel karartma (local dimming) olmadığı için HDR performansının yetersiz kaldığı ve SDR'da kullanmanın daha doğru olduğu aktarılıyor.
    • Ayak/stant kalitesinin sallantılı olması, bellenim güncellemelerinin zorluğu veya yazılımsal hataların varlığı dile getiriliyor.
    • Uzun vadeli kullanımda arka aydınlatma (backlight) arızaları veya ölü/sıkışmış piksel çıkma oranının bilindik markalara (ASUS, LG, Gigabyte) kıyasla daha fazla olabileceğine dikkat çekiliyor.
Hocam 2011 de çekilen videoyu atmışsın adil mi sence bu? Aynısını diğer markalar içinde ben paylaşabilirim Asus, MSI farketmez. Ki indirim diye paylaşılan konuda coil whine sorunu yaşayanlar var. Aynısı Asus rog Xg27acs modelinde de vardı. H27t27 de yaşanan ghosting sebebi çok giriş seviye bir model olması 2k 100hz ne bekliyorsun ki bu model dandik bir panel kullanıyor. Markanın 2k giriş seviye bir modeline bakıp mini led monitörünü kötülemek mantıksız. M27t6s de paylaştığın sorun ise tek başına yeterli değil. Ktc, MSI daha monitör üretmezken oem üreticiydi.
19028.webp

19031.webp

Paylaştığın yazıda da H27T27 veya başka bir model hakkında yorum yapılmış sanırım. M27t6s için bu yazılanlar gerçek değil çünkü. Hdr400 değil HDR1000. 280hz değil 210hz ve hız açısından tatmin edici.

Zaten hız açısından testte en üst sıralarda yer alıyor M27T6S.
19029.webp

Paylaştığım resimleri yapay zekaya atabilirsin markanın en kötü monitörünü atmayın. Diğer markalarında vasat monitörleri var.

19020.webp

19017.webp
19018.webp
19016.webp
19021.webp
19019.webp

19029.webp
19015.webp

19021.webp

Sorunlu olduğu bilinen Xiaomi g pro 27i bile siyahlar da Edge lit modelleri eziyor. Biraz olaya geniş açıdan bakmak lazım velev ki sallıyorum 1 tane ölü piksel, 1 tane de sönük piksel geldi aman ne kadar büyük kayıp. Ekranın tamamı çamur gibi gözükeceğine mini led keyfini sürerim.
https://youtu.be/_7z7kA2rfuk

5K farkla dediğin bütçe zaten 9K hocam 14 15 bütçesi olan adam zaten 9a monitör bakmaz dediğin çok saçma bu mantıkla gidersek 14 15e onu alacağına 18e aoc oled var git onu al derim az daha koyup hazır okadar koymuşken bari az daha koy 20ye lg indirimlerinde daha üst nesil panel oled al vs vs
Hocam ben zaten (bütçesi çıkmayan alabilir) diye belirttim. Edge lit bence 2027 yılına girmek üzereyken bütçe aşırı kısıtlı değilse alınmaz.

Ekler

• 19022.webp
    19022.webp
    162.6 KB · Hit: 11
Son düzenleme:
Hocam 2011 de çekilen videoyu atmışsın adil mi sence bu? Aynısını diğer markalar içinde ben paylaşabilirim Asus, MSI farketmez. Ki indirim diye paylaşılan konuda coil whine sorunu yaşayanlar var. Aynısı Asus rog Xg27acs modelinde de vardı. H27t27 de yaşanan ghosting sebebi çok giriş seviye bir model olması 2k 100hz ne bekliyorsun ki bu model dandik bir panel kullanıyor. Markanın 2k giriş seviye bir modeline bakıp mini led monitörünü kötülemek mantıksız. M27t6s de paylaştığın sorun ise tek başına yeterli değil. Ktc, MSI daha monitör üretmezken oem üreticiydi.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Paylaştığın yazıda da H27T27 veya başka bir model hakkında yorum yapılmış sanırım. M27t6s için bu yazılanlar gerçek değil çünkü. Hdr400 değil HDR1000. 280hz değil 210hz ve hız açısından tatmin edici.
Hocam KTC markasınnı neden almamalısınız diye bir video linkini özetlemiştim. Bana yeteri kadar güven vermiyor ne zaman ucuza kaçsam hep pişman oldum. Alırsın başta güzeldir 1 yıl sonra bir arıza verir uğraşırsın. Bu tarz durumlar popüler markalarda çok yaşanmıyor.

Özelliklerine göre güzel monitör, ben aldım şansıma sorunlu geldi, panel sorumluydu kendini kapatıp açıyordu göz kırpar gibi. Satıcı Amazon diye hatırlıyorum. Redditte birkaç kiside de bu sorunu görmüştüm, sıkıntısız kullananlarda var. Satıcı ve gönderici Amazon güzel fiyat, alınır iade konusunda da sıkıntı olmaz Amazon olduğu için. Benimki direkt sorunsuz iade edildi. Gigabyte g27q2 aldım sonrasında. Onda da açık renklerde şerit halinde çizgi vardı. Gönderici Amazon ama satıcı İncehesap. İade ettim bekliyorum. Uzadı süreç 2 hafta olacak hala bekliyorum bakalım.
kardeşim bence sen direkt ürünü mağazadan almalısın. Ben de normalde asla siteden monitör almam. Ama şansıma çok ucuz ve taksitle ve amazon diye aldım. Yoksa moitör siteden alınmaz bence. Gidip açtıracaksın, testine bakacaksın kendin getireceksin. En temizi. Kardeşime o şekil almıştık.

Hocam KTC markasınnı neden almamalısınız diye bir video linkini özetlemiştim. Bana yeteri kadar güven vermiyor ne zaman ucuza kaçsam hep pişman oldum. Alırsın başta güzeldir 1 yıl sonra bir arıza verir uğraşırsın. Bu tarz durumlar popüler markalarda çok yaşanmıyor.
Ben şu an hediye gelen ktc monitörü kullanıyorum kalitesizlik almadım açıkçası bence markada sorun yok.

1: Herhangi bir üreticinin rastgele herhangi monitörünü al ve overdrive'ı en son moda al %90 ihtimalle ghosting olur. Test verilerine bakarak en optimal OD ayarını seçip onda kullanman gerek. Bu ayar genelde en hızlıdan bir gerisi veya balanced ayarı olur. Her markanın da adlandırması farklı olur. KTC markası diyerek tüm modelleri de genelleyemezsin.
2: Bunu da 1. sorumda cevapladım.
3: HDR400 demek yanıltıcı demek değil bunun KTC ile ilgisi yok 400-450 nit ulaşabiliyor demek. 400-450 nit de gerçek HDR için yetersiz. Bunu her marka yapıyor. AOC de Asus da Gigabyte da HDR yazıyor ama sadece kağıt üstü bunlar. Pratikte gerçek HDR değil. Hatta 400 nit üstüne bile ulaşamayanlar direkt HDR10 yazıyor zaten.
4: Evet malzeme kalitesi kötü full plastik. Monitor koluna takacak adama bunlar bir şey ifade etmiyor ama masada kullanacaksa dikkat edilebilir ama hiç ayaktan şikayet eden görmedim. Backlight arızası yaşayan da görmedim. Bu yazıyı yapay zekaya yazdırmışsın gibi verileri nerden çekmiş bilmiyorum.

Son olarak KTC QC olarak kötü fakat bu monitörlerinin iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Amazon gibi kolay iade edilebilen yerlerden alın gidip daha kötü panele sahip modele üstüne marka adı yazıyor diye 3-4K fazla vermeyin özünde hepsi edge lit IPS yani teknoloji farkı yok.

1: Herhangi bir üreticinin rastgele herhangi monitörünü al ve overdrive'ı en son moda al %90 ihtimalle ghosting olur. Test verilerine bakarak en optimal OD ayarını seçip onda kullanman gerek. Bu ayar genelde en hızlıdan bir gerisi veya balanced ayarı olur. Her markanın da adlandırması farklı olur. KTC markası diyerek tüm modelleri de genelleyemezsin.
2: Bunu da 1. sorumda cevapladım.
3: HDR400 demek yanıltıcı demek değil bunun KTC ile ilgisi yok 400-450 nit ulaşabiliyor demek. 400-450 nit de gerçek HDR için yetersiz. Bunu her marka yapıyor. AOC de Asus da Gigabyte da HDR yazıyor ama sadece kağıt üstü bunlar. Pratikte gerçek HDR değil. Hatta 400 nit üstüne bile ulaşamayanlar direkt HDR10 yazıyor zaten.
4: Evet malzeme kalitesi kötü full plastik. Monitor koluna takacak adama bunlar bir şey ifade etmiyor ama masada kullanacaksa dikkat edilebilir ama hiç ayaktan şikayet eden görmedim. Backlight arızası yaşayan da görmedim. Bu yazıyı yapay zekaya yazdırmışsın gibi verileri nerden çekmiş bilmiyorum.

Son olarak KTC QC olarak kötü fakat bu monitörlerinin iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Amazon gibi kolay iade edilebilen yerlerden alın gidip daha kötü panele sahip modele üstüne marka adı yazıyor diye 3-4K fazla vermeyin özünde edge lit IPS yani.
Bilinçli kullanıcı tüketici farkındalık bunu gerektirir

Geri