Rehber Eski Ekran Kartlarında DLSS Multi Frame Generation Nasıl Kullanılır?

Arkadaşlar en son kullandığım kart 1660 olduğu için ve hiç RTX kart veya daha doğrusu frame gen kullanmadığım için gerçekten sormak istediğim bir soru var.

60 fps ile 100 fps arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Bu frame gen/MFG ile 100 ve üstüne çıktığınızda bu akıcılığı hissediyor musunuz?

Arkadaşlar en son kullandığım kart 1660 olduğu için ve hiç RTX kart veya daha doğrusu frame gen kullanmadığım için gerçekten sormak istediğim bir soru var.

60 fps ile 100 fps arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Bu frame gen/MFG ile 100 ve üstüne çıktığınızda bu akıcılığı hissediyor musunuz?
valla baya anlaşılıyor fark. 100 fps de daha akıcı hale geliyor oyun.

böyle modlarla olmasa da normal frame gen ile benim 4060 kartımda akıcılık artıyor.

Yeni gelen DLSS güncellemeleriyle birlikte bağımsız geliştiriciler modlama işinde kendilerini aşmaya başladılar. Şimdi ise RTX 2000 ve RTX 3000 serisi ekran kartlarında DLSS Multi Frame Generation teknolojisini aktif etmeyi başardılar ve bu bir FSR, XESS değil bildiğimiz orijinal DLSS MFG! Bu modu kullanmak ise çok basit!

Gereksinimler
  • GeForce RTX 2000-3000 serisi ekran kartı
  • Anti cheat sistemi olmayan / offline oyun
  • DLSS Multi Frame Generation destekli oyun
ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIN!

Alıntıyı görüntüle

BURAYA TIKLAYARAK Dosyaları İndirebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

İndirdiğiniz .rar dosyasını bir klasöre çıkarın. Yukarıdaki gibi 2 farklı dosya bulunuyor içerisinde. Bunları kopyalayın.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra kopyaladığınız bu dosyaları oyunun ".exe" dosyasının bulunduğu klasöre yapıştırın. Örneğin Cyberpunk 2077 için bu klasör "Cyberpunk 2077 / bin / x64" şeklindedir.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunun ayarlar menüsünden normal bir DLSS Frame Generation açar gibi DLSS'i aktif edin.
Bu mod, oyuna ekran kartınızı RTX 5000 serisiymiş gibi gösterdiği için orijinal bir şekilde DLSS Multi Frame Generation teknolojisini kullanabiliyorsunuz.

Not: Bu bir yama olduğu için her oyunda çalışmayabilir, çalışsa bile stabil olmayabilir. İyi bir performans alabilmek için DLSS kapalıyken en azından oyunda 50-60 FPS civarında bir değer alıyor olmanız gerekiyor.

ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIN!
Loseless scaling vesaire birçok uygulamadada mfg desteği var aslında, bu konudaki direkt nvidea nın mfg simi hocam ?

Acaba psikolojik mi 🤔
yok hocam degil. buna kesin eminim. aradakı 40 fps çok fark yaratıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Loseless scaling vesaire birçok uygulamadada mfg desteği var aslında, bu konudaki direkt nvidea nın mfg simi hocam ?
değil, bağımsız bir geliştiricinin bu. ama ne kısmetse kendi kaynak kodlarını vermemiş sadece derlenmiş dosyaları vermiş.

yok hocam degil. buna kesin eminim. aradakı 40 fps çok fark yaratıyor.

değil, bağımsız bir geliştiricinin bu. ama ne kısmetse kendi kaynak kodlarını vermemiş sadece derlenmiş dosyaları vermiş.
E ne farkı var o zaman diğer mfg lerden?

Cyberpunk 2077 de rtx 4060 laptopla denedim. Normalde 65 fps aldığım yerde fgyi 3x yapınca 95 e çıktı ama fps hiç 95 gibi hissetmiyor. Akıcılık hiç artmış gibi gelmedi sadece fps daha yüksekmiş gibi gözüküyor. Bana öyle geldi

E ne farkı var o zaman diğer mfg lerden?
40 serisinde mfg degil normal frame gen var 40 fps in fark yarattığını ordan biliyorum. en azından 60 ve 100 arasında.

Cyberpunk 2077 de rtx 4060 laptopla denedim. Normalde 65 fps aldığım yerde fgyi 3x yapınca 95 e çıktı ama fps hiç 95 gibi hissetmiyor. Akıcılık hiç artmış gibi gelmedi sadece fps daha yüksekmiş gibi gözüküyor. Bana öyle geldi
1% fps düşmüş olmalı ondandır.

40 serisinde mfg degil normal frame gen var 40 fps in fark yarattığını ordan biliyorum. en azından 60 ve 100 arasında.
Ondan bahsetmiyorum. Madem konudaki mfg nvidea nın kendi mfg si değil bu mfg nin loseless scaling gibi programların mfg sinden ne farkı var onu soruyorum.

1% fps düşmüş olmalı ondandır.
Anlamadım pek ne yapmam gerek o zaman

RTX 4050 6 GB VRAM 16 GB RAM i5-12450H LEPTOP ULANİYORUM DLSS KAPALI ULTRA AYARLARDA 60 65 FPS VERİYOR DLSS ACIK 4X AKTİF EDİLMEMİ HALDE 100 110 ARASI VERİYOR GAYET İYİ AMA 4X ACINCA 160 170 FPS CIKIYOR AMA EKRAN DONEREN COK KASMA HİSYATI VERİYOR AYNI HİGH AYARLARDA SADECE DLSS AYARINI DEĞİŞTİRDİM BUNA RAĞMEN NORMALDE 100 110 FPS ARASI ALİODUM AMA 4X VEYA 3X ACTIĞIMDA OYUN AĞIRLAŞIP KASIYORMU GİBİ GELİYOR BENDE PEK İŞE YARAMADI SANIRIM
Bu arkadaşın dediği gibi oluyor aynı. 90 100 fps gibi hissettirmiyor

Geri