Yardım Öğrenciyim Tablet Lazım !!!

15K arttığı konusunda haklısın ama fark cidden muazzam. Şayet 30'lara çıkabilirse, bakmasın hiç. Ama bütçem fix 20 bin deniyorsa; bilmiyorum başka ne alternatif var tabii.

Ekran boyutu önemli değilse 8.8" Xiaomi Pad Mini var.
hocam haklısın o tablet illaki çok iyidir ama 25ten fazlasını veremem maalesef 25 ve altındaki tabletleri değerlendirmem lazım

Kötü bir tablet değil. Sadece kronik olarak sorunları olan bir tablet. SDG3'ün kırpılmış modeli olması sana zarar vermez mesela. Teleskopik kolla işin yoksa, tableti tutarken hafif sıkan biri değilsen bükülmez de. Light bleed ise şans işi, sende çıkmayabilir.

Paneldeki renkler güzel, masaüstü modu var; o da çok güzel. Hafif bir tablet.

Ama kronikleri bilerek tercih et tabii.
hocam genelde masaya koyar video falan izlerim aşırı oyun oynamam arada belki oyun oynarım ama kılıfıyla kullanırım her zaman, en fazla koltukta ya da yatakta bisiler izlerken elime alırım ama öyle sıkı falan da tutmam yani onun dışında light bleed dediğin ışık sızması herhaldeki eğer mediamarkt gibi yerden kendim alırsam test edip alabilirim başka yerlerden alırsam en fazla iade ederim artık

hocam genelde masaya koyar video falan izlerim aşırı oyun oynamam arada belki oyun oynarım ama kılıfıyla kullanırım her zaman, en fazla koltukta ya da yatakta bisiler izlerken elime alırım ama öyle sıkı falan da tutmam yani onun dışında light bleed dediğin ışık sızması herhaldeki eğer mediamarkt gibi yerden kendim alırsam test edip alabilirim başka yerlerden alırsam en fazla iade ederim artık
Mağazadan alırsan iade edemezsin. Online alırsan edebilirsin ama süreç çok uzar. Sana sıkıntı çıkarmayacak amazon gibi yerlerden bulursan o dediğin yapılır.

Light bleed karanlık ortamda, siyah renk üzerindeki IPS panelin doğasından gelen beyazımsı ışıklardır. Her IPS panelde az/çok vardır. Kasa kalitesi ve panel kalitesine göre ve tabii şansa bağlı az/çok boyutta olur.

Mağazadan alırsan iade edemezsin. Online alırsan edebilirsin ama süreç çok uzar. Sana sıkıntı çıkarmayacak amazon gibi yerlerden bulursan o dediğin yapılır.

Light bleed karanlık ortamda, siyah renk üzerindeki IPS panelin doğasından gelen beyazımsı ışıklardır. Her IPS panelde az/çok vardır. Kasa kalitesi ve panel kalitesine göre ve tabii şansa bağlı az/çok boyutta olur.
hocam o zaman önerdiğin tablet ile yoga arasında karar kılacağım gibi ben bi özelliklerini karşılaştırayım indirim olacağını çok sanmıyorum ve kara cumayı da beklemek istemiyorum artık şansa düşerse ikisinden birini tercih ederim herhalde

hocam o zaman önerdiğin tablet ile yoga arasında karar kılacağım gibi ben bi özelliklerini karşılaştırayım indirim olacağını çok sanmıyorum ve kara cumayı da beklemek istemiyorum artık şansa düşerse ikisinden birini tercih ederim herhalde
Xiaomi Pad 8 daha güvenli bir seçenek olabilir. Ona da bakın illa ki.

hocam forumda lenovo için güzel yorumlar yoktu herkes uzun kullanımı daha yok ileriyi görmeyebilir gibi şeyler söylemiş peki ya sizce ? birde nereden almamı tavsiye edersiniz pttavm de 20k iken mediamarkta 25k fiyat var
Forumda şunları kim diyor bana atar mısın kim o elemanlar merak ediyorum sanki Lenovo dünün markası
Kötü bir tablet değil. Sadece kronik olarak sorunları olan bir tablet. SDG3'ün kırpılmış modeli olması sana zarar vermez mesela. Teleskopik kolla işin yoksa, tableti tutarken hafif sıkan biri değilsen bükülmez de. Light bleed ise şans işi, sende çıkmayabilir.

Paneldeki renkler güzel, masaüstü modu var; o da çok güzel. Hafif bir tablet.

Ama kronikleri bilerek tercih et tabii.
Kronik sorunu ne var hocam meraktan soruyorum bu dediklerin kronige girmez sonuçta
İslemci kırpılmış olsa da benzer fiyattaki tabletlere göre çok güçlü
Işık sızması bende yok ancak olabilir dersen bir şey diyemem piyasadaki çoğu tablette denk gelme şansın var sonuçta
Bükülme konusunda da metal kasa geliyor versatilleri ile aynı ağırlık oranı var geçen mağazada görmüştüm dedin muhtemelen onda metal yorgunluğu var
Attığın xiaomi pad 8 için beni bezdirdi falan o yüzden sıcak değilim demiştin sana Xiaomi pad mini önerince

Son düzenleme:
Forumda şunları kim diyor bana atar mısın kim o elemanlar merak ediyorum sanki Lenovo dünün markası

Kronik sorunu ne var hocam meraktan soruyorum bu dediklerin kronige girmez sonuçta
Işık sızması bende yok ancak olabilir dersen bir şey diyemem piyasadaki çoğu tablette denk gelme şansın var sonuçta
Bükülme konusunda da metal kasa geliyor versatilleri ile aynı ağırlık oranı var geçen mağazada görmüştüm dedin muhtemelen onda metal yorgunluğu var
Yok hayır, kronik bunlar.

IPS bleed her IPS panelde olur, evet. Lakin boyutu, seviyesi; kasanın montajına ve kullanılan panelin kalitesine göre değişir.

Piyasaya çıktığı dönem reddit'de insanlar itin totosuna soktular bu tableti, ciddi IPS glow, IPS bleed, ekranda titreme, bükülme sorunu yaşadılar. Burada "kabul edilebilir" bir düzeydeki bleed'den bahsetmiyorum. Ciddi bir boyuttaydı hepsinin.

Şimdi o Reddit postları eskide kaldı ama basitçe google'da 10 saniyelik bir arama yaptım. Bunlar da Türkiye'deki şikayetler.

Senin sorunun şu, kendin bir tablet almışsın ve bu sorunları yaşamıyorsun. Sanıyorsun ki, bu sorunları yaşayan insanlar yalan söylüyor ya da abartıyor. Hayır, sen sadece henüz sorunları yaşayacak kadar uzun kullanmadın ya da nadir bir yüzdedesin. Böyle bir durumda sahip olduğun ürünü namusun gibi korumana gerek yok. Ben yaşamadım deyip geçmen yeterli.

Her şeyi her yerde yazmıyorum ama sahibi olan arkadaşıma konuyu görünce yazdım, onun cevabı:

1789486374502.webp

1789486087063.webp

1789486127254.webp

1789486138996.webp

1789486803254.webp

IPS bleed her IPS panelde olur, evet. Lakin boyutu, seviyesi; kasanın montajına ve kullanılan panelin kalitesine göre değişir.

Piyasaya çıktığı dönem reddit'de insanlar itin totosuna soktular bu tableti, ciddi IPS glow, IPS bleed, ekranda titreme, bükülme sorunu yaşadılar. Burada "kabul edilebilir" bir düzeydeki bleed'den bahsetmiyorum. Ciddi bir boyuttaydı hepsinin.

Şimdi o Reddit postları eskide kaldı ama basitçe google'da 10 saniyelik bir arama yaptım. Bunlar da Türkiye'deki şikayetler.

Senin sorunun şu, kendin bir tablet almışsın ve bu sorunları yaşamıyorsun. Sanıyorsun ki, bu sorunları yaşayan insanlar yalan söylüyor ya da abartıyor. Hayır, sen sadece henüz sorunları yaşayacak kadar uzun kullanmadın ya da nadir bir yüzdedesin. Böyle bir durumda sahip olduğun ürünü namusun gibi korumana gerek yok. Ben yaşamadım deyip geçmen yeterli.

Her şeyi her yerde yazmıyorum ama sahibi olan arkadaşıma konuyu görünce yazdım, onun cevabı:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam xiaomi işi hafif kafama yattı gibi ama fiyat 27bin tl önerdiğiniz modelin bi altı olan Pad 7 nasıl sizce aralarında 10bin tl fark var ekran aynı gördüğüm kadarıyla sizce 10bin tl için değer mi

Piyasaya çıktığı dönem reddit'de insanlar itin totosuna soktular bu tableti, ciddi IPS glow, IPS bleed, ekranda titreme, bükülme sorunu yaşadılar.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hayır ben zaten bu ışık sızması olayının genel tabletlerde denk gelebilecegini yazdım düzgün oku
Arkadaşın 2 3 günde bir duzeltiyorsa isterse 100 kere düzeltsin o metal yorulmustur

Dosya eklerine bakarsan s11 iPad air ve pad 7 gibi 3 markanın metal kasa tabletlerinde de bükülme sorunu olabileceğini görürsün ki temel fizik metal olduğundan plastik gibi esnemiyor

Aynı sorun ışık sızması için de geçerli şimdi her tabletin şikayetvar sitesine girip sana ışık sızması sorunu atabilirim 1 tane şikayet atınca neyi kanıtladın?

Bahsettiğin konuya da redditte baktım 1 2 konu açılmış öyle herkesin yerden yere vurduğu bir durum yok aynı hatta daha fazla konu diğer markaların IPS panelli tablet için de geçerli

Hayır 1 ay önce iade ettim ışık sızması batarya drain sorunu var diye yazdığın tableti bugün güvenli seçenek ilan ediyorsun komedi :D 20 yılda 40 tablet denemisimdir bu tableti de kardeşime aldım cohazda kronik falan yok, kronik dediğin her cihazda denk gelme şansı yüksek olan şeye denir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

xiaomi işi hafif kafama yattı gibi ama fiyat 27bin tl önerdiğiniz modelin bi altı olan Pad 7 nasıl sizce aralarında 10bin tl fark var ekran aynı gördüğüm kadarıyla sizce 10bin tl için değer mi
Şahsen ben karışmıyorum arada değecek hiçbir fark hatta kalem olarak Lenovo daha iyi
Ancak Lenovo babamın markası değil istersen Xiaomi al ben sadece önerimi yaparım son karar senin

Ekler

• 1000009211.webp
    1000009211.webp
    67.6 KB · Hit: 22
  • 1000009209.webp
    1000009209.webp
    34.9 KB · Hit: 21
  • 1000009214.webp
    1000009214.webp
    14.4 KB · Hit: 21
  • 1000009205.webp
    1000009205.webp
    50 KB · Hit: 21
Son düzenleme:
Hayır ben zaten bu ışık sızması olayının genel tabletlerde denk gelebilecegini yazdım düzgün oku
Arkadaşın 2 3 günde bir duzeltiyorsa isterse 100 kere düzeltsin o metal yorulmustur

Dosya eklerine bakarsan s11 A16 ve pad 7 gibi 3 markanın metal kasa tabletlerinde de bükülme sorunu olabileceğini görürsün ki temel fizik metal olduğundan plastik gibi esnemiyor

Aynı sorun ışık sızması için de geçerli şimdi her tabletin şikayetvar sitesine girip sana ışık sızması sorunu atabilirim 1 tane şikayet atınca neyi kanıtladın?

Bahsettiğin konuya da redditte baktım 1 2 konu açılmış öyle herkesin yerden yere vurduğu bir durum yok aynısı diğer IPS paneller için de geçerli

Hayır 1 ay önce iade ettim ışık sızması batarya drain sorunu var diye yazdığın tableti bugün güvenli seçenek olan ediyorsun :D
Çünkü ben yaşadım sadece Pad 8'de bu sorunu. Bu yüzden öneririm. Ki ben ultra takığım bleed sorununa. Pad 8 kullanan başka arkadaşım var (iş ortamında karma tablet veriliyor herkese, her marka var); onun unit'i OLED gibi mesela siyaha karşı ki ben de ondan görüp almıştım paramla kendime. Batarya drain'i ise yine HyperOS 3'ün o sürümünde insanlar yaşadı ve önermeden önce tekrar Reddit'deki arkadaşıma sorduğumda 3 ay önceki update ile tam uyku sistemi geldiğini ve çözüldüğünü söyledi.

Ama bir üründe 10 alandan 4'ü, bunda bu sorun var diyorsa; o artık bir risk ürünüdür.

Benim arkadaşım bükülme yaşıyor, ben mağazada bükülme gördüm, reddit'de insanlar bükülme yaşıyor. Demek ki bir sorun var bir yerde.

Sen aramanı büyük ihtimalle tabletin Türkiye adıyla yaptın. O tablet çıktığında insanlar çinden farklı bir kod adı ile aldılar. Onu bulamadığım için atamadım ben de. Yoksa bedavaya geliyordu resmen çinden o tablet, ben de alacaktım.

Metal yorulması dediğin şey böyle bir şey değil. Makine mühendisiyim, inan böyle bir şey değil.

Ekleme:

Hani, çocuk gibi davranıyosun şu anda. "Sen niye böyle dedin o zaman?" deyip, bir de benim SS'imi atmışsın. SS atmana gerek yok, cevap veririm. Orada da HyperOS bug'larından demişim zaten.

Bu yaptığının adı şovenlik. Bir ürün aldım, sorun yaşamadım. Herkese önermeliyim. Sorun yaşayan diğer %40 mı? Koyayım onlara diyorsun.

İnsanlar parasını kolay kazanmıyor. Öneri yaparken dikkat etmeni temenni ederim.

İyi günlerin olsun Yağız.

Çünkü ben yaşadım sadece Pad 8'de bu sorunu. Bu yüzden öneririm. Ki ben ultra takığım bleed sorununa. Pad 8 kullanan başka arkadaşım var (iş ortamında karma tablet veriliyor herkese, her marka var); onun unit'i OLED gibi mesela siyaha karşı ki ben de ondan görüp almıştım paramla kendime. Batarya drain'i ise yine HyperOS 3'ün o sürümünde insanlar yaşadı ve önermeden önce tekrar Reddit'deki arkadaşıma sorduğumda 3 ay önceki update ile tam uyku sistemi geldiğini ve çözüldüğünü söyledi.

Ama bir üründe 10 alandan 4'ü, bunda bu sorun var diyorsa; o artık bir risk ürünüdür.

Benim arkadaşım bükülme yaşıyor, ben mağazada bükülme gördüm, reddit'de insanlar bükülme yaşıyor. Demek ki bir sorun var bir yerde.

Sen aramanı büyük ihtimalle tabletin Türkiye adıyla yaptın. O tablet çıktığında insanlar çinden farklı bir kod adı ile aldılar. Onu bulamadığım için atamadım ben de. Yoksa bedavaya geliyordu resmen çinden o tablet, ben de alacaktım.

Metal yorulması dediğin şey böyle bir şey değil. Makine mühendisiyim, inan böyle bir şey değil.

Ekleme:

Hani, çocuk gibi davranıyosun şu anda. "Sen niye böyle dedin o zaman?" deyip, bir de benim SS'imi atmışsın. SS atmana gerek yok, cevap veririm. Orada da HyperOS bug'larından demişim zaten.

Bu yaptığının adı şovenlik. Bir ürün aldım, sorun yaşamadım. Herkese önermeliyim. Sorun yaşayan diğer %40 mı? Koyayım onlara diyorsun.

İnsanlar parasını kolay kazanmıyor. Öneri yaparken dikkat etmeni temenni ederim.

İyi günlerin olsun Yağız.
Bana 10 üründen 4 unun riskli olduğunu atsana kanka nasıl da kendinden emin yüzde 40 yazıyor ama :D
Tabletin koskoca Türkiye pazarında 1,5 yılda 20 şikayeti var ama 10 üründen 4 u kronikmis yok uaw

Bak bana boş boş sovmenlik yapma lafının arkasında duruyorsan gel o yüzdeyi arkadaşıma komşuma halama yengeme değil de neye dayandirdigini soyle

Kendi iade ettiği ürünü burda güvenli liman diye millete veriyor bir de önerine dikkat et diyor

Bana 10 üründen 4 unun riskli olduğunu atsana kanka bir yerlerden atmak kolay nasıl da kendinden emin yüzde 40 yazıyor ama :D
Geçen birisi beni dava edecek diye konu açmıştın. Sanırım o arkadaşa da böyle küstahça yaklaştın.

Tartışılacak birisi değilsin. Ben hayatımda ilk kez bir tablet standatında eğik tablet görüyorum. 27 yaşındaki bayan iş arkadaşım minimum kuvvet ve özenle taşıdğı tabletine teleskopik kol taktığı için tableti yamuluyor, şikayetvar'da bu tablet hakkında neredeyse tek şikayet bükülme, reddit'de çindeki kod adıyla herkes bükülme ve bükülme sebepli ekstra light bleed yaşıyor;

ve sen diyorsun ki, "bir yerlerinden atmak".

Git yaşınla tartış Yağız. Sen burada "ben bu sorunu yaşamadım, yaşayanlar belki yanlış bir şey yapmıştır. Ben kendi adıma öneririm ama sorumluluk almak da istemem" yazabilecek bir olgunluğa sahip olunca, gel, tartışalım.

Kendine iyi bak. Engeli atıyorum. Ben buraya inatçı bir şoven çocukla tartışmak için değil, bir şeyler öğrenip, öğretmek için giriyorum çünkü.

Geri