300.000 TL Sistem Tavsiyesi

Parçaların özelliklerini inceliyorum hocam
Kullananlar memnun mu değil mi araştırıyorum
İyi bari

Şunu yap ciğerimi ye boş boş tartışma çıkarma
Tartışmayı severim ama boş tartışmaktan nefret ederim

Dolu tartışmalar zevk veriyo bana

Son düzenleme:
9950x3d

Asus proart 5080 Gereksiz pahalı
Bide dalga geçer gibi Fiyatı 2nci elde 105k Larda gezen 4090 dan bahsediyosun(Bu fiyatlar suçun deil ama bunu biliyosan ve öneriyosan suçlusun)

Saçma pahalı Eksta bir şey sağlamayacak anakart

2 Tane 2tb ssd uzun ömürlü deil dramsız ve 990 pro ya denk tutuyosun

Rajintek psu Her ne kadar kaliteli olsada hızlı fan çalıştırıyor Ve sesli çalışan bir psu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam Oyun sistemi diziyo

Dram Kritik seviyede deil ama rastgele okuma yazma İyi bir nokta güzel %1 fpsler sağlar
9950x3d öneriyosun Ki 9800x3d Çoğu planda önde 9950x3d kullanıcısıyım

4090 Önermek..

Saçma fiyatlı bir anakart
Şimdi hocam anlatayım

1-RTX 4090 neden öneriyorum?
24 GB vram 4K oyun için uzun vadede önemli tek neden bu teknolojisi eski falan ama asıl belirleyici faktör burda vram

2-SSD neden Dram'siz?
Dram isteğe bağlı alınabilir bu kadar ama şahsi düşüncem fazladan para vermeye gerek olmadığı yönünde

3-Neden pahalı anakart seçtim?
İsteğe bağlı o pahalı anakart alınabilir
Sırf tipinden ve parçaların aynı markadan olmasının daha hoş bir görüntü vereceğinden seçtim yani illa Proart, Asus olsun demiyorum

3-PSU neden Raijintek?
Kullanan forumda birisi var memnun
1000019667.webp

4-Neden 9950x3d seçtim?
Oyun amaçlı mı diye belirtmemiş bende hem iş amaçlı hem de oyun amaçlı bir işlemci seçtim
Burda aslında 4K oyun için düşündüğümüzde 9800x3d de saçma 9700x bile yeterli olacaktır
Veya ben bunu 7-8 yıl kullanıcam gibi bir şey söz konusu ise 9950x alınması daha mantıklı olacaktır

Proart, Prime altyapısını kullanıyor.
Evet dediğin doğru, isteğe bağlı Proart alınabilir, ben bu bütçede tasarımın biraz daha iyi olması nedeniyle Proart önerdim

Son düzenleme:
Şimdi hocam anlatayım

1-RTX 4090 neden öneriyorum?
24 GB vram 4K oyun için uzun vadede önemli tek neden bu teknolojisi eski falan ama asıl belirleyici faktör burda vram

2-SSD neden Dram'siz?
Dram isteğe bağlı alınabilir bu kadar ama şahsi düşüncem fazladan para vermeye gerek olmadığı yönünde

3-Neden pahalı anakart seçtim?
İsteğe bağlı o pahalı anakart alınabilir
Sırf tipinden ve parçaların aynı markadan olmasının daha hoş bir görüntü vereceğinden seçtim yani illa Proart, Asus olsun demiyorum

3-PSU neden Raijintek?
Kullanan forumda birisi var memnun
Alıntıyı görüntüle

4-Neden 9950x3d seçtim?
Oyun amaçlı mı diye belirtmemiş bende hem iş amaçlı hem de oyun amaçlı bir işlemci seçtim
Burda aslında 4K oyun için düşündüğümüzde 9800x3d de saçma 9700x bile yeterli olacaktır
Veya ben bunu 7-8 yıl kullanıcam gibi bir şey söz konusu ise 9950x alınması daha mantıklı olacaktır
Tamam bende sırasıyla yanıt vereyim

4k full grafikte 16 gb vramın 13.5-14gb U anca doluyor Kullandığımdan diyorum Dlss mfg fg derken rahatlıyor Hiçbir teknoloji açık olmadan 24gb Vram Sadece bu durumda Yapay zeka işleri için Ekstra sağlar onun dışında deil

Ve mfg dlss ray tracing çekirdeklerini unutma (4090 ın 2Nci el fiyatınıda bi düşün ve adamın ayırdığı bütçeyi)

2 ncisi Şahsi düşüncen ama yanlış yönlendirme Ssdlerin toplamını yaparsak 30k oluyor 5-6 Daha versin Onu alsın İleride bi işi olur daha hızlı tamamlar daha iyi ömüre sahip olur ssd Ve daha iyi oyun deneyimi

3 Anakart alınamaz gibi bişey demedim Tipinden 15-20k Ekstra bayılmak saçmalık bu paralar büyük paralar

4 Rajintekin Bileşenlerinin Kaliteli sıkıntı çıkarmayacağını söyledim
Ama aynı şekilde Rajintek hızlı fan açıyor ve sesli çalışan bir psu Bunu heryerde okuyabilirsin forumda aktif birisin seni sürekli görüyorum Sesli çalıştığından Dolayı değiştiren çok gördüm

5 Oyun amaçlı belirtdiğini görmemişsin İşlemci konusunda

1789750770233.webp

1789750665983.webp

4k full grafikte 16 gb vramın 13.5-14gb U anca doluyor Kullandığımdan diyorum Dlss mfg fg derken rahatlıyor Hiçbir teknoloji açık olmadan 24gb Vram Sadece bu durumda Yapay zeka işleri için Ekstra sağlar onun dışında deil

Ve mfg dlss ray tracing çekirdeklerini unutma (4090 ın 2Nci el fiyatınıda bi düşün ve adamın ayırdığı bütçeyi)

2 ncisi Şahsi düşüncen ama yanlış yönlendirme Ssdlerin toplamını yaparsak 30k oluyor 5-6 Daha versin Onu alsın İleride bi işi olur daha hızlı tamamlar daha iyi ömüre sahip olur ssd Ve daha iyi oyun deneyimi

3 Anakart alınamaz gibi bişey demedim Tipinden 15-20k Ekstra bayılmak saçmalık bu paralar büyük paralar

Ama aynı şekilde Rajintek hızlı fan açıyor ve sesli çalışan bir psu Bunu heryerde okuyabilirsin forumda aktif birisin seni sürekli görüyorum Sesli çalıştığından Dolayı değiştiren çok gördüm

Alıntıyı görüntüle
Hocam anlatayım

1-Neden rtx 4090
Şimdiki oyunlarda Max 14 GB vram tüketiliyor demişsin ilerde bu sayı artacaktır tamam 3-4 yıl daha 4K çözünürlük için 16 GB yeterli ama 5-6 yıl boyunca kulllandığını düşündüğümüz zaman yetersiz olacaktır
(Ben olsam 5-6 yıl kullanırdım o kadar para veriyoz sonuçta)
Teknoloji konusunda evet 5080 biraz daha ilerde fakat +8 GB Vram bu açığı fazlasıyla kapatıyor

2-Neden uygun SSD?
Oyun performansına çok çok az yansıyacak da ondan yani bu da isteğe bağlı aslında
Eğer konu sahibi olmuşken iyisi olsun diyorsa alabilir

3-Neden pahalı anakart önerdim?
Proart serisi çok iyi ve birbiriyle görsellik bakımından uyumlu tasarlamışlar
Konu sahibi de beğenmişse alabilir

4-Raijintek neden önerdim?
Modelleri arasında farklılık olabilir siz genellemişsiniz bütün modellerinde fan sesi olduğunu zannetmiyorum bu model biraz daha premium'a kaçıyor fan sesi olacağını zannetmiyorum
Bir bakıyım bu modelde fan sesi şikayeti var mı diye

Ve o yazıyı görmemişim arada olur öyle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Biraz geç yazdım bir işim vardı da konu değiştirdim falan zannetme

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,244
Üyeler
203,757
Son üye